Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

''Safety last'' Σήμερα Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνοθεσία: Fred C. Newmeyer, Sam Taylor.
Πρωταγωνιστούν: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother

Ζωντανή Μουσική Συνοδεία, κλασική κιθάρα & Η/Υ: Γεωργία Καλοδίκη

Αυτή η επιτυχημένη ταινία είναι θρυλική για τα ρίγη συγκίνησης και την ανατριχιαστική κορύφωση μιας ριψοκίνδυνης κωμικής ακροβασίας πάνω σε ένα ουρανοξύστη. Η τρομακτική συνέχεια ήταν επίτηδες γυρισμένη έτσι ώστε τα κάδρα της κάμερας να περιέχουν τη θέα μιας επικίνδυνης πτώσης πίσω του. Οι ταινίες του Lloyd εκείνης της εποχής περιέχουν διαχρονικά αστεία, πάθος και έξυπνα οπτικά στοιχεία.

(1923) Διάρκεια: 74’

Καλοδίκη Γεωργία
Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Ε.Ασσημακόπουλο και την Ε.Παπανδρέου, καθώς και ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Ι. Παπαδάτο, τον Π. Αδάμ και τον Γ. Ιωαννίδη. Κατέχει δίπλωμα στην κλασική κιθάρα και στην σύνθεση (Α’βραβείο, Μουσική Εταιρεία Αθηνών, 2004).

Επίσης είναι κάτοχος Master και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Goldsmiths College υπό την εποπτεία του συνθέτη Roger Redgate. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης με τους Alvin Lucier, Christian Wolf, Rebecca Saunders και Bryan Ferneyhough. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται έργα για solo όργανα, μουσική δωματίου και ορχηστρική μουσική, καθώς και για μικτά μέσα.

Το συνθετικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην διαδραστική σχέση μορφής και περιεχομένου στην σύγχρονη μουσική δημιουργία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το πανεπιστήμιο Αθηνών, τους ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, το festival Acanthes, την ΑΣΟΝ, τους Kreutzer quartet, το SOOZVUK ensemble κτλ. Έργα της έχουν παιχτεί από γνωστά σύνολα και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ινστιτούτο Γκαίτε, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Janacek conservatory-Τσεχία, Old Operating Theatre του Λονδίνου-ηχητική εγκατάσταση).

Έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου αναλύει τις συνθετικές τεχνικές που ακολουθεί. Δίδαξε δυο χρόνια στο Λεόντειο λύκειο Νέας Σμύρνης ως αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής. Διδάσκει κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά σε διακεκριμένα ωδεία στην Αθήνα και είναι καθηγήτρια κιθάρας στον δήμο Μεγάρων. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών «Πολύτονον».

Ώρα: 21:00


Πληροφορίες/ Κρατήσεις: στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com