Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ως πότε θα πληρώνουμε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μοσχάτο;

Την αντίθεση της εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών του Μοσχάτου αλλά και του Ταύρου ,  να συνεχίζει η Δημοτική Αρχή στις δύσκολες μέρες που περνάμε, την ενοικίαση των γραφείων της οδού Κοραή 51 για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου( Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου, Γάμοι κτλ ).

Απ' όσο έχω πληροφορηθεί ( χωρίς να ξέρω το ακριβές ποσό και αν είναι διαψεύστε με ) Το κτίριο το νοικιάζει ο Δήμος( άρα και εμείς οι κάτοικοι) πάνω από 4000 Ευρώ.

Όταν κόβονται από παντού κονδύλια , σταματούν έργα και δεν γνωρίζουμε αύριο αν θα υπάρχουν χρήματα για πληρωμές υπαλλήλων , είναι πολυτέλεια  να νοικιάζουμε κτίριο το οποίο κοστίζει μια περιουσία τη στιγμή που υπάρχουν δημοτικά κτίρια στον Ταύρο.

Οι αίθουσες στο Δημαρχείο του Ταύρου φτάνουν και περισσεύουν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα. Τόσα χρόνια δηλαδή τι έκανε ο Ταύρος;

Τα λεφτά που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, με τον large τότε αξιότιμο κ. Παπαντώνη θα είχαμε κάνει άλλα 2 ίδια κτίρια.

Ας τεθεί το θέμα επιτέλους και από κάποιο κόμμα της Αντιπολίτευσης. Δηλαδή συμφωνούν όλοι με αυτό το κόστος του Δήμου;

Χρήστος Καλύβας

17 σχόλια:

  1. Το θέμα είχε κάνει αίσθηση όταν και προέκυψε. Σίγουρα θα πρέπει αυτή την εποχή με τόσα χρέοι στου Δήμους να σκεφτούνε καλά το θέμα. Το ποσό ουτε εγώ το γνωρίζω αλλά μην σου πω οτι είανι και παραπάνω. Δεν ξέρω αν έχει χώρους ο Δήμος όμως το ερωτημα που έκανες για το Δημαρχείο του Ταύρου στέκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ. ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΦΩΣ. ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμουν σε ένα καφενεδάκι σήμερα το πρωί στο Μοσχάτο και δεν σας κρύβω πως συζητάγαμε για το θέμα που έβαλε ο φίλος Χρήστος. Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου χρωστάει πάνω απο 12.000.000 ευρω. Ειναι πολυτέλεια ένας τέτοιος χώρος για τον Δήμο αυτη την στιγμή. Επι Παπαντώνη όμως Χρήστο δεν είχαμε ενωποιήσεις Δήμων κτλ. Τώρα θα πρέπει να το ξανα δούν το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοτικά Συμβούλια μέσω Skype, ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δουμε ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης του χώρου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ Π. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ!!! ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Β. ΣΠΑΝΑΚΗ!! ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω όλα τα παραπάνω και δεν ξέρω αν προέρχονται από άγνοια, λαϊκισμό ή κακώς εννοούμενο τοπικισμό.
    Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.
    Βάση Καλλικράτη η έδρα του νέου δήμου είναι το Μοσχάτο.
    Βάση Καλλικράτη και πάλι ο χώρος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι στην έδρα του εκάστοτε δήμου, εν προκειμένου στο Μοσχάτο.
    Καταλαβαίνετε πως αν ο δήμος από μόνος του αυθαιρετούσε και έκανε τις συνεδριάσεις στον Ταύρο θα υπήρχε κίνδυνος ακυρότητας των αποφάσεων του Δημ.Συμβουλίου.
    Τώρα για το ενοίκιο της αίθουσας θα συμφωνήσω και εγώ.
    Πρέπει να ξέρουμε όμως πως όταν πάρθηκε η απόφαση για την ενοικίαση υπήρχε πρόβλημα συμφόρησης στο Δημαρχείο Μοσχάτου ενώ όλος ο τότε Δήμος στερούνταν μιας αίθουσας εκδηλώσεων.
    Ποιος δεν έχει παραστεί σε εκδηλώσεις, κόψιμο πίτας σωματείων, φορέων, κομμάτων;
    Τώρα που υπάρχει το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμος έχει ανακοινώσει πως θα ξενοικιαστεί η αίθουσα και ψάχνουν για αίθουσα συνεδριάσεων εντός του Μοσχάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει ζήτημα λαικισμού αλλά αγνοιας. Εαν όντως θα πρέπει να γίνουν τα δημοτικά συμβούλια στο Μοσχάτο τότε είναι μια καλή ιδέα όντως το πολιτιστικό κέντρο. Το θέμα είναι να φύγουμε από το χώρο που πληρώνουμε τόσα λεφτα σαν Δήμος. Όμως δεν μπορω να καταλάβω πως εαν ζητηθεί από τα κεντρικά το ζήτημα χώρου στο μην πληρώνουμε τοσα λεφτα σαν δήμος θα πουνε όχι; Θα πρέπει να πληρωνεται γιατι θα πρέπει τα δημοτικα συμβούλια να γινονται στο Μοσχάτο; Αφου υπάρχει ο χώρος στον Ταύρο χώρις να επιβαρύνεται ο Δήμος. Πολιτική πρωτοβουλία θέλει και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο 7,24. Πολιτική πρωτοβουλία θέλει και μόνο. Εαν ζητηθεί να γίνουν τα Δημοτικά Συμβούλια στον Ταύρο χωρίς έξοδα από τον Δήμο δεν μπορούν να πουν όχι. Ειδικά αυτή την εποχή. Δεν μπορούν με το ζόρι να σε βάζουν να πληρώνεις χώρο ενώ έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα λογια ρε παιδια ολα ευκολα ειναι.Τι παει να πει να το ζητησουμε απο τα κεντρικα;Υπαρχει ενας νομος.Με την ιδια λογικη να κανουμε ενα αιτημα στα κεντρικα να αλλαξει η εδρα του Δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πολιτική πράξη δεν είναι λόγια. Δεν έχουμε λεφτα και χρωστάμε τον κώλο μας τι να κάνουμε δηλάδη; Με το ζόρι επειδή το λεει ο νόμος να πληρώνουμε. Αυτες οι λογικες μας οδηγήσαν εδω που μας οδηγήσαν σαν χώρα. Αν χρειαστεί ας αλλάξει έδρα στην τελική. Τι να κάνουμε δηλαδή, Προτειμάμε να δίνουμε χιλιαρικα ετσι επειδή λεει ο νόμος να μεινουμε Μοσχάτο. Να συζητηθει Το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kanete ta eukola duskoa.Tha vrethei mia aithousa tou dhmou sto Mosxato k tha ginontai ekei oi sunedriaseis.Opws egine me ta vivlioghtemata pou ksenikiase thn aithousa o dimos.H voulhsh uparxei.Oi luseis einai thema xronou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. - «Τώρα που υπάρχει το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμος έχει ανακοινώσει πως θα ξενοικιαστεί η αίθουσα και ψάχνουν για αίθουσα συνεδριάσεων εντός του Μοσχάτου.»

    ΘΑ ξενοικιαστεί η αίθουσα…
    Που το έχει ανακοινώσει να το δούμε και εμείς?

    - «Βάση Καλλικράτη η έδρα του νέου δήμου είναι το Μοσχάτο.
    Βάση Καλλικράτη και πάλι ο χώρος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι στην έδρα του εκάστοτε δήμου, εν προκειμένου στο Μοσχάτο.»

    Επειδή τα πράγματα είναι απλά όπως λες, δεν ξέρω αν αυτά που γράφεις προέρχονται από άγνοια, λαϊκισμό ή κακώς εννοούμενο τοπικισμό.
    Σου παραπέμπω λοιπόν πληροφορίες τις οποίες έπρεπε να ψάξεις πριν γράψεις και εκτεθείς κ. Κατά του Λαϊκισμού:

    http://www.eetaa.gr:8080/kodikas/k_arthra.jsp?arthro=96

    Βάσει των τριών τελευταίων γραμμών της πρώτης παραγράφου, αυτά που λες δεν έχουν βάση.

    - «Στα λογια ρε παιδια ολα ευκολα ειναι.Τι παει να πει να το ζητησουμε απο τα κεντρικα;Υπαρχει ενας νομος.Με την ιδια λογικη να κανουμε ενα αιτημα στα κεντρικα να αλλαξει η εδρα του Δημου.»

    Ρώτα τους κυρίους του Δήμου πόσες δικαστικές αποφάσεις καίριων θεμάτων για τους πολίτες του Μοσχάτου έχουν εκδικαστεί και ο Δήμος δεν εφαρμόζει το νόμο. Όπου μας συμφέρει υπάρχει νόμος?
    Και όντως, υπάρχει νόμος για αλλαγή της έδρας. Δεν χρειάζεται κανένα αίτημα.

    - «Opws egine me ta vivlioghtemata pou ksenikiase thn aithousa o dimos.»

    Άσε τα βιβλιογητέματα. Θα έχουμε και εκεί θεματάκι και θα το σχολιάσουμε αλλού… Βούληση δεν υπάρχει στα σημαντικά θέματα. Αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα.

    - «Να δουμε ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης του χώρου????»

    Πολύ καλή ερώτηση! ΠΟΙΟΣ??? Αφού τα ξέρετε όλα γιατί δε μας απαντάτε και σε αυτή την ερώτηση?

    ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ.

    Υ.Γ. Και το αστείο της εβδομάδας:
    «ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Β. ΣΠΑΝΑΚΗ!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστός ο 1,48:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο δημοτικό κατάστημα με την προεδρία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατάστημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και σε τοπικά διαμερίσματα εκτός της έδρας του, εφόσον τούτο αποφασισθεί από τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των μελών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απευθύνομαι στον '' ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ''

    Δεν ντρέπεσαι να παραπληροφορείς τον κόσμο. Μπράβο στον 1,48 που μας έδωσε τον νόμο για την έδρα τον συνεδριάσεων. Μάλλον αγνοια είχες εσυ. Μήπως εξυπηρετούσες κάποια συμφέροντα για να παραπληροφορείς με τοσο άνεση τον κόσμο που διαβάζει το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΗΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ20 Οκτωβρίου 2011 στις 5:23 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΡΩΝ ΧΩΡΟΣ,ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΟΔΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΗΝΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com