Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Σαββατοκύριακα στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο

Νέα συναρπαστικά προγράμματα θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς φίλους μας όλη τη σχολική περίοδο. 

Όπως κάθε χρόνο, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Παν μέτρον άριστον»... και στη διατροφή

Πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό.
Με άξονα βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία και την κινητικότητά τους, διοχετεύουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες γνωστικού περιεχομένου και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του»
(ένα λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.
Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας.
Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 

«Η Αργοναυτική Εκστρατεία»
(από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία.
Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πνοή. Τα παιδιά ταυτίζονται τόσο με τους μυθικούς ήρωες όσο και με τις κούκλες.
Στο τέλος οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα

Γενικές πληροφορίες για τα οικογενειακά προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του "Ελληνικού Κόσμου": 



- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 
 
«Ταξίδι στην παραμυθοχώρα από τότε μέχρι τώρα»

Ιστορίες με τέρατα και νάνους, πρίγκιπες και μάγισσες… Με βοηθό τη φαντασία μας, τις εικόνες και τα ακούσματα των λαϊκών παραμυθιών θα ανακαλύψουμε πως αποτελούν σημαντικές μορφές έκφρασης της λαϊκής μας παράδοσης.
Τα παραμύθια έχουν βαθιά τις ρίζες τους στην ιστορία, στα βιώματα και στην ψυχοσύνθεση κάθε λαού και γίνονται αφορμή για παιχνίδι και δημιουργία.
Νήπια και παιδιά έως Γ' Δημοτικού

«Δείξε μου το νόμισμά σου, να σου πω από πού είσαι»
Κάθε νόμισμα και ένας μύθος, κάθε όψη και μια ιστορία! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα νομίσματα, την ιστορία τους και τους μύθους σχετικά με αυτά και ανακαλύπτουν την εξέλιξη του χρήματος και την επίδρασή του στην καθημερινή ζωή μας.
Δ' έως ΣΤ' Δημοτικού

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 
 
«Γλυκά Χριστούγεννα»

Με σκοπό να γνωρίσουν τις «γλυκές» παραδόσεις των Χριστουγέννων, τα παιδιά ανακαλύπτουν χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν με εικόνες και γεύσεις εμπνευσμένες από τα γλυκά που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν το δικό τους τετράδιο συνταγών!

Οι πέντε αισθήσεις μας θα ενεργοποιηθούν, για να μας παρασύρουν σε ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για να παρασκευάσουμε όλοι μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη!
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 
 
«Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη»

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και ο Άγιος Βασίλης εργάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, για να προλάβει να ετοιμάσει και να παραδώσει όλα του τα δώρα! Η βοήθεια των παιδιών είναι απαραίτητη και η αμοιβή τους πολλά μελομακάρονα! Με αφορμή τις γιορτές, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ήθη και έθιμα, θα ακούσουν ιστορίες και παραμύθια, θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν το πιο νόστιμο γλυκό! Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com