Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο Διαμαρτυρίας: Να αλλάξει τώρα ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Μοσχάτου


ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Μοσχάτο, Νοέμβριος 2011
Κύριε Δήμαρχε,
κύριοι/ες του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου

Οι παρακάτω υπογραφόμενοι γονείς-κηδεμόνες και πολίτες του Μοσχάτου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που αθλούνται στις ακαδημίες και στα αθλητικά σωματεία στο γήπεδο του Μοσχάτου, διότι αρκετά απ’ αυτά ήδη αντιμετωπίζουν πόνους και ενοχλήσεις σε γόνατα, σπονδυλική στήλη κι άλλα μέρη του σώματός τους από την καταπόνησή τους σε ένα γήπεδο εμφανώς ακατάλληλο για αθλητές και διότι σε κάθε αγώνα κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό. 

Ακόμα και ο πιο αδαής με μια ματιά καταλαβαίνει ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου που τοποθετήθηκε πριν αρκετά χρόνια, έχει προ πολλού φθαρεί και στην ουσία είναι ένα «τσιμεντένιο» δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους άμεσου ή έμμεσου τραυματισμού σε κάθε αθλητή μικρό ή μεγάλο που αθλείται σ’ αυτόν. 

Τα παιδιά μας αποφασίσαμε να τα εντάξουμε στον αθλητισμό που ενισχύει τη σωματική και την πνευματική τους ανάπτυξη. Ο μοναδικός χώρος άθλησης της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου είναι το γήπεδό του, στο οποίο αναπτύσσουν τη δράση τους τα αθλητικά σωματεία του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης με εκατοντάδες αθλητές, αλλά και σωματεία που παίρνουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να παρέχει –εκτός των άλλων- και ευκαιρίες άθλησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.  Γι’ αυτό και η εγκατάλειψή του θεωρούμε πως δεν είναι απλά ένδειξη αδιαφορίας, αλλά καθαρά εγκληματική.

Για τους παραπάνω λόγους συνυπογράφουμε το κείμενο διαμαρτυρίας προς τον ιδιοκτήτη και άμεσα υπεύθυνο, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καλώντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης να συντονιστούν και να οργανώσουν τη δράση των πολιτών,  ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου και κύρια την άμεση αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να αναλάβουμε πρωτοβουλία α) να θέσουμε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το παραπάνω πρόβλημα, ζητώντας την άμεση επίλυσή του β) να συντονίσουμε την παρέμβασή μας αναλαμβάνοντας κι άλλες μορφές δράσης που θα επιλέξουμε.

Οι γονείς-κηδεμόνες και οι πολίτες

13 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι σοβαρό. Οι μολύνσεις στα παιδιά μας είναι καθημερινές. Πρόσφατα και παίκτης του ΑΟΜ μολύνθηκε στην μύτη, ένα άλλο παιδι στο πόδι. Δεν είναι θέμα αισθητικής. είναι θέμα πρώτα απ'ολα υγείας. Πρέπει να υπάρξει πρωτεραιότητα στο θέμα. Ξέρω οτι λεφτά δεν υπάρχουν εύκολα. Πρέπει να τα βρείτε όμως. Τα παιδιά που παιζουν είναι κάθε ηλικίας και είναι σοβαρός ο κίνδυνος των μολύνσεων να επεκταθούν και σε περισσότερα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩς Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία των γονέων, κηδεμόνων και πολιτών για το παραπάνω αναφερόμενο θέμα. Θυμίζω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα 2 συμπολίτες μας,γονείς και μέλη του Α.Ο. Μοσχάτου έχουν πολλές φορές (2 με ανοικτή επιστολή δημοσιευμενη σε όλα τα μπλογκς) διαμαρτυρηθει - απευθυνθει προς τον Δήμαρχο για το θέμα της επικινδυνότητας του γηπέδου. Δυστυχώς το ύφος τους δεν είχε τον απαιτούμενο τσαμπουκά για να τους κάνει χάρη ο Δήμαρχος να απαντήσει. Και ο ... Τέλος πάντων καθ´υλην αρμόδιος για το θέμα κος Μπουτσης στην γνωστή του συνεντευξή όλα τα βρίσκει καλά και τις οποίες ευθύνες τις μετακυλά στα σωματεία . Θα μου πεις όλη η Ελλάδα διαλύεται το Μοσχάτο θα είναι σε καλύτερη φάση? Κύριε Μπουτση τώρα θα βρεις πολλούς απέναντι σου.... Πολλούς γονιους, πολλα ψηφαλακια που θα σου λειψουνε. Δεν πρέπει να υποτιμας τους 100 και γραφικούς κατ´εσενα που έχουν ηδη υπογράψει σε μια μέρα το συγκεκριμένο κείμενο. Αύριο θάναι 200, 300,400
    κλπ.
    Προτείνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικά οι προπονήσεις μιας ημέρας απο όλες τις ομάδες να γίνουν στην πλατεία Δημαρχιου. Πιο καλα θα είναι εκει παρα σε αυτο το γήπεδο.
    Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την Αθλητική επιτροπή είναι άσχετος με το αντικείμενο. Αντικαταστηστε τον μπάς και περισωσετε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανδρέα, γνωρίζοντας εκ´των προτέρων ότι δεν σε ενημερώνει σωστά ο Αντώνης σου συνιστώ να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να διαπιστώσεις ΕΣΥ την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται. Έλα στο γήπεδο με τον Αναστοπουλο και τον Φελλα. Έλα με τον Ντερέκα, έλα με τον Χατζηαντωνίου, έλα με όποιον θες αρκεί να καταλαβαίνει τι βλέπει και να σε ενημερώνει σωστά. Έλα μόνος σου αν θες... Τι πρέπει δηλαδή να σε βρισουμε και να σε απαξιώσουμε όπως κάποιοι άλλοι για να ασχοληθείς μαζι μας? Μόνο εκει απαντας? σε μια μέρα κοντεψες να φτιάξεις το Μαρακανα απο ένα ¨Δημαρχακο¨ του Καζαντζη? Εμάς δηλαδή μας έχεις σιγουραντζα? Δεδομένους? Κάνεις λάθος επιλογές και θα το πλρωσεις!!!, Βάλε κάποιο υπεύθυνο άτομο στα Αθλητικά να δούμε όλοι προκοπή. Δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με τον αθλητισμό στο Μοσχάτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι εμπάθεια με έχετε όλοι με τον Μπούτση???? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αντώνης μας δεν κάνει πολιτική μέσα απο τα μπλογκ.... Δεν ιδρώνει το αυτί του. Και 15.000 υπογραφές να μαζευτούν θα πείσει τον Ανδρέα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το γήπεδο είναι μια χαρα, χαλί περσικό... Οι εξέδρες είναι ότι πιο ασφαλές έχει να επιδείξει αθλητικός χώρος σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε μια ραγισμενη Σανιδά αλλαχθηκε με πρωτοβουλία του Αντωνη. Α και μια ακόμα που είχε 2 αγκιθες επάνω... Αποδυτήρια απο τα καλύτερα, απολύμανση γίνεται μέρα παρα μέρα, οι κατσαρίδες που αναλογούν σε κάθε αθλητή δεν είναι πάνω απο 5 για τον καθένα, το ίδιο και τα ποντίκια. Όλα είναι ΤΈΛΕΙΑ μην ακούτε κάτι υπερβολικους γονείς που φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Είναι υπερβολικοί και εγκαθετοι και θέλουν να πληγώσουν τον υπεύθυνο της Αθλητικής επιτροπής και πολιτιστικαρχη του Δήμου γράφοντας ανακρίβειες για το γήπεδο. Το γήπεδο είναι τέλειο. Είναι στολίδι, είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερο αγωνιστικός χώρος. Δήμαρχε άκου γούστα γονείς.... Άμα συμβεί κάτι άσχημο δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι πολυ ακριβές οι ζωές των παιδιών για να παίζουμε με αυτές φιλική συμβουλή, άλλαξε τον Μπουτση για να εκτονωθεί λίγο η κατάσταση και ξεκινά άμεσα έργα αποκατάστασης του γηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΗ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΡΕ ΜΠΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ?ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΝΔΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Κο ΚΑΖΑΝΤΖΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!!! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΑΦΤΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά, για χαλαρώστε λίγο. Έχετε υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας; Εδώ δεν ξέρουμε αν μπορούν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις για τον Δεκέμβριο, νέους χλοοτάπητες ονειρεύεστε;
    Άνθρωποι σαν τον Καλαντζή, δεν είχαν ποτέ οικονομικό πρόβλημα. Μην σας βάζουν σε τέτοιες διαδικασίες.
    Υ.Γ. Δεν είμαι ψηφοφόρος ούτε του κ. Ευθυμίου, ούτε του ΠΑΣΟΚ γενικότερα. Επίσης δεν εργάζομαι στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όντως θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο. Σίγουρα η ανακοίνωση του Καζαντζή από τον Φωστήρα όπως δημοσιεύτηκε στο blog βοήθησε πολύ στο να μπουν συνεργεία ήδη στον γήπεδο του Φωστήρα. Αλλά χωρίς καμία παρεξήγηση για το Μοσχάτο. Ρε παιδιά δεν είναι το ίδιο ο Φωστήρας με τον ΑΟΜ. Και βέβαια θα δώσει προτεραιότητα στον Φωστήρα. Θα έρθει και οι σειρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΚ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΞΕΝΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΓΩΓΟ ΚΡΙΣΗ ΤΟΣΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΕΜΜΙΣΘΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΙΣ ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΝΜΑΙΝΕΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ 100Χ30=3000 ΚΑΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΒΙΑ Η ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΣΦΙΓΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΒΑΣΕ 337 ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο Κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΤΑΖΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2001-2012.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 337 ασε τα παχια λογια και τις φιλοσοφιες και τα κουτσομπολια.στο δια ταυτα οχωρος του γηπεδου ειναι αθλιος τριτοκοσμικος ρυπαρος με επικινδυνες παγιδες για μικρα παιδια και αθλητες.αν γινει κανενα σοβαρο ατυχημα να δω ποιος θα τρεχει.αντε ξυπνηστε και αφηστε τις πολιτικολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com