Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς μετρό - ηλεκτρικό από την παραμονή ώς την Κυριακή

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς θα ξημερώσει η νέα χρονιά για τους κατοίκους της Αττικής.

Οι ηλεκτροδηγοί μετρό και ηλεκτρικού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους για 24ωρη απεργία, ακινητοποιώντας τούς συρμούς ουσιαστικά από τις 11 το βράδυ της παραμονής, την Παρασκευή δηλαδή, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Ετσι, ο σταθμός του μετρό της Αγίας Παρασκευής, που παραδίδεται σήμερα το μεσημέρι στο επιβατικό κοινό, θα «γιορτάσει» το γεγονός μόνο για λίγες ώρες. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του μετρό, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Μ. Πολυδούρη. Διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δυο εισόδους-εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί περί τους 20.000 επιβάτες καθημερινά.

Υπολογίζεται ότι ο συρμός θα χρειάζεται 13 λεπτά μέχρι το Σύνταγμα.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο τραμ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά τις πρώτες μέρες του χρόνου, αφήνοντας τις κινητοποιήσεις για Δευτέρα. Ηδη οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό παρά τις ...παραινέσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Ρέππα.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΜΜ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου: Δεν θα κινηθούν καθόλου το Μετρό και ο Ηλεκτρικός λόγω 24ωρης απεργίας. Στάση εργασίας στο Τραμ από τις 4 έως τις 8 το πρωί.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από τις 12.00 έως τις 16.00.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από τις 11.00 έως τις 16.00.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνικό κέντρο ΟΑΣΑ 185 και www.oasa.gr και www.trainose.gr

* Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22.30, όπως κάθε χρόνο.

πηγή: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com