Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή: Θάνατος από την καύση καλωδίων

Σάββατο μεσημέρι, 16.30, 27-08-2011 καθοδόν προς την πανέμορφη ιτέα.Φτάνωντας στη Θήβα μαύροι καπνοί συνοδευόμενοι απο αφόρητη μυρωδιά δηλητηρίων, ένεκα των καλωδίων που καίγονταν , έπνιγαν την περιοχή.

Αμέσως κατάλαβα τι συνέβαινε.Εμείς αναγνωρίζουμε αυτές τις οσμές σαν τον ιδρώτα που κυλάει απο το μέτωπό μας.

Πλησίασα και σταμάτησα στην άκρη του δρόμου για να δω. Όντως απο κάτω απλωνόταν ένας ολόκληρος καταυλισμός αθιγγάνων οπου έκαναν την γνωστή 'δουλειά' : Έκαιγαν καλώδια για την παραλαβή του χαλκού. Ανάμεσα στους καπνούς στις διοξίνες και τα φουράνια στο κλοφεν και στα πτητικά σωματίδια (όλα άκρως καρκινογόνες ουσίες), μικρά παιδιά ημίγυμνα με χαιρετούσαν.

Εγκληματίες γονείς με ηθικό αυτουργό την ανυπαρξία και την ανοχή της διοίκησης της πολιτείας μας.Μιας διοίκησης ανεύθυνης και ανάλγητης η οποία κρατά τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής σε λίθαργο και δεν θέλει να τους ξυπνήσει και να τους εφαρμόσει.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ 77, ΜΟΣΧΑΤΟ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΣΠΑΤΑ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)-ΒΟΧΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ 96)-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΡΟΔΟΣ-ΘΗΒΑ... ο κατάλογος πολύ μακρύς και ατελείωτος.

Οι αθίγγανοι σε όλες αυτές τις περιοχές και όχι μόνο καθημερινά παραδίδουν στη πυρά τόνους καλώδια και άλλα υλικά για την παραλαβή των μετάλλων, γεγονός που έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον (διατροφική αλυσίδα,υδροφόρος ορίζοντας), όσο και στη ζωή κάθε έμψυχου όντος.

Εμείς απο το 2007 παλεύουμε να σταματήσει αυτό το ίδιο κακό που γίνεται από τους αθίγγανους του Βοτανικού.

Πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα δικαιωθούν οι αγώνες μας για τον τόπο που ζούμε;

 Και απο την άλλη ως πότε θα εξακολουθεί να μας θλίβει η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα μας;

Ας απαντήσουν τελικά εάν έχουν το θάρρος εκείνοι που μας διοικούν, εκείνοι που κρατάνε τις ζωές μας στα χέρια τους. Ας απαντήσουν όλοι αυτοί που ζουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους προστατευόμενοι στα πολυτέλεστατα σπίτια τους και που νομίζουν ότι οι άνθρωποι μετριούνται μόνο σε αριθμούς ψήφων.

''Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών''

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για όσα κάνετε για όλους μας. Αναφέρομαι στο κίνημα "Πολίτες κατά της κάυσης καλωδίων", μιλάω πολύ σοβαρά και χωρίς ίχνος ειρωνείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com