Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρεμιέρα "Ionesco Blues" στον Ταύρο σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου

Οι φοιτητές της Κρητικής Εστίας (Φοιτητική Θεατρική Σκηνή Τ3χνη) ανεβάζουν την παράσταση "Ionesco Blues" σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου και ώρα 21:30.
   
Πρόκειται για ένα κολάζ που έχει σαν βάση της "Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο  και ενσωματώνει στην ιδέα του μιάσματος –ιού –μαζικού θανάτου (που διαπραγματεύεται το έργο) την ιδέα της ελευθερίας μέσα από τον έρωτα και την ποίηση.

Έτσι τα μικρά μονόπρακτα του παιχνιδιού μπλέκονται ερωτικά - θεατρικά (μέσω της τέχνης του κολάζ) με την Αντιγόνη του Σοφόκλη, τις Βάκχες και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη.

Ακόμα, αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Κοντραφούρη «Μήδεια» και «Στεφάνι», και αποσπάσματα από τα ποιήματα του Αντρέ Μπρετόν  «Ρόδινος θάνατος» και «Σπασμένα Σχοινιά».

Η παράσταση  έχει μορφή μουσικοχορευτικού θεάματος τύπου αττικής κωμωδίας ή επιθεώρησης και μουσικού σατιρικού καμπαρέ και για τις ανάγκες της  γραφτήκαν καινούρια τραγούδια και μουσικές, που ερμηνεύονται από τους ηθοποιούς με συνοδεία κιθάρας και τσέλου.

Kολάζ κειμένων και σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Στίχοι: Χρίστος Διάφας
Προπώληση εισιτηρίων:
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr και στα καταστήματα PUBLIC
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com