Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ας στηρίξουμε την τοπική μας αγορά, το έχει ανάγκη...

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου αλλά και την Κοινότητα Μοσχάτου, είχε πολύ ενδιαφέρον και έκρυβε πολλούς προβληματισμούς.

Σε μια κουβέντα που κράτησε κοντά στις δύο ευχάριστες ώρες, γεννήθηκαν προβληματισμοί, αλλά και μια ελπίδα για το μέλλον.

Ιδέες πολλές και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο της βραδιάς.

Όλοι ενωμένοι μπορούνε να κάνουνε πραγματάκια εποικοδομητικά για την αγορά. Κάνεις δεν πρέπει να χαίρεται που ο ανταγωνιστής του κλείνει ή πάει άσχημα. Αργά ή γρήγορα μπορεί να είναι και η δικιά σου σειρά…

Ο Δήμος όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ευθυμίου, θα είναι δίπλα τους. 

Τα λόγια είναι καλά, αλλά στην προκειμένη στιγμή χρειάζονται την πραγματική στήριξη από τον Δήμο αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Ξεκίνησαν εκδηλώσεις σε πλατείες και δρόμους για τα Χριστούγεννα. Ναι, αυτός είναι ένας τρόπος στήριξης. 

Όμως μην μένουμε μόνο στις γιορτές και στις παρελάσεις…

Όλο τον χρόνο θα πρέπει μαζί με τα μαγαζιά να στήνονται εκδηλώσεις τόνωσης της αγοράς. Θα πρέπει ο Ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού να νοιώθει σίγουρος για τον Δήμο του και τον Δήμαρχο του για να μπορέσει να σκεφτεί τα υπόλοιπα που θα χρειαστεί να κάνει για το μαγαζί του, απερίσπαστος.
 
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τον μεγαλύτερο πλούτο σε έναν Δήμο τον κάνει η αγορά του και δυστυχώς για το Μοσχάτο πρέπει σήμερα να μετράμε μόνο στην λεωφόρο Μακρυγιάννη, 50 και πλέον ενοικιάζεται!!!

Το αύριο είναι δύσκολο για τα μαγαζιά, όχι μόνο του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά όλης πραγματικά της Ελλάδας.

Το ζήτημα είναι ένα. 

Θέλουμε μια υγιή ( όσο περνάει από το χέρι μας ) αγορά στον Δήμο μας;
Θέλουμε έναν Δήμο δυνατό;

Αν ναι, πρέπει επειγόντως να γυρίσει ο δημότης στην τοπική αγορά.

Πρέπει τα μαγαζιά από την δική τους πλευρά να βγάλουν εκπτωτικές κάρτες, ανέργων, νέων, συνταξιούχων δημοτών και κατοίκων (με καλό promotion αυτή την φορά…!!!), ώστε να νοιώθουμε οικεία στα καταστήματα και όχι ξένοι, όπως μπορεί να αισθανόμαστε σε ένα αντίστοιχο μαγαζί της Αθήνας.

Τα μαγαζιά θέλουν στήριξη και οι γιορτές όσο και δύσκολες αν είναι για όλους μας κάτι θα ''ακουμπήσει'' ο καθένας από εμάς.

Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε και να είναι πάντα στο μυαλό μας, είναι το εξής: Μία δυνατή τοπική αγορά, ισούται με έναν δυνατό ( παρόλο την κρίση ) δήμο.

Ας ψωνίσουμε λοιπόν...

1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Ας είναι και τα μαγαζιά πιο διαλακτικά όμως στις τιμές τους και θα είμαστε δίπλα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com