Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών στον Ταύρο.Οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος

Δέκα από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών, συμμετέχουν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Πρώτο Low Budget Festival που οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος και Tospirto.net στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206.


Πρόκειται για καινούρια έργα και παραγωγές με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Η προπώληση άρχισε την Πέμπτη 4/11

Όπως τονίζει Tospirto, οι νέες θεατρικές τάσεις, οι σκηνοθέτες και οι ομάδες που ξεχώρισαν στη θεατρική σκηνή του τόπου μαζί σε ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποδείξει πως η φαντασία και το ταλέντο αρκούν για να ασκήσει κανείς την Τέχνη του σε εποχές χαμηλού budget.

«Το πρώτο low budget festival από "το Σπίρτο" είναι γεγονός. Θα ακολουθήσουν και άλλα και φαντάζομαι κάτω από καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις», ανέφερε ο «ιθύνων νους» του φεστιβάλ, Λάκης Λαζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σημείωσε δε, ότι «στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι κορυφαίοι της νέας γενιάς του θεάτρου, οι οποίοι παλεύουν εδώ και καιρό συνολικά για το θέατρο χωρίς να έχουν τις φοβερές επιδοτήσεις. Αυτοί είναι, που θα δώσουν την πνοή στο νέο αυτό εγχείρημα και θα φωτίσουν το θέατρο αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο».

«Η ιδέα του Φεστιβάλ είναι ενσωματωμένη μέσα στην εποχή, που ζούμε του χαμηλού προϋπολογισμού. Θέλαμε να κάνουμε μία διοργάνωση για το θέατρο και υπήρχε αυτή η ιδέα να μαζευτούν κάποιες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες και να υπάρχει ένα concept: σας δίνουμε 500 ευρώ και κάντε μία παράσταση», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Άννα Βλαβιανού και πρόσθεσε: «Σε αυτούς τους καιρούς το budget δεν έχει τόσο σημασία, όσο έχει η συμμετοχικότητα, το όνειρο και η τέχνη.»

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: http://www.mcf.gr/

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com