Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ομιλία του Δημάρχου στην κοπή πίτας στον Ταύρο

Την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, στις 6.00μμ, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο  Δημαρχείο Ταύρου,(Πειραιώς και Επταλόφου) πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Το γραφείο Τύπου του Δήμου μας απέστειλε email με την ομιλία του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου. Παραθέτουμε το πρώτο κομμάτι της ομιλίας.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία κάντε κλικ εδώ

Πανοσιολογιώτατε, σεβαστοί πατέρες,
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων, σωματείων Μοσχάτου- Ταύρου, Ταύρου- Μοσχάτου.

Κυρίες και κύριοι,
Καλή χρονιά, Χρόνια πολλά

Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές την πρώτη ημέρα του χρόνου στο Μοσχάτο στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο. Επέλεξα, όμως, για λόγους παράδοσης αλλά γιατί ακόμη βρισκόμαστε σε στάδιο συνένωσης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου να κόψει την πίττα και στη δημοτική κοινότητα Ταύρου, εδώ στο πρώην Δημαρχείο Ταύρου.

Ο νέος Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου είναι πλέον γεγονός και το κοινό μας σπίτι μεγαλώνει.

Ένας νέος Δήμος που ξεκινά από τον Ελαιώνα και την Πέτρου Ράλλη και φθάνει μέχρι και την παραλία. Μια πόλη που συνδέει, μέσω της οδού Πειραιώς, την πρωτεύουσα με το λιμάνι του Πειραιά.

Και θα ήθελα με μεγάλη ικανοποίηση να σας ανακοινώσω πρώτα σε εσάς εδώ το αποτέλεσμα μιας σημαντικής συνάντησης που έγινε πριν λίγες ώρες εδώ απέναντι στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Στη συνάντηση αυτή συνομιλήσαμε με τα ανώτερα στελέχη του Ιδρύματος και συναποφασίσαμε τα εξής: Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου μπαίνει επικεφαλής σε ένα δίκτυο συνεργασίας πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται επί της οδού Πειραιώς: Μουσείο Μπενάκη, Bios, Σχολή Καλών Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών, Το «Σχολείο» της Παπά, Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Στόχος; Η Πειραιώς να καταστεί αυτό που λέγαμε προεκλογικά η λεωφόρος του πολιτισμού και εκπαίδευσης. Να έλθουν στο προσκήνιο της Πειραιώς τα πέντε «Π»: Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον, Πόλη και Πολίτης. Θέλετε να σας πω και το άμεσο αποτέλεσμα: στις αρχές καλοκαιριού συνδιοργανώνουμε επί της Πειραιώς ένα διεθνές φεστιβάλ θεάτρου δρόμου στην Πειραιώς με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από όλη την Ευρώπη και βέβαια με πολιτιστικές παραγωγές και των έξι Ιδρυμάτων.

Για τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες είχα τη φιλοδοξία να γίνω Δήμαρχος. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ένας απλός διεκπεραιωτής. Χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες και καινοτομικές δράσεις που δεν θα κοστίζουν οικονομικά αλλά θα αναπτύσσουν το κοινωνικό κεφάλαιο.

5 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!!!!!! ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι αυτά που λέει να τα κάνει.
    Σίγουρα έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα του Ταύρου . Ξέρουμε οτι είναι νωρίς αλλά υπομονή δεν έχουμε. ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ!!! Δείξε την αλλάγη γιατί αλλιώς τα 3,5 χρόνια θα είναι και πολλά. Δεν μας ενδιαφέρει που θα βρείτε τα λεφτά.!!! Την ομιλία την έκανα copy paste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχνάτε κε Ευθυμίου το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Ταύρου που μας βοήθησε τόσο στην πτυχιακή μας εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΤΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ!!ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ 'ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ' ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ?
    ΜΕ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ & ΤΑΥΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com