Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Μια πρόταση-άνοιγμα στο διάλογο με την κυβέρνηση έγινε σήμερα από την ΑΔΕΔΥ και την ΚΕΔΕ, που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η ΑΔΕΔΥ πρότεινε στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να άρουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, με τους εργαζομένους από την πλευρά τους να ζητούν άρση της επιστράτευσης.

Συμφωνήθηκε να εξεταστεί το θέμα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αναμένεται να αρχίσει από ώρα σε ώρα. Σε περίπτωση που είναι θετική η απάντηση, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση υπό την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και Γιώργος Καμίνης θα μεσολαβήσουν στον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη για συνάντηση και άρση της επιστράτευσης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της έντασης, καθώς τόσο η ΠΑΣΚ-ΟΤΑ (ΠΑΣΟΚ) όσο και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ (ΝΔ) δε βλέπουν με αρνητικό μάτι μια τέτοια εξέλιξη.
ΟΧΙ από την ΑΣΚ-ΟΤΑ

Να σημειωθεί πως από τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ αποχώρησε η ΑΣΚ-ΟΤΑ και με ανακοίνωσή της πριν από λίγο δηλώνει αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κατηγορεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, πως «δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες.

Δεν μπορεί από την μια πλευρά να δηλώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και από την άλλη πλευρά να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις που δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση και συνέχιση τους αγώνα...

»Δεν μπορεί να είναι συνομιλητής και ιδιαίτερα διαμεσολαβητής ο δήμαρχος της Αθήνας που έσυρε την ΠΟΕ-ΟΤΑ στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και έστρωσε το δρόμο στην πολιτική επιστράτευση».

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ

    ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝ ΝΥΧΤΗ

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΙΜΕΝΟΥΣ

    Ο ΚΤΙΤΟΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com