Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απεργιακό μπαράζ σε ΟΣΕ, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ, που αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρούμενη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ.


Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους (24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες) μέσα στις ερχόμενες μέρες, όταν το νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο θα συζητείται στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ απορρίπτουν συνολικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, «καθώς ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του σημερινού δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το μισθολόγιο και τους κανονισμούς εργασίας». Με στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη (από τις 13.00 έως τις 16.00) και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, την ημερομηνία των οποίων θα καθορίσουν τις επόμενες μέρες, αντιδρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στις προωθούμενες από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ «καλεί όλους τους εργαζομένους να κάνουν πράξη καθημερινά την πιστή τήρηση του ωραρίου και να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους πελάτεςσυνδρομητές του ομίλου ΟΤΕ».

Στα Ταχυδρομεία

Σε τροχιά κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να βρεθούν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μετά τις αναφορές των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, περί ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για την εξαγορά των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οι εκπρόσωποί τους καλούν την κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των Ταχυδρομείων και των αγροτικών δρομολογίων σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα νησιά, στις ορεινές και στις απομακρυσμένες περιοχές και στην αγροτική ζώνη της χώρας». Επισημαίνουν επίσης ότι «εκχωρείται η διαφύλαξη του απορρήτου και της εχεμύθειας της επικοινωνίας σε διάφορα συμφέροντα και βέβαια η διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου στον έλεγχο και την ευθύνη κάποιου ιδιώτη».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΑΠΟ TA ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com