Βγήκε από τις φυλακές και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο ο πιστολέρο που έβγαινε βόλτα με το σκουρόχρωμο τζιπ του και πυροβολούσε ανυποψίαστους περαστικούς σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό στις περιοχές του Βοτανικού και του Μοσχάτου.
Ο 32χρονος Ηλίας Μπρέστας τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2009 είχε συλληφθεί από την αστυνομία ως ο μανιακός πιστολέρο που πυροβόλησε εναντίον πέντε αθώων ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους σήμερα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μετά τη σύλληψή του προφυλακίστηκε και πριν από λίγες μέρες κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2009, κυρίως στην περιοχή του Βοτανικού, μέσα από ένα μαύρο τζιπ Τσερόκι με το οποίο κυκλοφορούσε, πυροβολούσε με πιστόλι Beretta ανυποψίαστους πολίτες (πεζούς ή ποδηλάτες) που κυκλοφορούσαν στους δρόμους.
Ο νεαρός κατηγορούμενος, που ήταν ιδιοκτήτης ταξί, αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και τις νύχτες μεταμορφωνόταν σε μανιακό πιστολέρο που πυροβολούσε αδιακρίτως όποιον πεζό έβρισκε στο πέρασμά του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων του που έκαναν λόγο για διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του Ηλία Μπρέστα, διέταξε την αναστολή της ακροαματικής διαδικασίας και αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε δημόσιο ψυχιατρείο.
Παράλληλα, διόρισε δύο πραγματογνώμονες ψυχιάτρους για να ερευνήσουν την ψυχική του κατάσταση. Ετσι, ο κατηγορούμενος, του οποίου δικαστικός συμπαραστάτης είχε οριστεί προσωρινά ο πατέρας του, μεταφέρθηκε από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού στο Δαφνί, όπου θα ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.
Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Ανδρέας Αναγνωστάκης και Δημήτρης Τσοβόλας εξαρχής ισχυρίστηκαν πως ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή παρανοϊκού τύπου.
«Κατέχεται από ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες, με φωνές και σκιές συνεχώς να τον καταδιώκουν. Δεν μπορεί να πάρει θέση έναντι των κατηγοριών. Δηλαδή να ομολογήσει ή να αρνηθεί τις κατηγορίες. Δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία του ακροατηρίου. Δεν έχει επίγνωση της θέσης του. Δεν μπορεί να αντιληφθεί όσα γίνονται και ακούει στο ακροατήριο».
Κατά τους δικηγόρους του, «ο κατηγορούμενος δεν ομολόγησε ποτέ τα γεγονότα, διότι κατά την Ιατρική, κατά τον χρόνο εκείνο ζούσε σε νησίδα αμνησίας. Δηλαδή, σε μνημονικό κενό».
Πάντως, σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος στο εδώλιο και έδειχνε να μην έχει επίγνωση της θέσης του, αλλά και του τρόμου και του πόνου που είχε προκαλέσει στα πέντε θύματά του και τις οικογένειές τους.
Πηγή: Espressonews.gr
ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΑΦΗΣΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ. ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήAFHSTETON AYRIO NA VGEI MALAKES TSOVOLA PAPARA E PAPARE
ΑπάντησηΔιαγραφή