Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Email από ''Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και άλλων υλικών''

Με αφορμή τη μελέτη που έγινε για την μετεγκατάσταση των ROMA του Βοτανικού, η οποία παρεδόθη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΤΕΔΚΝΑ τον Ιούνιο του 2010, το εν λόγω Υπουργείο στις 09/08/2010 με το υπ’ αριθ. 45034 έγγραφό του ζητά από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να υποδείξει εκτάσεις ιδιοκτησίας της στις περιοχές που προτείνονται από τη μελέτη.


Το έγγραφο αυτό σας το παραθέτω αυτούσιο και σχολιάζω – ερωτώ :

Η μελέτη δεν βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Αλλά ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε και πληρώθηκε. Έγινε για να προχωρήσει και όχι για να κολλήσει. Ή μήπως έγινε για να κολλήσει; Αν όχι γιατί δεν προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης της;

Η Κτηματική Εταιρεία πόσο χρόνο θέλει για να υποδείξει τους κατάλληλους χώρους; 5 ολόκληροι μήνες που έχουν περάσει δεν φθάνουν;

Η περιφέρεια στην οποία κοινοποιείται το παρών έγγραφο με βάση την επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για τις διαδικασίες της επίλυσης του προβλήματος γιατί ξεχνά ότι είχε καθήκον να ζητήσει εγγράφως από όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου να υποδείξουν ελεύθερους χώρους; Γιατί ξεχνά ότι είναι εκείνη υπεύθυνη να κρίνει την καταλληλότητα των χώρων και να τους επικυρώσει για να προχωρήσει η υλοποίηση;

Τι είναι επιτέλους αυτό που κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία της εκμετάλλευσης των ROMA οι οποίοι είναι θύτες και θύματα ταυτόχρονα;

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι κύριοι υπεύθυνοι παίζουν με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και την ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος;

Πότε θα έρθει η ώρα που θα καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν να καίγονται καλώδια και σκουπίδια στον Βοτανικό, στην καρδιά της Αθήνας και όχι μόνο;

Πότε θα καταλάβουν ότι οι ROMA πρέπει να ζουν σε οργανωμένους καταυλισμούς κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης;

Αλιφιεράκη Αναστασία
‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και άλλων υλικών ‘

8 σχόλια:

  1. Υπαρχουν μικροκομματικες σκοπιμότητες που θα αποκαλυφθούν.Το έγγραφο λέει καθαρά κάποια πράγματα.Κύριε Δήμαρχε παλέψτε και εσείς για το θέμα.Πρεπει να τελειωσει.Θέλουμε έναν επίμονο Δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση επί του τυπικού : Οι "Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και άλλων υλικών" που εκπροσωπούνται από την κα Αλιφιεράκη είναι το ίδιο με την "Επιτροπή Κατοίκων κατά της Καύσης Καλωδίων" που πριν από 4 μέρες εξέδωσε έγγραφο που λέει ότι η κα Αλιφιεράκη αντικαταστάθηκε στην προεδρία από τον κο Γιώργο Λινάρδο;

    Επί της ουσίας : Η μεταστέγαση των ΡΟΜΑ σε άλλο δήμο εντός λεκανοπεδίου "για το καλό τους" είναι η ταφόπλακα που τόσα χρόνια μπλοκάρει το πρόβλημα. Από την μια η επιτροπή λέει "κοι Δήμαρχοι ποιος τους θέλει;" και από την άλλη θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι ΡΟΜΑ.
    Στον προηγούμενο έγγραφο αναφέρεται το "έγκλημα της καύσης καλωδίων και άλλων υλικών" εις βάρος των περιοίκων και των παιδιών μας. Αυτό πρέπει να είναι το κέντρο του αγώνα.
    Η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη λέει στο ΒΗΜΑonLine στις 3/11/2010 ότι σε επιθεωρήσεις που έγιναν στα «σκραπατζήδικα» της περιοχής διαπιστώθηκε ότι «είναι τελείως παράνομα ή λειτουργούν με άδειες που έχουν λήξει, αγοράζουν το παράνομο υλικό φθηνό από τους Ρομά και το διακινούν με φορτηγά χωρίς παραστατικά.Ακόμη κι όταν κλείνουν από τη νομαρχία, μετά από λίγες ημέρες ξανανοίγουν με άλλο όνομα . Οι σκραπατζήδες θα έπρεπε να έχουν ειδικό εξοπλισμό για να παίρνουν τον χαλκό από τα καλώδια και όχι να εκμεταλλεύονται τους Ρομά». Σύμφωνα με την κυρία Καραβασίλη, από την κατάσταση αυτή προκύπτουν ζητήματα φοροδιαφυγής, ρύπανσης του εδάφους και της ατμόσφαιρας από την καύση του υλικού, επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων αλλά και των ίδιων των Ρομά. Θέλαμε να μπούμε μέσα στον καταυλισμό αλλά δεν γινόταν χωρίς αστυνομικές δυνάμεις. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε διστάσει να οργανώσουμε μια τέτοια επιχείρηση . Δεν είμαι ευχαριστημένη με ό,τι έχει γίνει ως σήμερα στον Βοτανικό."
    Εδώ είναι η λύση για μας Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. Αν ακολουθήσουμε την "μεταστέγαση" τότε η ίδια η κα Καραβασίλη συνεχίζοντας λέει:
    "Μια λύση θα ήταν να απαγορεύσουμε τη λειτουργία σκραπατζήδικων στην περιοχή αλλά θα πάνε σε άλλη περιοχή. Αυτό δεν θα ήταν λύση αλλά... ασπιρίνη. Οι κάτοικοι βιώνουν απίστευτα σκληρές συνθήκες» παραδέχεται η κυρία Καραβασίλη.
    Άρα για να μην πάνε αλλού δεν τους πειράζουμε και ...ανεχτείτε τους εσείς Ταυριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι αν υπογράφει ο πρόεδρος. ένας πολίτης που λέει την γνώμη του είναι.Το πρόβλημα ειναι ένα και το θίγετε και οι δύο.Αφήσε τις ειρωνίες 4,50 κατα μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 7:34
    Το θέμα είναι αν υπάρχει Επιτροπή Κατοίκων ή μπορεί ο κάθε πολίτης να στέλνει την γνώμη του με e-mail υπογεγραμμένο με το όνομα της Επιτροπής.
    Αν δεν λειτουργήσουμε σοβαρά και συντονισμένα θα έχουμε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχει δικιο ο 7,53.
    θα πρεπει να είμαστε προσεκτικοί με το συγκεκριμένο θέμα.παρόλα αυτά η κυρία στο εμαιλ τα γράφει μια χαρά.Τα ερωτήματα που θέτει είναι πολύ εύστοχα και θα πρέπει η επιτροπή να τα υπολογίζει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο αγώνας της επιτροπής των κατοίκων δικαιώνεται όλο και περισσότερο :απόδειξη;κάτοικοι οι οποίοι δείλιαζαν να βγούν επώνυμα στο διαδίκτυο ,γιατί ήταν μονάδες,τώρα το επιχειρούν δημιουργώντας αυτοπροβολή.Ένα είναι σίγουρο πάντως και αποδεκτό :η μαζική ενεργοποίηση για την λύση του προβλήματος είναι επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΚΥΡΙΑ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ" ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ, ΤΌΣΟ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ....." ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κα Αλιφιεράκη σε γειτονικό blog έστειλε την Παρασκευή 21/1 μια ανακοίνωση όπου υπογράφει :
    Αλιφιεράκη Αναστασία
    ‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και άλλων υλικών ‘

    Είναι σεβαστή η γνώμη κάθε δημότη και προπάντων της κας Αλιφιεράκη αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν η εν λόγω κυρία ίδρυσε νέα παρεμφερή επιτροπή ή αν όχι ποιος τελικά εκπροσωπεί και δικαιούται να μιλά υπεύθυνα και εξ ονόματος της Επιτροπής Κατοίκων.
    Η καλλίτερη λύση θα είναι να συγκαλέσει η υπάρχουσα Επιτροπή τους δημότες σε άτυπη εκλογο-απολογιστική συνέλευση όπου θα εκλεγεί νέα διοίκηση.
    Φυσικά δεν τίθενται θέματα διαδικασιών, απαρτίας ή άλλα κωλύματα, αφού στην ουσία ζητάμε επειγόντως ακούραστους εργάτες-αγωνιστές.
    Με αυτόν τον τρόπο απλά, σύντομα, αλλά και με πλήρη διαύγεια θα αποκτήσει αναγνώριση, κύρος και δύναμη η Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com