Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Κοντσέρτα Μπαρόκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

"Μπαρόκ" Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το φλάουτο με ράμφος, Flauto dolce, όπως το ονόμαζαν οι Ιταλοί και το «πλάγιο» φλάουτο, Traverso, έχουν την τιμητική τους σε δύο εορταστικές συναυλίες με κοντσέρτα μπαρόκ τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Το πλάγιο φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος, όργανα συγγενικά, υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά το πρώτο μισό του 18ου αιώνα, δηλαδή στην εποχή που μεσουρανεί το στιλ Μπαρόκ και ενέπνευσαν τους μεγάλους συνθέτες της εποχής να γράψουν έναν σημαντικό αριθμό κοντσέρτων για σόλο φλάουτο που συνήθως συνοδευόταν από μικρό σύνολο εγχόρδων και τσέμπαλο.

Η περίφημη «αυτοκρατορική» εισαγωγή της δεύτερης ορχηστρικής σουίτας του J. S. Bach, η «μυστηριώδης» νύχτα και η «λυρική» καρδερίνα των κοντσέρτων La Notte και Il Gardellino του A.Vivaldi, τρία «τρυφερά» μινουέτα από τη Μουσική των Νερών του G.F.Haendel και το διπλό κοντσέρτο σε Μι ελάσσονα του G.Ph.Telemann, που παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, είναι μερικές μόνο από τις μαγικές μουσικές του Μπαρόκ για φλάουτο.

Συντελεστές της παράστασης:
Σολίστ: Ναταλία Γεράκη - φλάουτο & Δημήτρης Κουντουράς - φλάουτο με ράμφος

Σύνολο εγχόρδων: Φανή Βοβώνη - βιολί, Αναστασία Μιλιώρη - βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη- βιόλα, Ιάσων Ιωάννου - βιολοντσέλο, Δημήτρης Τίγγας - κοντραμπάσο, Μαρκέλλος Χρυσικόπουλος - τσέμπαλο

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00
Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος  http://www.mcf.gr/

PUBLIC Συντάγματος και Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com