Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση αρχιτεκτονικών εγκαταστάσεων «apomechanes 2010»: ahylo lab στον Ταύρο

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες του 2ου workshop «apomechanes 2010» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, υπό την αιγίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Το εργαστήριο apomechanes λειτούργησε υπό την μορφή αρχιτεκτονικού στούντιο.


Η έκθεση παρουσιάζει αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις (installations) που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του εργαστηρίου apomechanes, μέσα από την διερεύνηση των μεθοδολογίων αλγοριθμικού σχεδιασμού που ασχολούνται με πολυσύνθετα και μη-γραμμικά συστήματα.

 Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τους δικούς τους εξατομικευμένους αλγόριθμους, που οδήγησαν στο σχεδιασμό λειτουργικών πρωτοτύπων μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια, τα έργα κατασκευάστηκαν σε κλίμακα 1:1 με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (Laser Cutter, CNC milling).

Το apomechanes είναι ένα διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης με την χρήση υπολογιστή το οποίο διοργανώνεται από την ahylo lab κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο έχει αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένο στην προώθηση ως μέσων για το σχεδιασμό και την κατασκευή αρχιτεκτονικών μορφών των τεχνικών και εννοιών που διέπουν τις αλγοριθμικές διεργασίες.

 H σύνθεση των συμμετεχόντων του εργαστηρίου ήταν τόσο πολυεθνική όσο και πολυμορφική, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, γραφιστών και νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Η έκθεση θα συνδυαστεί με την κυκλοφορία μιας έντυπης έκδοσης – παρουσίασης των δημιουργιών των εργαστηρίων apomechanes πλαισιωμένων από άρθρα και έργα προσκεκλημένων αρχιτεκτόνων.

Ώρες λειτουργίας:
Από 10/01/2011 έως 31/01/2011

Καθημερινά 18:00-22:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τηλ: 2103418550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com