Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το ''BAARIA'' στην Νέα Μασκώτ Ταύρου

BAARIA: Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
του Τζιουζέπε Τορνατόρε

με τους Φρανσέσκο Σιάνα, Μαργκαρέτ Μαντέ, Μόνικα Μπελούτσι, Ραούλ Μπόβα, Άντζελα Μολίνα

Ο Τορνατόρε έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται για μια αυτοβιογραφική ταινία, αλλά για το πιο προσωπικό του project μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα έπος, με αρκετές δόσεις χιούμορ, που ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια τριών γενεών στη Σικελία, η οποία είναι και η πατρίδα του σκηνοθέτη.
 Όσοι δεν είσαστε εξοικειωμένοι με αυτό το στυλ ιταλικού κωμικού δράματος και δη με τον Tornatore, και εστιάσετε μόνο στο αισθητικό μέρος της ταινίας και στην feel-good νοσταλγική ατμόσφαιρα, αυτά θα σταθούν αρκούντος ικανά για να σας κερδίσουν.
Η πολυ-αναμενόμενη ταινία του Tornatore, Baaria, άνοιξε το φεστιβάλ Βενετίας, χωρίς να κερδίσει τελικά τίποτα. Τελικά η βενζίνη του το έφτασε μόνο μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες και δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην τελική πεντάδα των Oscars, παρότι το μελοδραματικό στυλ, η κλίμακα της παραγωγής αλλά βεβαίως και το όνομα του σκηνοθέτη του, ευνοούσαν φαινομενικά κάτι τέτοιο. Αδίκως; Μάλλον δικαίως ...
Στο Baaria, όλη η γοητευτική αναπαράσταση εποχής, τελικά δεν μπορεί να υπερνικήσει την γραφικότητα των διαλόγων και τις καρικατούρες των χαρακτήρων που υποδύονται οι ηθοποιοί, αλλά και την κενότητα που βγάζει όλη η ταινία. Η πλοκή και το σενάριο είναι εντελώς κενά γράμματα και όλα μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετηθεί αυτό στο οποίο πετυχαίνει απόλυτα η συγκεκριμένη ταινία: η αναπαράσταση εποχής.

ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διεύθυνση:
Κωνσταντινουπόλεως, Πάρκο Ηρώων
26/08/2010 - 29/08/2010
Τηλέφωνο Πληροφοριών:
210 3459531
Ώρες προβολής: Πεμ. έως και Κυρ. 20.45, 23.00

Δείτε το Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com