Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Το γραφείο τύπου του Δήμου, μας απέστειλε την ομιλία του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου και εμείς την παραθέτουμε αυτούσια. Για να διαβάσετε όλη την ομιλία κάντε κλίκ στο κάτω μέρος της ανάρτησης.

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Πανοσιολογιότατε, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων, σωματείων Μοσχάτου- Ταύρου,

Κυρίες και κύριοι,

Καλή χρονιά, Χρόνια πολλά!

Ο νέος Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου είναι πλέον γεγονός. Από σήμερα το κοινό μας σπίτι μεγαλώνει. Ένας νέος Δήμος που ξεκινά από τον Ελαιώνα και την Πέτρου Ράλλη και φθάνει μέχρι και την παραλία. Μια πόλη που συνδέει, μέσω της οδού Πειραιώς, την πρωτεύουσα με το λιμάνι του Πειραιά.

Αναλαμβάνω σήμερα με μεγάλη χαρά τα καθήκοντά μου ως ο πρώτος Δήμαρχος αυτού του νέου Δήμου. Αγαπητέ Ταξιάρχη Παπαντώνη είναι η βαριά η κληρονομιά που αφήνεις και θέλω να σε ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της πόλης για το έργο που επιτέλεσες.

Εκτός από τη χαρά και ικανοποίηση, έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης αυτών των καθηκόντων. Όχι μόνο γιατί το στοίχημα της συνένωσης των δύο Δήμων είναι μεγάλο και δύσκολο. Αλλά γιατί είναι δύσκολοι και οι καιροί που ζούμε: Οργισμένοι, φοβισμένοι και ανήσυχοι πολίτες σε μια χώρα σε κρίση.

Κρίση βαθύτατη όσο και πολύπλευρη: οικονομική, θεσμική, ιδεολογική και πολιτική. Οι συνέπειες αυτής της κρίσης τώρα άρχισαν να εκδηλώνονται. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, ακόμη πιο πολύ επειδή την αγνοήσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο αυτής της επίπλαστης ευημερίας φαίνεται να αμφισβητείται ανοικτά.

Σήμερα, η δημιουργική διάθεση και η συλλογική δράση μοιάζει να είναι προνόμιο λίγων που φαίνονται «γραφικοί». Οι παρέες και οι κοινωνικές σχέσεις χάνονται στον καθημερινό αγώνα για ατομική επιβίωση. Ο πολίτης μαθαίνει να απαξιώνει την πολιτεία, να περιφρονεί τους συμπολίτες του και να αδιαφορεί για τα θέματα που τον αφορούν.

Στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, κυρίως με την αποχή, φάνηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια και η απογοήτευση προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος χωρίς βέβαια να έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να επανέλθει η πολιτική στα ανθρώπινα μέτρα. Να μην είναι απρόσωπη και απόμακρη. Επιβάλλονται μέτρα και ενέργειες που θα εγγυώνται την αξιοπιστία και την ισονομία, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Με ένα πλαίσιο δημοκρατικής συμμετοχής και ενεργητικής δράσης των πολιτών.

Χωρίς αξίες, χωρίς όραμα και χωρίς νέες ιδέες θα μείνουμε στάσιμοι και δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com