Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δυσφήμιση για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου η προχθεσινή συνεδρίαση.

Επεισοδιακή η προχθεσινή συνεδρίαση του ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου. Προπηλακισμοί και ύβρεις σε μέλη του Το.Συ.Ν. Άρση εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος του Το.Συ.Ν Πολύδωρος Πατσουράκης ξεκίνησε την συνεδρίαση καταγγέλλοντας ορισμένα μέλη του Το.Συ.Ν για την στάση τους προς το πρόσωπο του.

Πιστεύει πως όλο αυτό το διάστημα της Προεδρίας του( κοντά 2 μήνες ) μέλη του ΤΟΣΥΝ τον σαμποτάρουν συστηματικά, ενω κατήγγειλε ότι απειλήθηκε από μέλος του Δ.Σ. .

Μερίδα κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει την συνεδρίαση, εκτόξευσε ύβρεις και απειλές προς τα περισσότερα μέλη του ΤοΣυΝ που αμφισβήτησαν κατηγορηματικά τα όσα υποστήριζε ο Πρόεδρος.

Να σημειώσουμε εδώ πως την συνεδρίαση παρακολούθησαν Δημοτικοί αλλά και Κοινοτικοί σύμβουλοι που αποδοκίμασαν το γεγονός.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο ψήφο εμπιστοσύνης προς το προσωπό του από τα μέλη, αλλά κανένας δεν ψήφισε υπέρ του.

Αναλυτικά η Ψηφοφορία εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο:

Παναγιώτης Μαντζαβάς, Παναγιώτης Δελαβίνιας και Βασίλης Οικονόμου ψήφισαν κατά της πρότασης εμπιστοσύνης, ο Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου δήλωσε παρών ( επομένως δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης) και υπέρ της πρότασης ψήφισε ο Πρόεδρος, Πολύδωρος Πατσουράκης.

Τελικό αποτέλεσμα ψηφοφορίας 4-1.( απών από την συνεδρίαση ήταν 2 μέλη: Κώστας Γκέκας, Ελένη Καρατζιά)

Να πούμε εδώ, ότι ο Πρόεδρος ψηφίστηκε με άνετη πλειοψηφία πριν 2 μήνες από τα μέλη. (Η Φωτογραφία είναι από την πρόσφατη εκλογή του Προέδρου, Πολύδωρου Πατσουράκη)

7 σχόλια:

  1. Χτες γύρω στις 11 το πρωί έστειλα 3 σχόλια στο "Μοσχατούπολις", στο "Ζούμε Μοσχάτο" και στο "Μοσχάτο-Live" σχετικά με την κρίση στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Το σχολιό μου δημοσιεύτηκε στα δύο πρώτα μπλόγκ, ενώ το Live όχι. Εδώ δεν πρόκειται για λογοκρισία, μιάς και δεν βρίζω κανένα, αλλά την αισχίστου είδους λογοκρισία. Η διαγωγή του κυρίου Οικονόμου επιβεβαιώνει τις αρνητικές κρίσεις της νεολαίας και της γειτονιάς μας γενικότερα. Τον καταγγέλω.

    Να το σχόλιο που είχα στείλει:
    “Διάβασα με προσοχή τα κείμενα τα σχετικά με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, όπως και αυτά που γράφει το Μοσχατούπολις, το Ζούμε και το Live. Το θέμα είναι πολιτικό και μέσα σε ένα πολιτικό θέμα είναι αυτονόητα πράγματα και η ένταση σε μια συνεδρίαση, αλλά και οι φράξιες. Άρα ο κ. Παπανικολάου δεν πρέπει να εκπλήσσεται. Του θυμίζω τι έγινε με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Είναι φανερό ότι η λογική του πρόεδρου δεν μπορεί να πάει μαζί με αυτούς που βασιζόμενοι σε ένα αριθμητικά ισχυρότερο συσχετισμό προσπαθούν να επιβάλουν την δύναμη τους. Με ναρκοθετημένο πρόεδρο και εσωτερική φράξια που κοντράρει τον πρόεδρο, δεν πάει το πράγμα. Ότι κι αν λέει ο νόμος για τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβούλιου, ο νυν πρόεδρος οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα του και να αφήσει αυτούς που τον αμφισβητούν να εκφράσουν την "δημιουργική" αντίληψη τους. Η λέξη μπήκε σε εισαγωγικά γιατί αν είχαν θέσεις και ιδέες θα έπρεπε να τις είχαν επιβάλει τόσο καιρό. Το ζήτημα είναι ότι πια δεν πάει άλλο και η μόνη λύση είναι ένα νέο διοικητικό συμβούλιο όπου για μένα είναι καθαρό ότι ο καθένας πρέπει να αντιπροσωπεύει πολιτικά «κάτι». Που να μπορεί να πάει σε όποια εκδήλωση του αρέσει, και να χορέψει από Κρητικό πενταζάλι μέχρι συρτό και μπάλο. Ενα διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται, που να δουλέψει πραγματικά για τη Νεολαία. Η προεδρία Σιώκα απέτυχε. Η προεδρία Πατσουρακη και να ήθελε να κάνει κάτι δεν μπόρεσε γιατί υπονομεύτηκε. Πάμε σε εκλογές όπου κανείς πια να μην κρυφτεί ότι τάχα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ας σχηματιστούν ρεύματα, συνεργασίες και παρατάξεις ώστε να προκύψουν καθαρές λύσεις και ντομπρες σχέσεις. Είναι προτιμότερο. Ευτυχώς πάντως που αποχωρούνε Οικονόμου και Δελαβίνιας ώστε να ησυχάσει το πράγμα, γιατί άλλο εσωτερική διχόνοια, άλλο παρέμβαση από τα έξω που γίνεται ορατή και καταπολεμιέται. Για τον υπό παράιτηση Πρόεδρο ήθελα να πω ότι τώρα είναι η ευκαιρία του. Αν κωλυσιεργήσει με το τι λένε τα ΦΕΚ και άλλα κολπάκια που τον συμβουλεύουν μερικοί τότε χαντακώνει το μπράβο που κέρδισε και ήδη κυκλοφορει θετικά στα στέκια του Μοσχάτου. Εξάλλου τέτοιο προεδριλίκη να το χέσω ρε Πολύδωρε”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει ο φίλος 10,34. Διαφωνώ όμως για τα στέκια του Μοσχάτου οτι μιλάνε θετικά για την πράξη του Πολύδωρου. Όλοι γελάνε με την αντίδρασή του και τον θεωρούν ετσι και αλλίως ψηλό μαλ...! Μόνο εαν τα στέκια που λες ειναι προς την οδό Αργοστολίου. Τότε σίγουρα θα πέρνει θετικά σχόλια. Κατα την γνώμη μου τελείωσε πολιτικά.... Δεν είναι όλοι τρελοί στο συμβούλιο. Τον αφησβήτησαν όλοι...Δεν είναι τυχαίο. Να βλέπουμε επιτέλους και λιγο την αλήθεια κατάματα. Ο τύπος δεν το έχει καθόλου τι να κάνουμε. Διαβάζω σε σχόλια οτι όλοι είναι ανίκανοι εκτος από τον Πρόεδρο. Ειναι λίγο προκλητικό θεωρώ. Ειναι λίγοι που έχουν προσφέρει στο Συμβούλιο. Και ο ένας είναι ο ένας που αναφέρεις οτι πρέπει να αποχωρήσει.Πιστεύω οτι κάνεις λάθος και αποδυκνυεί οτι τα παιδια δεν τα ξέρεις και τόσο καλά απλά γράφεις ότι σου λένε.

    Χωρις παρεξήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης. Ως απλός ακροατής στο δημοτικό συμβούλιο εγώ δεν κατάλαβα οτι τα μέλη του τοπικού συμβουλίου έκριναν τον πρόεδρο για το οτι χόρεψε, αλλα για το οτι εκπροσωπεί τους νέους και ως εκπρόσωποι της νεολαίας θα πρέπει όσο φέρουν αυτό το αξίωμα να μην στιγματίζονται(αν και οι περισσότεροι πλην ενός είναι γνωστό σε όλους σας ποιες παρατάξεις υποστηρίζουν).Όλοι λοιπόν ξαφνικά θυμήθηκαν οτι τα μέλη του ΤΟΣΥΝ θα πρέπει να είναι ελεύθερα να κάνουν ότι θέλουν. Μήπως τελικά έγινε αυτό που ήθελαν κάποιοι?Δηλαδή να εκτεθεί αυτός ο νέος θεσμός και να πουν για άλλη μια φορά οι νέοι άνθρωποι, οτι και αυτός ο θεσμός είναι κομματοποιημένος? Και αυτό γιατί άραγε να το κάνουν κάποιοι?Μήπως για να βάλουν στις επόμενες εκλογές μονο άτομα που μπορούν να ελέγξουν? Ας μην απαξιώνουμε λοιπόν το ΤΟΣΥΝ και μη βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους. Όποιος τα γράφει αυτά δεν τους ξέρει και είναι λάθος. Ας αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και το έργο κάποιων. Τώρα κάποιος άσχετος μπορεί να γράψει τι έκαναν. Αν το ψάξει θα το βρει και ας αναρωτηθούμε μήπως ήθελαν να κάνουν κι άλλα, αλλά μήπως δεν τους άφησαν? Και μήπως τώρα κατάφεραν αυτό που ήθελαν, να αμαυρώσουν το ΤΟΣΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι συνέβει στο συμβούλιο του ΤοΣυΝ είναι μια οικτρή εικόνα για το τι γίνεται στην πόλη μας. και έχουμε και λέμε έχουμε τον Πρόεδρο που αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές από κάποια άλλα μέλη τα μέλη αυτά λένε οτι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά αλλά τον κατηγόρούν γιατί χόρεψε σε μια εκδήλωση(!) το νεότερο μέλος (που στα στέκια ακούγεται ότι κάποιοι θέλουν να τον προορίσουν για πρόεδρο) ενώ δεν ήταν παρών το καταψηφίζει και βλέπουμε άλλο ένα μέλος που λόγω των παραπάνω ψηφίζει παρών. Είναι όμως θεμιτό κάποια μέλη να χρησιμοποιούν άλλα μέλη για τους δικούς τους λόγους; Είναι θεμιτό να προτείνεις σε κάποιον να γίνει πρόεδρος με σκόπο να ρίξεις τον εν ενεργεία Πρόεδρο; Μήπως όλα γίνονται λόγω εξωθεν του τοσυν παράγοντες;; Με ποια κριτήρια δεν το έχει Πρόεδρος;; Γιατί δεν είχαν δημιουργήσει θέμα τα μέλη του τοσυν όταν κατέβαινε υποψήφιος στις δημοτικές ο τέως πρόεδρος;; Μήπως υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά;; Σε άλλα blogs διάβασα την τοποθέτηση του προέδρου εδώ γιατί δεν την φιλοξενείτε;; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που όσο δεν δίνονται απαντήσεις τόσο πιστεύει ο κόσμος ότι στο τοσυν θέλουν κάποιοι να το ελέγχουν και να έχουν μόνο τσιράκια,
    χωρίς παρεξήγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Τοποθέτηση του Προέδρου είναι 20 σελιδες. Και γιατι να βάλει την τοποθετηση μόνο του Προέδρου;και να μην βάλει όλων των παιδιών;. Ασε που εγώ που την διάβασα σίγουρα δεν είναι γραμμενη απο τον Πολύδωρο αλλά από Νομικό. Το λίφε στο άρθρο του είπε ακριβώς τι έγινε στο συμβούλιο. δεν χρειάζεται να βάλει και τις τοποθετήσεις των παιδιών. Εχουμε καταλάβει ακριβώς τι εχει γίνει. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ!!!ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.21 πέρα του ότι είσαι ψεύτης και πολλά άλλα και στηρίζεις την πασιφανή προσπάθεια κουκουλόματος ενός γεγονότος και αισχρής διαστρέβλωσης φαίνεται πως ή δεν ήσουν στο συμβούλιο ή εξυπηρετείς τις ανάγκες αυτών που σου λένε τι να κάνεις. οι σελίδες είναι 4 και η καχετρέχεια πως δεν είναι δικό του το κείμενο δείχνει απερίφραστα το κόμπλεξ και την αμηχανία κάποιων που δεν απάντησαν ποτέ (από ότι φαίνεται)τα ερωτήματα που έθετε. και όλο τι να κάνουμε τι να κάνουμε εε δεν κάνατε και ποτέ τίποτα καλό. γκρέουζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file 2.07 kseroume ton Patsouraki. Den mporei na gracei svsta oyte paragrafo. Ase ta trela sou tvra. Koukoulomata kai vlakies. Siga. To kentro toy kosmoy egine o polidoros. Zeis me fantasmata exthrwn kai skevoriwn. Mallon eisai arrvstos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com