Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τα παιδιά της γειτονιά μας. Μιχάλης Παούρης

Γεννήθηκε στον Ταύρο της Αθήνας. Ξεκίνησε να μαθαίνει μπουζούκι στα 8 μου χρόνια με τον Παναγιώτη Δουράκη, παλιό παίχτη ρεμπέτη που έπαιξε μαζί με τους Τσιτσάνη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Στα 11 ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά. Στα 14 ο επόμενός του δάσκαλος ο Μανώλης Μιχαλάκης, τον συστήνει στον συνθέτη Γ.Κατσαρό με τον οποίο συνεργάστηκε για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Συγχρόνως, συμμετέχει στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Νίκου Δανίκα στο "Σταυρό του Νότου" και στο "Χαμάμ".

Εκείνη την εποχή συμμετέχει σε διαγωνισμους τεχνικής και ερμηνείας και αποσπώ Πρώτα Πανελλαδικά Βραβεία.

Στα 15 τον επιλέγει ο Θ.Πολυκανδριώτης, με τον οποίο συνεργάστηκε 8 χρόνια, παίζοντας μαζί του σε πολλές συναυλίες με τραγουδιστές τους: Α.Διονυσίου, Κ.Κόρου, Κωνσταντίνα, (με τους οποίους συνεργάστηκε για μια σεζόν στα ''Αστέρια'' της Γλυφάδας) και με την Γλυκερία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία η οποία κυκλοφόρησε και σε cd.

 Στο Μέγαρο Μουσικής έπαιξε και στα 18 του με συμφωνική ορχήστρα σε έργα του Μ.Θεοδωράκη. Στα 16 του έπαιξε στην μουσικοθεατρική παράσταση του Μ.Θεοδωράκη "Μια ζωή Ελλάδα" με τραγουδιστές τους Α.Χατζή, Αν.Μουτσάτσου, Λ.Αλκαίου, Κ.Βέτα, Μ.Σουλτάτου. Εκείνη την εποχή ο Ν.Τατασόπουλος, τον γνωρίζει στον Δ.Χιώτη, γιο του Μ.Χιώτη, και συνεχίζει τα μαθήματα στην jazz και στην τεχνική κατάρτιση ως συνέχεια και εξέλιξη των μαθημάτων που έκανε με τον Μ. Μιχαλάκη. Αυτοί οι δύο Δάσκαλοι, άνοιξαν τους μουσικούς του ορίζοντες, διδάσκοντας με το ήθος, την ουσιαστική αγάπη προς τη μουσική αλλά και τον τρόπο που έρχεται η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του οργάνου.

Αλλά και την ουσιαστική εξέλιξη του πνεύματος μέσα από τη μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή του στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στο κομμάτι του Σταύρου Ξαρχάκου. Εδώ και 5 χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία σε μαθητές, επαγγελματίες και μη, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την άρτια προσέγγιση της μουσικής και τις σωστές βάσεις σε θέματα τεχνικής με υλικό που προκύπτει από προσωπική του έρευνα.

Δείτε Βίντεο

6 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Είναι τιμή μου να υπάρχω σε αυτό το blog και τιμή μου που γεννήθηκα σε μια τέτοια πολή τον Ταύρο! Σημερινό δήμο Μοσχάτο-Ταύρο!!! Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πως σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο με αναφορά στην jazz και στην βαθιά φικλοσοφία της τεχνικής. Ό,τι πρέπει να κατέχει ο έγχορδος παίχτης. Σας ευχαριστώ και πάλι!

    με μεγάλη τιμή,
    Μιχάλης Παούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους καταπληκτικούς αυτούς νέους, αλλά και στο moschato-tauros-life που καθιέρωσε την στήλη "Τα παιδιά της γειτονιάς μας" και μας δίνει την χαρά να τους γνωρίσουμε.
    Πατήστε εδώ για να δείτε ένα παλαιότερο σχόλιο που έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα παιδί με μέλλον που θα πρέπει να δώσουμε σημασία και να το αξιοποιήσουμε στον Δήμο μας όπως πρέπει. Μπράβο στο Μοσχάτο Ταύρος Life που προσπαθεί να δείξει τις δουλειές των συμπολιτών μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ LIFE ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ ΌΛΟΥΣ!!! Ζητώ συγγνώμη για κάποια λαθάκια, λόγω βιασύνης, στο πρώτο μου σχόλιο. Σας ευχαριστώ και πάλι που μου δίνετε δύναμη και με στηρίζετε ανοιχτά στην προσπάθειά μου να πάω ένα βήμα παραπέρα αυτό το όργανο!!!

    με αγάπη,
    Μιχάλης Παούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μπουζούκι είναι ένα άκρος ελληνικό όργανο. Η εξέλιξη χρειάζεται και αυτό το κάνεις έμπρακτα.Μπράβο Μιχάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com