Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φωστήρας - Παναθηναϊκός φιλικό προς τιμή του Κώστα Ελευθεράκη την Δευτέρα 6/5 στον Ταύρο

Kατόπιν απόφασης του Δ.Σ. των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Φωστήρα, με την συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, να γίνει εκδήλωση προς τιμή του Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και του Παναθηναϊκού κ. ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ για την μεγάλη προσφορά του στους δύο συλλόγους και ιδιαίτερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:45 στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ».

Θα παρεβρεθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και από τους δύο συλλόγους καθώς και διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα των ιστορικών ομάδων.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρεθείτε στην εκδήλωση – τιμής ενός ζωντανού θρύλου.

Μικρό αφιέρωμα: ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ: Πήγα στον Φωστήρα για έναν µπακλαβά!

Στα 14 χρόνια του έκανε ντεµπούτο στον πάλαι ποτέ Φονέα των Γιγάντων, τον Φωστήρα. Την οµάδα της γειτονιάς του, στην οποία υπέγραψε δελτίο για ένα µπουκάλι γάλα και έναν µπακλαβά!

Ο λόγος για τον Κώστα Ελευθεράκη. «Στον Φωστήρα πήγα σε ηλικία µόλις 12 ετών. Είµαι γέννηµα-θρέµµα του Ταύρου και ήταν η οµάδα της γειτονιάς µου. Σε ηλικία 14 ετών µε προώθησαν στην πρώτη οµάδα. Τότε ο Φωστήρας ήταν σπουδαίος σύλλογος.


Βέβαια, τον πέτυχα στα τελειώµατά του. Ξεκίνησα από δεξιός επιθετικός, αλλά στη συνέχεια οι προπονητές µου µε µετέθεσαν στη µεσαία γραµµή».

Ο Κώστας Ελευθεράκης, ένας από τους κορυφαίους χαφ που έβγαλε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, µε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό και την εθνική οµάδα, γυρίζει τη µηχανή του χρόνου πίσω και θυµάται τα πρώτα βήµατά του στις αλάνες του Ταύρου, αλλά και τα όνειρά του.

«Οταν άρχισα να παίζω µπάλα δεν είχα µεγάλες βλέψεις. Ούτε στον Φωστήρα ονειρευόµουν να αγωνιστώ, ούτε σε κάποια άλλη µεγάλη οµάδα. Το όνειρό µου ήταν να γραφτώ στα τσικό του Φωστήρα και να κάνω το χόµπι µου.

Αυτό που µε ευχαριστεί. Αυτή ήταν η προσέγγιση µε την οποία άρχισα το ποδόσφαιρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μιλάµε τώρα για το 1964. Στον Φωστήρα πήγα µαζί µε τον Τάσο Βεντούρη, τον Νάτση, τον Αρσενίδη, τον Αρσενιάδη, τον Βολίκα. Ο Φωστήρας ήταν τότε οµάδα µε µεγάλη ιστορία και φανατικό κοινό».

Η παρουσία του Ελευθεράκη στον Φωστήρα ήταν µικρή
Κράτησε µόλις 3 χρόνια, αφού το 1967 µεταγράφηκε στον ΠΑΟ. «Με τον οποίο (ΠΑΟ) ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, έκανα καριέρα, έφθασα µέχρι την εθνική οµάδα», λέει ο Κ. Ελευθεράκης και προσθέτει:
«Ο Φωστήρας όµως είναι για µένα αυτό που λέµε η πρώτη αγάπη. Ποτέ δεν ξεχνιέται. Περάσαµε, όλοι οι άνθρωποι της γενιάς µου, δύσκολα χρόνια. Με πολλή φτώχεια, ειδικά στην παιδική µας ηλικία
 Το ποδόσφαιρο ήταν τότε για µας η διέξοδος από την καθηµερινότητα. Η ευχάριστη πλευρά της ζωής, που µας έδινε τις πιο δυνατές στιγµές και συγκινήσεις.
Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς προκαταλήψεις».Ο Κώστας Ελευθεράκης θυµάται την ηµέρα πουυπέγραψε το πρώτο δελτίο του στον Φωστήρα: «Ηµουν πολύ χαρούµενος. ∆εν µε ένοιαζε τίποτε άλλο. Να σκεφθείς ότι η αµοιβή που πήρα για την υπογραφή ήταν ένα µπουκάλι γάλα ΕΒΓΑ και ένα κοµµάτι µπακλαβά.
Είναι µια στιγµή την οποία δεν ξέχασα ποτέ και ούτε πρόκειται ποτέ να τη βγάλω από το µυαλό µου. Ολα αυτά που λέω µπορεί σε κάποιους να φαίνονται ροµαντικά. Και είναι ροµαντικά. Πάνω απ’ όλα όµως είναι η αλήθεια. Ετσι όπως την έζησα. Κι όχι µόνον εγώ, αλλά και άλλα παιδιά της δικής µου ηλικίας.
Γνώρισα το ποδόσφαιρο ερασιτεχνικό και µέχρι να το εγκαταλείψω ως παίκτης γνώρισα και την ηµιεπαγγελµατική αλλά και την επαγγελµατική περίοδο».
afieromα: notosspor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com