Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Συνασπισμού Μοσχάτου - Ταύρου για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Π.Κ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες,

Η επίθεση που δέχεται η κοινωνία και η πραγματική οικονομία είναι ανελέητη. Πρόκειται για μια βίαιη επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου και κοινωνικής κατεδάφισης.

Πρόκειται για μια βίαιη επιχείρηση καταστροφής της μεσαίας τάξης και του εμπορικού κόσμου, των εργαζομένων και των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Εσείς το βιώσατε στο πετσί σας.
Μείωση των πωλήσεων και των κερδών.
Επιδείνωση της κερδοφορίας.
Κάμψη του κύκλου εργασιών.
Χιλιάδες λουκέτα.
Αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις.

Οι πιο δυναμικοί κλάδοι, όπως είναι το εμπόριο και οι επιχειρήσεις, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη δίνη της ύφεσης, της διόγκωσης του χρέους, της ανεργίας και της δραματικής πτώσης του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές τα τελευταία χρόνια έχουν χορτάσει με δάνεια και εγγυήσεις και με δημόσιο χρήμα, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν χορτάσει με υποσχέσεις.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τρεις σημαντικούς άξονες: 

1. Δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού που θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης της χρηματοπιστωτικής πολιτικής προς τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.

2. Εγγύηση και χρηματοδότηση του δημοσίου για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Είναι συνταγματική επιταγή η εγγύηση των συντάξεων.

3. Να χαρακτηρισθούν «κορεσμένες» οι αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Να σταματήσει αυτή η υπερσυγκέντρωση σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους « τα νέα Mall » που ετοιμάζουν ακόμα και μέσα στην κρίση, που σκοτώνουν τον εμπορικό κόσμο.

Γι’αυτό :


Χρειάζονται μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία.

Να δοθεί τώρα τέλος στην πολιτική και στους πολιτικούς του μνημονίου.

Να ανατραπεί η πολιτική που καταστρέφει την πραγματική οικονομία..

Χρειάζεται ένας νέος Συνασπισμός εξουσίας για να βγάλει το τόπο από τη καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας και της ύφεσης.

Και αυτός ο συνασπισμός δεν μπορεί να συγκροτηθεί μόνο από τη συμπόρευση πολιτικών δυνάμεων.

Πρέπει πρωτίστως να είναι συνασπισμός κοινωνικών δυνάμεων. Διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της μικρομεσαίας διαστρωμάτωσης, του εμπορικού κόσμου, ταυτίζονται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των χαμηλών στρωμάτων και όχι με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com