Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο Τετάρτη 2/2/11

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να επικρατήσει και πάλι αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως μοχλό άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, μέχρι να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και οι συρμοί του μετρό, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά τα τραμ, εφόσον την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι δεν αποφασίσουν κάτι άλλο.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και, απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, αφού ζητούν συγγνώμη, σημειώνουν ότι αγωνίζονται και «κατά των υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του μέτρου της επίταξης, γιατί η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι «στη φιλοσοφία της».
πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com