Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα για τους Pομά Βοτανικού. Ακούστε τι είπε η κ. Καραβασίλη για το θέμα

Την ένταξη Ρομά σε προγράμματα ανακύκλωσης μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι Ρομά υπολογίζονται σε περισσότερους από 300.000 σε όλη την Ελλάδα, και όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, σε σύντομο διάστημα θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα στο Βοτανικό που ζουν περίπου 1.000 Ρομά και οι οποίοι δημιουργούν πολλά προβλήματα στο περιβάλλον, καθώς προχωρούν σε καύση καλωδίων και χαλκού.

«Θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να βρεθεί και ένας τρόπος και μια νομοθεσία η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε η κ. Καραβασίλη  και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι γεγονός ότι οι Ρομά έχουν δημιουργήσει μεγάλη όχληση στους κατοίκους. Κανείς δεν το παραβλέπει αυτό, αλλά είναι μια ευκαιρία να δώσουμε μια λύση».


Ακούστε τι είπε η κ. Καραβασίλη στον ΣΚΑΙ για τους ΡΟΜΑ του Βοτανικού
( Πατήστε εδώ )

2 σχόλια:

  1. τόσα χρόνια μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καύση πλαστικών υλών με συνέπεια την απελευθέρωση άκρως τοξικών και καρκινογόνων ουσιών, την κλοπή καλωδίων από δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, την κλοπή νερού από πλατείες και οικοδομές. Την κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους ανακύκλωσης, την μόλυνση της ευρύτερης περιοχής που διαμένουν, την καταδίκη της δημόσιας υγείας, των παιδιών μας, την χαρακτηρίζετε απλά σαν μια "όχληση"; Σαφώς και αναγνωρίζω ότι επιτέλους ξεκίνησε να λειτουργεί ένα μικρό γρανάζι, αλλά πότε επιτέλους θα κινηθεί η κρατική μηχανή για δώσει την οριστική λύση; Εν τω μεταξύ η καύση των καλωδίων καλά κρατεί. Μετά τις 10 το βράδυ, κάθε βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com