Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
31/1/2011

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
Πληροφορίες: 2132019636 & 2132019633

Βάσει του άρθρου 77 του Ν.3852/10, γνωστοποιείται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου με απόφασή του που θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του, θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/10. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι υποψηφιότητες για τον συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κατατίθενται στο Δημαρχείο Μοσχάτου μέχρι τις 21/2/2011, στη διεύθυνση Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, από Δευτέρα-Παρασκευή 8.00πμ-2.00μμ.. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει ολοκληρωμένα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email).

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου ( http://www.dimosmoschatou.gr/ ). Στην ίδια ιστοσελίδα θα ανακοινωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφορά την επιλογή του συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου


9 σχόλια:

  1. Ο συμπαραστατης του Δημου θα ειναι πανεπιστημιακης εκπαιδευσης.Το καταλαβαμε.Το πτυχιο πρεπει να ειναι απο την ομαδα των κοινωνικων και ανθρωπιστικων σπουδων,απο οικονομικες επιστημες, απο οποιαδηποτε ομαδα?Μπηκα στη σελιδα του Δημου και δεν γραφει τιποτα.Φωτογραφικος διαγωνισμος ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια φωτογραφικός. Μακάρι να αποδείξουν το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείτε 4.59 και 5.35 να μας εξηγήσετε ακριβώς που εντοπίζεται η φωτογραφική περιγραφή των προϋποθέσεων? Εγώ δεν βλέπω να φωτογραφίζεται κανένας, αλλά μπορεί να είμαι και βλάκας...
    Για πείτε μας λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να ξέρω εάν είναι φωτογραφική η περιγραφη. Θα δείξει απο αυτόν που θα επιλέξουνε. Μπορει να είναι στρατηγική επιλογη..για το μέλλον...όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yπάρχουν άξιοι άνθρωποι σε όλες τις πλευρές.Ο Ευθυμίου είναι με τους άξιους, όχι με τους λέρες.

    Και μπορεί και έχει κριτήριο.Οι επιλογές που κάνει δεν είναι "στρατηγικές", είναι ουσιώδεις.Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4.59, 5.35 και 11.33, επειδή θα ξεχάσω και τα ελληνικά που ξέρω....η ερώτηση μου είναι συγκεκριμένη και δεν έχει απαντηθεί ακόμα.
    Το αν μια προκύρηξη είναι φωτογραφική ή όχι, συμπεραίνεται από τον τρόπο που είναι γραμμένη!

    Διαπιστώνεις κάτι τέτοιο και αν ναι, σε ποιό σημείο της? (ή απλά είπες να ρίξεις ένα σχόλιο - πυροτέχνημα, για να δημιουργήσεις εντυπώσεις?)

    Περιμένω την απάντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ξαφνικά...σιωπή...
    Τελικά, εύκολα πετάμε μια κουβέντα, αλλά όταν διαπιστώνουμε οτι δεν μπορούμε να την στηρίξουμε, εξαφανιζόμαστε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι θέμα σιωπής απλά είναι θέμα υπομονής.
    Περιμένω να δω ποιον θα πάρει. Κάτι ακούω οτι χτυπά την πόρτα κάποιου από την ομάδα Κρεμμύδα. Μακάρι να κάνω λάθος και ότι έγγραψα να το πάρω πίσω.!! Κάνε και έσυ λίγο υπομονή και τα ξανα λέμε στην ίδια ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεχίζεις να μην με καταλαβαίνεις...(ή να προσποιείσαι οτι δεν με καταλαβαίνεις).

    Τον ποιός θα επιλεγεί είναι άσχετο με το σχόλιο σου.

    Σχολίασες οτι η προκύρηξη είναι φωτογραφική. Αυτό σημαίνει οτι περιγράφει έξυπνα/πονηρά, κάποιον ή κάποιους με έντεχνο τρόπο.
    Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εσύ το βλέπεις στο κείμενο? Αν ναι, τότε υπόδειξέ το και σε εμάς τους υπόλοιπους και θα συμφωνήσω μαζί σου οτι η πρκύρηξη είναι φωτογραφική. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο οφείλεις να πάρεις πίσω αυτό που είπες.

    Μπορεί να δικαιωθείς ώς προς τις πληροφορίες σου, αυτό δεν το ξέρω, αυτή την στιγμή όμως σε ρωτάω για ποιόν λόγο χαρακτηρίζεις την προκύρηξη "φωτογραφική".
    Η εννοούσες άλλο πράγμα και δεν χειρίζεσαι καλά το λόγο (που δεν είναι ντροπή, αλλά πές το μας!) ή έχεις άλλους, δικούς σου λόγους να διατυπώνεις τα θέματα έτσι όπως τα διατυπώνεις...

    Ελπίζω να συνεννοηθούμε αυτή τη φορά, εκτός κι αν επιδιώκεις να σηκώνεις σκόνη για να μην φαίνεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com