Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Παράσταση κουκλοθέατρου την Κυριακή από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο .

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Αλογα παρουσιάζει την παράσταση 'Γοργόνα, Γοργονίτσα' εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.


Λίγα λόγια για το έργο:
Μια one woman performance, μια ποιητική παράσταση για όλες τις ηλικίες. H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή γοργόνα για τον πρίγκιπα που θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι.

Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια ενωμένα είναι η βάρκα του πρίγκιπα, στο ναυάγιο κομματιάζονται δίνοντας δύο παπούτσια που η γοργόνα τα κρατάει σαν ενθύμιο του αγαπημένου της, όταν θα αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχημα στο ταξίδι της θηλυκότητας.

Ευφάνταστο σκηνικό που μεταβάλλεται, κούκλες διαφόρων μεγεθών που ξεχωρίζουν για την πλαστικότητα και τα έντονα χρώματά τους. Έντονη δράση και αυθεντική μουσική μεταφέρει το θεατή στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με χιούμορ και ευαισθησία.

Οι κύριοι τρεις χαρακτήρες υπάρχουν σε κούκλες άμεσης κίνησης, συνδιαλέγονται με την ηθοποιό που υποδύεται την γοργόνα. Έτσι η γοργόνα εκφράζεται δισυπόστατα, σαν κούκλα που είναι η εξωτερική της εικόνα, και σαν ηθοποιός που είναι η ψυχολογική, εσωτερική της κατάσταση. Η μάγισσα είναι ένα επιβλητικό, αστείο σύνθετο τέρας με τεχνική mappet. Οι τρεις φίλοι της είναι αντικείμενα που παίζουν με τις αισθήσεις. Οι γοργόνες αδελφές της είναι δαχτυλόκουκλες. Το φεγγάρι είναι μια πρωτόγονη μάσκα. Το σκηνικό δημιουργεί ένα χώρο που παίζει με την διαφάνεια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ηθοποιία: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος
Κατασκευή κούκλας-κουστουμιού- σκηνικού: Μαρία Μυλωνά, Ελευθερία Δανιηλίδη
Διδασκαλία χορού κοιλιάς: Άννα Γεωργάτσου

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα * Τηλέφωνο: 2103418550
19 Δεκεμβρίου 2010, 11:00 και 17:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com