Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας!!!

Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας

Καθολικές είναι οι αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο που «σαρώνει» τις εργασιακές σχέσεις και τινάζει στον αέρα κεκτημένα δεκαετιών στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αντιδρούν και έχουν προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 12-3 μ.μ. και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη 1 μετά το μεσημέρι και 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προχωρά η ΟΤΟΕ.

Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου «κατεβάζουν» ρολά οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει άμεσα μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, και προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ειδικότερα:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας (ΣΕΑΤΕ) χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «έκτρωμα» και υπογραμμίζει ότι «πέρα από την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων γενικότερα, αποτελεί την ταφόπλακα στη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας και κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της».

«Αντιδρούμε στο πολυνομοσχέδιο σαρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων που επέβαλε η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες», υπογραμμίζει το προεδρείο της ΓΣΕΕ και σημειώνει ότι όσες Ομοσπονδίες προκηρύξουν και πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αυτή εντάσσεται στο απεργιακό πρόγραμμα και στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τη 13η και 14η Δεκεμβρίου.
Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος θεωρεί ότι «οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Εβδομάδα συγκοινωνιακής... Οδύσσειας

«Οδύσσεια» περιμένει το επιβατικό κοινό το προσεχές πενθήμερο, λόγω των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «Αρμαγεδδώνα» για τις εργασιακές σχέσεις τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Πρώτη συνέπεια της κινητοποίησης των εργαζομένων, οι οποίοι συμπαρίστανται στους εμποροϋπαλλήλους που αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων μία επιπλέον Κυριακή, ήταν η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμμάτιζαν τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος με το κλείσιμο της οδού Πανεπιστημίου για τα αυτοκίνητα τις ίδιες ώρες της Κυριακής.

Τη Δευτέρα ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα αστικά μέσα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υποδομών στον Χολαργό.

Επίσης προγραμματίζονται:
24ωρη απεργία την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα πλην των λεωφορείων (που θα κάνουν στάσεις στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου για όλη την ημέρα πλην του διαστήματος από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν οι διαδηλωτές στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.
Πορεία με...τουριστικά λεωφορεία στο Σύνταγμα

Σε πορεία με τα τουριστικά λεωφορεία στο Σύνταγμα και σε αποκλεισμούς Νομαρχιών κατεβαίνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) αντιδρώντας στην επιλεκτική εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα καταλύματα.

Συγκεκριμένα, η ΓΕΠΟΕΤ διαμαρτύρεται για την εξαίρεση, από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, των τουριστικών γραφείων, τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος, ο οποίος θα ισχύσει μόνο για τα ξενοδοχεία.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «επαγγελματικό ρατσισμό» και μέτρα που δημιουργούν συνθήκες δύο ταχυτήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε έκτακτη γενική συνέλευση έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε οργανωμένες κινητοποιήσεις με τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας, στις περιφέρειες, στις κατά τόπους Νομαρχίες. Οι αποφάσεις για την κινητοποίηση του κλάδου θα ληφθούν στην περίπτωση που ο κ. Παπακωνσταντίνου απορρίψει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Σε 24ωρη οι δικηγόροι

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι δικηγόροι όλης της χώρας στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χθες η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή της Ολομέλειας, «συντονίζει τον αγώνα όλων των δικηγορικών συλλόγων ενάντια στη επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος με το πρόσχημα της δήθεν απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων» και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com