Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καταυλισμού στον Ταύρο (;)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Eκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου στις 15.00 μμ. στο χώρο του καταυλισμού Ρομά στον Ταύρο στην οδό Ορφέως

Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου στις 15.00 μμ. στο χώρο του καταυλισμού Ρομά στον Ταύρο στην οδό Ορφέως, επ’ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φτώχειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν προβολές της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη και πραγματοποιήθηκαν εικαστικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικά παιχνίδια με τα παιδιά του καταυλισμού.

Το Πρόγραμμα αναλυτικά είχε ως εξής:

15:00 Έναρξη δραστηριοτήτων: «Aκολουθούμε το ξωτικό». Θεατρικό δρώμενο με την Πηγή Ευλογιά
15:30 – 17:30 Εικαστικό Εργαστήρι: «Έτοιμοι για τον αγώνα». Κατασκευές και εικαστικές δημιουργίες με τη ζωγράφο Lise-Lotte Iversen.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: «Το έξυπνο περίπτερο» με την Βακίνα Κρούσκου
18:00 Ποδοσφαιρικός Αγώνας: «Μία μπάλα γεμάτη δύναμη» και διαγωνισμός πέναλτυ με την Αφροδίτη Χατζησωκράτη.
18:45 Απονομή επάθλων στους νικητές από το ξωτικό.
18.45 Κεράσματα
19:00 Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ: «Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη
21:00 Κεράσματα

Με τιμή,
                                                                                                  
Γ. Μάρκου
Καθηγητής Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ

9 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. κ. Μάρκου τελικά εσεις πήγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Καραβασίλη εσείς; Η ανακοίνωση είναι από τον κ. Μάρκου όμως δεν ήταν κανένας. Ωραία τα λόγια ωραίες οι σκέψεις αλλά έργα μηδεν. Μας ξεσηκώσατε να έρθουμε και δεν πήγανε οι ίδιοι που το διοργάνωσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καταυλισμός είναι μεγάλος, δεν μπορεί να μην έγινε η εκδήλωση. Δεν μπορεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ να μην τήρησε την εκδήλωση που κανόνισε. Δεν πήγα αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι δεν έγινε κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήγα γύρω στις 4 μ.μ., μπήκα στον καταυλισμό από τη δυτική πλευρά (οδό Σαλαμινίας) τίποτα δεν μαρτυρούσε τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης. Οι ΡΟΜΑ που ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Δεν μπορεί λέω κάπου ποιο μέσα θα λαμβάνουν χώρα τα δρώμενα. Προχώρησα, και συνάντησα το Νίνο, ένας από τους αρχηγούς, με διαβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εκδήλωση. Ρώτησα το Λελούδα (ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας) επίσης δεν γνώριζε τίποτα. Εάν η εκδήλωση, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε, η ιδέα ήταν καλή και πρέπει να γίνει σύντομα πράξη και κυρίως να γίνει γνωστό εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΦΕΩΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ . ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα ρε φίλε μην κοροιδευομαστε τωρα. Βοτανικος - Ταύρος, συνορα Ταύρου είναι. Δεν είναι θέμα υποβάθμισεις. είναι προβλημά που πρέπει να λυθεί γιατί επειρεάζει και τους κατοίκους του Ταύρου όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ....ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην επόμενη εκδήλωση μοιράστε τους και βραβεία για την μόλυνση της ατμόσφαιρας και τον καρκίνο που εισπνέουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η << Αξιότιμη >> ειδική γραμματέας περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη και όσοι συμφωνούν με τα μεγαλόπνοα σχέδιά της για τη δημιουργία <> μέσα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ του Βοτανικού καλά θα κάνουν εάν έχουν τα κότσια να τους πάρουν στα σπίτια τους.Ήθελα να ήξερα << αξιότιμη >> και << πολυτάλαντη >> κ. Καραβασίλη εάν εσείς αναπνέατε τα δηλητήρια όπως εμείς θα είχατε την ίδια άποψη περί << Πράσινων Σημείων>> και Πράσινων Αλόγων? ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. Με τις μικροπολιτικές σας και τις αηδίες σας θέλετε να κάνετε τον καταυλισμό μόνιμο και την παρανομία νομιμότητα. Να θυμόσαστε όμως ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και εμείς μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com