Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Να προστατευτούμε κι εμείς και οι Ρομά»...

Ο Ταύρος δεν είναι ο μόνος δήμος όπου οι κάτοικοι οργανώνονται γύρω από ένα τοπικό πρόβλημα

Είναι όμως η φωτεινή εξαίρεση, γιατί δεν βλέπουν τη λύση στην «αυλή» του γείτονα. Ηταν η ευχάριστη διαπίστωση έπειτα από την επίσκεψη που έκαναν στα γραφεία της «Ε» για να μεταφέρουν το πρόβλημα με την παράνομη καύση καλωδίων δίπλα από τα σπίτια τους, μια ανάσα από το 2ο δημοτικό σχολείο.

Εχει ενδιαφέρον ότι την ίδια άποψη διατύπωσε και ο Πάνος Παπαδογιάννης, που πρόσφατα αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του, γιατί δεν άντεχε άλλο τις κλοπές και τις ζημιές στα τζάμια από λίγα παραβατικά στοιχεία που ζουν στον καταυλισμό των Ρομά.

«Δεν μας ασφαλίζουν πια», αποκάλυψε για λογαριασμό συναδέλφων του που κρατάνε την επιχείρησή τους με τα δόντια. Δεν μας έκρυψε ότι υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες στην περιοχή που προμηθεύονται μέταλλο από τα παράνομα καμίνια. Θεωρεί μάλιστα ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε ο καταυλισμός, και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο μόλις 25 στρεμμάτων.

«Οχι λύσεις από τα ΜΑΤ»

«Αγωνιζόμαστε για ρεαλιστική και ανθρώπινη λύση. Να προστατευθεί η υγεία όλων μας και να εξασφαλιστεί για τους Ρομά κάποιο εισόδημα που θα βάζει τέρμα στη σημερινή εικόνα παρανομίας», μας εξήγησε ο Γιώργος Λινάρδος, που όλοι τον αποκαλούν πρόεδρο λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με το πρόβλημα. Μας συγκίνησε ότι εξήγησε τους λόγους: «Ο Ταύρος είναι προσφυγικός δήμος. Οι γονείς μας ήρθαν εδώ μετά το 1922 και "ενοχλούσαν" τους παλιούς κατοίκους με τα τραγούδια και τα φαγητά τους. Είναι αυτά που σήμερα θεωρούνται γκουρμέ.

Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, αλλά καταδικάζουμε την παραβατικότητα», μας είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μας ταιριάζει η αναίτια βία. Δεν θέλουμε λύσεις από τα ΜΑΤ. Αν είναι να γίνουμε Αγιος Παντελεήμονας, προτιμούμε τη σημερινή κατάσταση. Είμαστε όμως σίγουροι ότι με τη βοήθεια της νέας δημοτικής αρχής θα βρούμε λύσεις με διάλογο».

Μαζί με την Εύα Ζυμαράκη και τον Κυριάκο Λουράντο, υπογράμμισαν ότι η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων, που δραστηριοποιείται τα τελευταία 5,5 χρόνια, έχει χορτάσει από υποσχέσεις και ομόφωνα ψηφίσματα, που όμως έμειναν στα χαρτιά.

Βαρέθηκαν να βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στους δήμους Ταύρου και Αθηνών, τη νομαρχία, την περιφέρεια και τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να σημειώνεται ουσιαστική πρόοδος.

Σύστημα ανακύκλωσης

Εκτιμούν ότι η λύση θα δοθεί αν ενταχθεί η δραστηριότητα σε σύστημα ανακύκλωσης. Αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα, γιατί τα προγράμματα ανακύκλωσης δεν κάνουν δεκτά υλικά που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, αλλά δραστηριοποιούνται για να βρεθεί νόμιμη διέξοδος και να καταργηθεί το οικονομικό κίνητρο που οδηγεί τους Ρομά στην καύση καλωδίων.

8 σχόλια:

  1. ΟΙ ΡΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα παιδιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Εχουμε μεγάλο πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΘΝ ΧΑΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΜΑ.ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ ΜΕ 10 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΗΜΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΙΑΤΟ ΚΙ ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ5 Ιουνίου 2011 στις 11:29 μ.μ.

    Δεν αρνούμαι τη συμμετοχή της αστυνομίας προκειμένου να πατάξει την παρανομία, αντίθετα, τη θεωρώ απαραίτητη. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι μεθοδική και στοχευμένη και όχι αναίτια βία "επί δικαίων και αδίκων" μόνο και μόνο για να δείξουν στην Ελληνική κοινωνία ότι είναι άγρυπνοι φρουροί της ασφάλειας μας και μετά μια από τα ίδια. Η άποψη μου δεν προέρχεται από κανένα περίσσευμα ανθρωπιάς, πιστεύω ότι είναι ρεαλιστική αφού κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε μόνο με αστυνομικά μέτρα χρειάζονται και άλλες παράλληλες δράσεις.
    Αναφορικά με το συμπολίτη μου που του ρήμαξαν το σπίτι μπορώ να τον καταλάβω αφού έχω πέσει δυο φορές θύμα κλοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τήν μεγαλύτερη ζημιά την έχει πάθει η δημοτική κοινότητα Ταυρου,όλα τα άλλα που λέτε και διατυμπανίζετε είναι λόγια κούφια και για να δείξετε το δήθεν καλό σας προφίλ.Έχουν σπάσει & έχουν κατακλέψει τον κινηματογράφο ΜΑΣΚΩΤ στο πάρκο,έχουν κλέψει όλα τα καπάκια από τα φρεάτια των κήπων,έχουν κατακλέψει όλες τις μαντεμένιες σχάρες των υπονόμων,ότι σίδερο κυκλοφορεί πρέπει να αφαιρεθεί και να το πάνε στα σκράπ,έχουν ρημάξει τις επιχειρήσεις στο κλέψιμο και καθόσαστε σήμερα να μας λέτε το πως πρέπει να τους φερόμαστε,όταν οι ίδιοι δεν φέρονται όπως πρέπει.Η πολιτεία πρέπει να πάρει αποφάσεις και να τους στείλει πήσω στην πατρίδα τους,έτσι κι αλλοιώς παράνομοι είναι και ήρθαν να εφαρμόσουν τους δικούς τους νόμους στον τόπο μας.Μου φαίνεται δεν πάμε καλά.Στον ΤΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΟΙ...
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ,ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΥΜΙΟΣ ΔΟΥΣΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ6 Ιουνίου 2011 στις 12:21 μ.μ.

    Η αρμόδια επίτροπος κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή αποκαλύπτει: «Στο πλαίσιο του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης τα διαρθρωτικά ταμεία και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) συγχρηματοδότησαν προγράμματα για την κοινωνικοοικονομική ένταξη των Ρομ. Διατέθηκαν 12,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα ειδικά στους Ρομ. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν συνολικά 67 προγράμματα που κάλυψαν 1.334 δικαιούχους Ρομ. Επιπλέον στο πλαίσιο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος ιδρύθηκαν 33 κοινωνικά και ιατρικά κέντρα (συνολικός προϋπολογισμός 10,2 εκατ. ευρώ). Τέλος, εφαρμόστηκαν ενέργειες που καλύπτουν τη διαπολιτισμική μάθηση των παιδιών των Ρομ, την ανάπτυξη συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών, τα μαθήματα γλώσσας και τα μαθήματα κατάρτισης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση" (συνολικός προϋπολογισμός: 7,4 εκατ. ευρώ).
    Για την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού του ΕΣΠΑ 2007-2013 η επίτροπος αναφέρει ότι τα επιχειρησιακά προγράμματα για την "Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού" και την "Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση" έχουν διαθέσει αντίστοιχα μεταξύ 8 και 10 εκατ. ευρώ και περίπου 11 εκατ. ευρώ για ενέργειες που προωθούν την
    ένταξη των Ρομ. Η Επιτροπή ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να καταρτίσουν μια εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομ».
    «Υπολογίζουμε ότι από τα 12,5 εκατ. που διατέθηκαν για προγράμματα σε 1.334 Ρομά, στα χέρια τους πήγαν περίπου 10.000 ευρώ» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής: «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, τα σχετικά κονδύλια δεν φτάνουν στους δικαιούχους, αντιθέτως κατασπαταλώνται. Βάζουν τους Τσιγγάνους να υπογράψουν ότι παρακολούθησαν το σεμινάριο, αυτοί δεν συμμετέχουν και τους δίνουν περίπου 300 ευρώ αποζημίωση».
    Ο δήμαρχος Τρικάλων Μ. Ταμίλος (πρόεδρος δικτύου πόλεων με οικισμούς Τσιγγάνων) προσθέτει: «Στη χώρα μας ζουν 140.000 Τσιγγάνοι σε 220 οικισμούς. Γι' αυτούς, εκτός των ευρωπαϊκών κονδυλίων, διατίθενται 30 εκατ. ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα υποδομής. Από τις 50 πόλεις που κατοικούν, στις 10 έγιναν σημαντικά βήματα. Σε κάποιους δήμους πήραν τα χρήματα στο όνομα των Τσιγγάνων και έφτιαξαν πλατείες, πάρκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε δήμους της Αττικής, στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία».
    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΟ 10ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ.
    ΚΟΝΤΕΚΑΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΩΝΙΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤ' ΑΡΧ...Α ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.!!!!!ΔΩΣΤΕ ΣΥΝΘΗΜΑ, ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ.ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΙΚΑΣΑΧΡΟΝΟΥΣ...ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com