Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα Οκτωβρίου μας απέστειλε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δυναμικά ξεκινά η νέα περίοδος για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2010

Δυναμικά έχουν ξεκινήσει οι παρουσιάσεις πολλών και ποικίλων εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την περίοδο 2010-2011. Και ενώ ήδη το Σεπτέμβριο εγκαινιάστηκε η έκθεση "etsi για το περιβάλλον" της Ροδάνθης Σεντούκα η οποία συνεχίζεται έως τις 10 Οκτωβρίου και παρουσιάστηκαν ταινίες μικρού μήκους για το περιβάλλον και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις από την Πολωνία και το θέατρο Witkacy, τον Οκτώβριο 2010 διοργανώνεται ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία σε επιμέλεια και επιλογή ταινιών του Προέδρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, αλλά και προβολή του ντοκιμαντέρ Όνειρα σε άλλη γλώσσα της Λουκίας Ρικάκη όπως και συμμετοχή στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, εβδομάδα Κυπριακού θεατρικού έργου αλλά και άλλες θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις και σεμινάρια χορού, δύο ακόμα εκθέσεις και ειδικό πρόγραμμα για τους ενθουσιώδεις μικρούς φίλους του Ιδρύματος με θέατρο και κουκλοθέατρο, παραστάσεις που θα συνεχιστούν έως το Δεκέμβριο.


Το πρόγραμμα αναλυτικά

Κινηματογράφος
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου - Αφιέρωμα στον Αμερικανικό Κινηματογράφο, από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010. Με την υποστήριξη του Studio, Παράλληλο Κύκλωμα, όπως και τού Προέδρου του Χρήστου Παπαδημητρίου. Ο Μιχάλης Κακογιάννης διάλεξε και προτείνει 19 από τις αγαπημένες του ταινίες, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ, στις απαρχές του κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές τους Κήτον, Τσάπλιν, Γκάρμπο, Βαλεντίνο, Λόυντ και σκηνοθέτες όπως τους Γκρίφιθ, Μπράουν κ.α.
Το αφιέρωμα θα ανοίξει στις 30/9, στις 20:00, με ομιλία του ο ειδικευμένος στον Βωβό κινηματογράφο, διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής Mark Garrett Cooper ο οποίος μετά την προβολή θα συζητήσει με το κοινό, ενώ την τελευταία προβολή στις 12 Οκτωβρίου θα προλογίσει ο Μιχάλης Κακογιάννης κλείνοντας το αφιέρωμα. Ακόμη, τις προβολές, όπως και τότε, θα συνοδεύουν ζωντανά νέοι μουσικοί με αυτοσχεδιασμούς ή και πρωτότυπες συνθέσεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com