Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών στους άνδρες και ο Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου στις γυναίκες αναδείχτηκαν την Κυριακή (20/03) στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Κυπελλούχοι Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για τη σεζόν 2010-2011.

Έκαναν δύο τους φετινούς τίτλους τους ύστερα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, που είχαν προκύψει από την προηγούμενη μέρα. Τα φαβορί ήταν ξεκάθαρα γιατί στους μεν άνδρες τα Ταταύλα αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο παίκτη τους, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (όπως ανέφερε, έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), στις δε γυναίκες αποβλήθηκε ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών εξαιτίας της απουσίας των αθλητριών του από το στάδιο την ώρα της κλήρωσης.

Έτσι, οι φίλοι του αθλήματος δεν είχαν δυστυχώς, την ευκαιρία να δουν μία ακόμα γερή κόντρα των προαναφερομένων καλύτερων ομάδων της Α1, δύο εβδομάδες πριν από τους τελικούς των πλέι οφ. Παρακολούθησαν όμως, μία απρόσμενα αμφίρροπη αναμέτρηση στον τελικό των γυναικών μεταξύ των δύο σωματείων του Ταύρου.

Το Π.Κ.Δ. Ταύρου επικράτησε του Δ.Α.Ο. Ταύρου με 4-3, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο ηττημένος, που με θαυμάσια εμφάνιση και αποτελέσματα-εκπλήξεις έφτασε τον αγώνα στο 7ο και τελευταίο ματς! Στον τελικό των ανδρών το Πέρα επιβλήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία του Α.Ο. Ταταύλα με 4-0.

Στο ταμπλό των ανδρών το Πέρα είχε bye στον 1ο γύρο και ακολούθως απέκλεισε το Ηράκλειο 2001 με 4-0 στα προημιτελικά και τον ΑΟ Πεύκης με το ίδιο σκορ στα ημιτελικά. Τα Ταταύλα νίκησαν τον ΟΕΑ Έδεσσας στη 16άδα με 4-0, τη Φιλία Ορεστιάδας στην 8άδα με 4-0 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου στην 4άδα με 4-1. Την 3η θέση κατέκτησαν το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο ΑΟ Πεύκης.

Στον τελικό οι αθλητές του Γιάννη Κορδούτη έδειξαν απολύτως έτοιμοι από κάθε άποψη και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Τα Ταταύλα μπορεί να ήταν αουτσάιντερ χωρίς τον Παπαδημητρίου, όμως οι βασικοί Μανουσώφ και Φραγκούλης είχαν τη δυνατότητα να κάνουν (παράλληλα και μία) δυνατή πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα και εμφανέστατα υστέρησαν.

Θρίλερ ο τελικός των γυναικών

Στο ταμπλό των γυναικών τα δύο σωματεία του Ταύρου πέρασαν χωρίς αγώνα τον γύρο των «16». Στη συνέχεια το ΠΚΔΤ απέκλεισε τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 4-0 στα προημιτελικά και την ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-1 στα ημιτελικά, ενώ ο ΔΑΟΤ νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 4-0 και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 4-1 αντίστοιχα. Στη θέση 3 τερμάτισαν η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η ΑΕ Αθηνά.

Στον τελικό το Π.Κ.Δ.Τ. είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο χάρη κυρίως στην παρουσία της Φενγκ Γιάο Γιάο. Συνάντησε όμως, την σθεναρή αντίσταση του ΔΑΟΤ και στο τρίωρο ματς-θρίλερ κινδύνεψε άμεσα με αναπάντεχη ήττα. Μάλιστα, ο ΔΑΟΤ προηγήθηκε 2-1 με τις αξιοσημείωτες νίκες, που πέτυχαν τα νεαρά στελέχη της εθνικής γυναικών Ελένη Γεωργιάδου και Αλίκη Κιούφη απέναντι στις βασικές αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου!

Αργότερα η Φενγκ με την Εξάρχου επικράτησαν στο διπλό ισοφαρίζοντας το σκορ, η Κινέζα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της, όμως ο ΔΑΟΤ δεν παραδόθηκε. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων Κατερίνα Τόλιου έφερε σε πολύ δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της την Εξάρχου και την υποχρέωσε σε δεύτερη απρόσμενη ήττα κάνοντας το σκορ 3-3! Στο τελευταίο επί μέρους ματς η Χριστοφοράκη ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Κιούφη και χάρισε το κύπελλο στο ΠΚΔΤ.

Αναπληρωματική για την ομάδα του Άρη Τσακίρογλου ήταν η Κωνσταντίνα Πυλαρινού, ενώ ο ΔΑΟΤ είχε στον πάγκο την Φρύνη Μαστρογιαννοπούλου.
contra

1 σχόλιο:

  1. protognori ekpliktiki epity6xia ton omadon ping-pong tou dimou mas epexan ston teliko kypelou ellados stis ginekes kai fisika mia apo tis omades mas to pnevmatiko kentro pire to kipelo ellados me 4-3 episis i andriki omada pire tin 3 thesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com