Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης την Τετάρτη 22/12 στο ΙΜΚ στον Ταύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(από ΙΜΚ)
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:00

Συναυλία
«Οι Επόμενοι του Θανάση Πολυκανδριώτη παίζουν και τραγουδούν»

Ένα σύνολο μπουζουκιών επί σκηνής σε μία συναυλία που θυμίζει τους μεγάλους λαϊκούς μας δημιουργούς και παράλληλα τιμά τον Μ. Κακογιάννη. Στο πρώτο μέρος της Συναυλίας θα παιχτεί όλο το έργο «Σκληρός Απρίλης του ‘45» του Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για 11 τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Μπαγιαντέρα, Μητσάκη, Καλδάρα κτλ, διασκευασμένα από τον μοναδικό Μάνο Χατζιδάκι και σολίστ στο μπουζούκι τον Θανάση Πολυκανδριώτη, έργο που πρώτο-κυκλοφόρησε το 1972. Στο δεύτερο μέρος «Οι Επόμενοι» τιμούν το στιχουργό Μιχάλη Κακογιάννη με την παρουσίαση τεσσάρων παλαιών και δύο νέων μελοποιημένων από το Θανάση Πολυκανδριώτη τραγουδιών, σε στίχους Μ. Κακογιάννη.

Το μουσικό Σύνολο των μπουζουκιών συνοδεύει επί σκηνής μια κιθάρα, ένα κλασικό μπάσο και ένας κρουστός. Στο τραγουδιστικό μέρος εκτός από τα ίδια τα παιδιά συμμετέχει και η νεαρή τραγουδίστρια Χριστίνα Μιχαλάκη.

Διευθύνει και συμπράττει σε ένα τραγούδι έκπληξη ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Καλλιτεχνικός – Μουσικός Σύλλογος «Οι Επόμενοι» ξεκίνησε το 1993 από την ανάγκη του Θανάση Πολυκανδριώτη να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή – μουσική παράδοση. Σήμερα, αριθμεί 280 ενεργά μέλη, 16 έως 35 ετών, από όλη την Ελλάδα.

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 1.30'

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com