Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η εταιρεία θεάτρου Χ-ACT παρουσιάζει στον Ταύρο το ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ’

Η πρωτοποριακή τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται «Πρακτική Αισθητική», διδάσκεται στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η προσπάθειά μας αυτή ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει για τους μαθητευόμενους ηθοποιούς ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων και συνειδητών εργαλείων που να στηρίζει μια ολοκληρωμένη υποκριτική λειτουργία.

Η σύσταση της ομάδας μας, της ομάδας ‘X-ACT’, ήταν το επόμενο βήμα αυτής της πορείας. Προορισμός της είναι η έρευνα πάνω στην υποκριτική αλλά και η εφαρμογή της «Πρακτικής Αισθητικής» στην Ελληνική θεατρική τέχνη, όχι με όρους επιφανειακούς και εύκολου εντυπωσιασμού, αλλά με συνεχή και ενδελεχή μελέτη των συστατικών της στοιχείων.

Η εναρκτήρια παραγωγή της ομάδας μας φέρει τον τίτλο ‘ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ’.

Το μονόπρακτο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Μητρική Αγάπη» καταλαμβάνει το πρώτο μέρος της παράστασης ενώ το δεύτερο μέρος ξεκινά με ένα μικρό κείμενο-έκπληξη της Τίνας Βασιλοπούλου με τίτλο «Τα Κοστούμια» και κλείνει με το μονόπρακτο του Α.Στρίντμπεργκ «Η Πιο Δυνατή».

Η παράσταση μιλάει για το πόσο οπλισμένες ή αφοπλισμένες είναι οι γυναίκες στον αγώνα τους να κατακτήσουν την προσωπική τους ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, να ενηλικιωθούν, να βρουν την ιδανική αγάπη. «Κόρη», «μητέρα», «σύζυγος», «ερωμένη», «φίλη» - συγκρούονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν την ακρωτηριασμένη τους οντότητα - ταυτότητα.

Καθημερινά στις 21:30 έως και τις 21 Ιουνίου ( ΕΚΤΟΣ Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011 λόγω απεργίας ΣΕΗ )

Αίθουσα: Black Box

Εισιτήρια:Κανονικό: €10, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ: €8, Ατέλεια για Μέλη Σ.Ε.Η/ Φοιτητές Δραματικών Σχολών/ Θεατρολόγους: €5

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com