Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στάση εργασίας και σήμερα στο Praktiker του Ταύρου. Κόντα στους εργαζόμενους και o Παναγιώτης Κυριαζίδης

Κινητοποίηση το Σάββατο των εργαζομένων στα «PRAKTIKER» της Αττικής. Συνέχισαν με νέα στάση εργασίας σήμερα

«Οχι στις απολύσεις. Οχι στην τρομοκρατία». Με αυτό το πανό, οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα «PRAKTIKER» έδωσαν μαζί με το ταξικό τους συνδικάτο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τη δική τους απάντηση στις συνεχιζόμενες απολύσεις της εργοδοσίας, που απ' τις αρχές του χρόνου έχουν φτάσει τις 85. Την Παρασκευή, άλλη μία εργαζόμενη απολύθηκε, στο κατάστημα του Ταύρου. Ομως, αυτή τη φορά, οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι να απαντήσουν. Αμεσα προχώρησαν σε γενική συνέλευση και την επόμενη μέρα, το Σάββατο, προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας (8 - 12 το μεσημέρι), στα καταστήματα του Νομού Αττικής.

Από τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι του «PRAKTIKER» στον Ταύρο βρέθηκαν έξω από την είσοδο του καταστήματος, απαιτώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης απόλυσης, αλλά και των απολύσεων που έχει κάνει η εταιρεία. «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Πάρτε πίσω την απολυμένη» και «Τέρμα πια στις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν.

Από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται μαζί τους, εκτός από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), η ΟΕΚΙΔΕ. Τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους εξέφρασε και το Σωματείο Εργαζομένων στα «Carrefour».
Τον αγώνα των εργαζομένων χαιρέτισε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μοσχάτου - Ταύρου, με τον επικεφαλής της τον Παναγιώτη Κυριαζίδη.

Στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν απ' την πρώτη στιγμή σε όλους τους χώρους των «PRAKTIKER» (στον Ταύρο, στο Ελληνικό, στη Μεταμόρφωση κ.ά.), εκφράζοντας την ενεργό συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στον αγώνα των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι πελάτες που έφταναν εκείνη την ώρα στα «PRAKTIKER», στον Ταύρο, όταν ενημερώνονταν για τις απολύσεις, δήλωναν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων και υπέγραφαν χαρτί με το οποίο ζητούσαν την ακύρωση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Ταύρου συνέχισαν την κινητοποίησή τους και λίγο πριν τη λήξη της στάσης εργασίας, με νέα γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μέχρι το τέλος της μέρας. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα PRAKTIKER του νομού Αττικής, θα προχώρησαν σήμερα, Τρίτη σε νέα τετράωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12μ.).

Με χτεσινή ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων στηρίζει τη νέα στάση εργασίας και «καλεί τους συναδέλφους, μαζί με το σωματείο τους, να φτιάξουν Σωματειακές Επιτροπές σε κάθε μαγαζί PRAKTIKER, για να οργανώσουν και να συγκεντρώσουν δυνάμεις ενάντια στην αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com