Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ

ΑνακοίνωσηΓια το αποτέλεσμα των εκλογών και τον δεύτερο γύρο

Ευχαριστούμε τους πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου, που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!».

Ευχαριστούμε όσες και όσους επέλεξαν να δώσουν φωνή σε έναν εναλλακτικό συνδυασμό που είναι φτιαγμένος από πολίτες που δεν δεσμεύουν τους εαυτούς τους πίσω από το άρμα κανενός κομματικού κέντρου, από πολίτες που διατηρούν το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης, έναν συνδυασμό που από την πρώτη στιγμή στήριξε κάθε κινηματική πρωτοβουλία και έδρασε ενάντια στα μεγάλα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα που εκφράστηκαν τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια Μοσχάτου Ταύρου όσο και ενάντια στις εφαρμοσμένες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τις φίλες και τους φίλους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ότι η δράση μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα επιβραβεύει συνεχώς την προτίμησή τους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για την κίνησή μας είναι κατώτερο των προσδοκιών μας. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στη δύναμη των ενεργών πολιτών, δε συμπράξαμε με ψηφοδέλτια εξουσίας για να διεκδικήσουμε «καρέκλες» παρότι μας προτάθηκε, δεν υιοθετήσαμε το κυρίαρχο πρότυπο των πελατειακών σχέσεων, δεν επιλέξαμε τη λασπολογία για μικροκομματικά συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον, πολλές και πολλοί πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες με εμάς αξίες αλλά δεν μας τίμησαν με την ψήφο τους την Κυριακή, μέσα από την έντιμη και μαχητική παρουσία μας θα επιλέξουν να συναντηθούν τελικά μαζί μας, στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Επιθυμούμε και εργαζόμαστε για μια τέτοια συνάντηση.

Υπενθυμίζουμε ότι διακηρυγμένες μας αρχές είναι η απεμπλοκή από το Μνημόνιο, η κατάργηση του «Καλλικράτη», η προστασία του δημόσιου χώρου από την εκχώρησή του σε επιχειρηματικά συμφέροντα, η κατάργηση συμβάσεων έργου μέσω ΣΔΙΤ, τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγμένη με απλή αναλογική, δημοκρατική, με θεσμοθετημένη τη συμμετοχή του πολίτη. Υπενθυμίζουμε τη διακηρυγμένη μας αρχή για αγώνες ενάντια στην ανεργία και την ανασφάλεια, ενάντια στην κατάργηση δημόσιων αγαθών όπως της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής προστασίας.

Αυτές οι αρχές που για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» είναι θεμελιώδεις και για την κοινωνία αναγκαιότητα επιβίωσης, δεν απηχούν σε κανένα από τα προγράμματα των δύο εκπροσώπων του δικομματισμού στο δήμο μας. Αυτές οι αρχές μας οδηγούν στην καταδίκη και των δύο μονομάχων του δικομματισμού τη δεύτερη Κυριακή.

Οι πολίτες, που ξεπερνώντας το κλίμα «αποχής», έφτασαν συνειδητά στην κάλπη να ψηφίσουν «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!» με αυτά τα πολιτικά κριτήρια, ξέρουν και μπορούν να τοποθετηθούν και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Συνεχίζουμε δυναμικά για τον τρίτο γύρο! 3,5 χρόνια κοινωνικοί αγώνες, με αλληλεγγύη, ενότητα, μαχητικότητα για να αλλάξουμε το τοπίο!

10/11/2010 Η συνέλευση της Δημοτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!»

drasitwra.wordpress.com

facebook ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com