Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αποχή το Σαββατοκύριακο, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί

Αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία· παράλληλα, θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ και των δημοτικών αμαξοστασίων.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της «με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο Σαββατοκύριακο εκφράζουν την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες».

Σημειώνεται πως την προσεχή Τρίτη έχει αποφασιστεί στάση εργασίας για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι, και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
Έντονα αντέδρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην προτροπή Καμίνη σε Χιωτάκη να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για τις απεργιακές της κινητοποιήσεις και με ανακοίνωσή της κατηγορεί κυβέρνηση και δήμαρχο ότι «επιλέγουν την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

«Με προσφυγή του στην Εισαγγελία Αθηνών, ο δήμαρχος της Αθήνας ζητάει την ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής, λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν "Συνήγορος της κυβέρνησης". Προφανώς, ο κ. Καμίνης θεωρεί πως η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απόλυσή τους που προωθεί το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας εξυπηρετεί το "όραμα του" για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και γνωστοποιεί πως αυτό το τριήμερο θα ενισχύσει την περιφρούρηση στο ΧΥΤΑ Φυλής, παράλληλα με την κατάληψη δημοτικών κτηρίων, γκαράζ και χωματερών σε όλη τη χώρα.
Διάσταση απόψεων ανάμεσα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ και δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, όσον αφορά στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας στην επιστολή Καμίνη, μέσω της οποίας τον καλούσε να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, υπογραμμίζει μεν πως «οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία», σημειώνει ωστόσο ότι «η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δε λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα».
Και τι προτείνει; «Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της ΠΕΔ Αττικής, δημάρχου Αγίων Αναργύρων Νίκου Σαράντη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com