Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το ''Σκοτεινό Σπίτι'' ανεβαίνει στον Ταύρο (για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή).

Σε πρόβες για το ανέβασμα ενός από τα πιο πρόσφατα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ, του «In a dark dark house» (ελληνική απόδοση : «Σκοτεινό σπίτι») που γράφτηκε το 2007, βρίσκονται οι συντελεστές του θεατρικού οργανισμού ''Πρώτες Υλες''.

Το έργο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στο Ιδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης''. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή.

Το "Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης : Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια. Ο Ντρου, ο μικρότερος, βρίσκεται εκεί με δικαστική εντολή υπό ιατρική παρακολούθηση και καλεί τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τέρυ να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι στην παιδική ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ένα φίλο της οικογένειας.

Η έκκληση του Ντρου γίνεται η αφορμή να έρθει στην επιφάνεια η εχθρότητα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο άνδρες. Μέσα από τον πόνο και την παραδοχή της προδοσίας τα αδέλφια αρχίζουν να ψηλαφούν το ανεξίτηλο ίχνος της βίαιης κακοποίησης που υπέστησαν μέσα και έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι απωθημένες μνήμες μιας σκοτεινής παιδικής ηλικίας στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή των δύο αγοριών, κηλιδωμένης ανεξίτηλα από την καταστροφική επιρροή της διπλής επίθεσης ενός βάναυσου πατέρα που βιαιοπραγεί συστηματικά και ενός νεαρού, του οποίου η επαναληπτική καταστροφική δράση καταλήγει σε έναν αληθινό ψυχικό φόνο.

Οι σκελετοί αυτού του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν όταν οι δύο άνδρες αναμετρώνται με τον πόνο και την προδοσία που σημάδεψε τη σχέση τους μια για πάντα.

Συντελεστές

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία : Χρήστος Λύγκας
Πρωταγωνιστούν : Θοδωρής Οικονομίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Μαρία Προεστάκη
Εικαστικά : Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video art : Βάνα Κωσταγιόλα
Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος
Φωτογραφίες : Αλεξάνδρα Χατζηιορδάνη
Γραφικά : Γιώργος Κτενίδης
Εναρξη : 16 Φεβρουαρίου 2011 Λήξη : 13 Μαρτίου 2011
Διάρκεια : 1 και 40'

Διεύθυνση : Ιδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης'' Πειραιώς 206 Ταύρος
Τηλέφωνο για πληροφορίες : 210 3418550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com