Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το Βicycle Film Festival παρουσιάζει Σήμερα στον Ταύρο: SPOKED! μια εικαστική έκθεση με έμπνευση το ποδήλατο

Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο. Ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη πριν από 10 χρόνια θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την μόδα, τον κινηματογράφο και την τέχνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην πρώτη του επίσκεψη επί ελληνικού εδάφους το Bicycle Film Festival έχει την χαρά να φιλοξενεί μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση το ποδήλατο.

Η έκθεση SPOKED! διαπραγματεύεται την επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα, την επίδρασή της στην αισθητική και την αποτύπωσή της στο πεδίο των τεχνών.

Ο πλουραλισμός του είδους των συμμετοχών αναδεικνύει και τον πυρήνα της δύναμης του ποδηλάτου: αφορά όλους. Η γκάμα του είδους των έργων της έκθεσης Spoked! επιδιώχθηκε να είναι ανάλογη της γκάμας των «ποδηλατικών φυλών» της πόλης. Ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι, illustrators, performers, νεαροί φίλοι του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και κοινωνικές ομάδες, χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους μέσα για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους μέσο.

Συμμετέχουν: Σοφία Αργυρού, Αντώνης Βολανάκης, Mary Cox, Γεωργία Δεσύλλα, Χάρης Κοντοσφύρης, λόκαλ/athens, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Έφη Παναγιωτοπούλου, Pino Pandolfini, Βαγγέλης Παράβας, Φοίβος Παπαδόπουλος & Δημήτρης Παπαδάτος, Λευτέρης Πλακίδας, Piranha, Θοδωρής Προδρομίδης, Ολυμπία Τοπτσίδου, Peio Tofu.

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
Ώρα: 18:00 - 22:00
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com