Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΑΣ

1) «Οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ»
Το μέγιστο πρόβλημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων στους αναπληρωτές που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. του συλλόγου να αντιμετωπιστεί με την άμεση και καθολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ύστερα από συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συλλόγους της περειφέρειάς μας έτσι ώστε:



•Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων
•Η μισθοδοσία να γίνεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό
•Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
•Να υπάρχουν ενιαία μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για επίσχεση εργασίας (δηλ. να μην εργάζονται οι συνάδελφοι μέχρι να πληρωθούν) που έγινε ύστερα από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ Γ. Δραγασάκη, νομίζουμε ότι είναι ύστατη αλλά αναγκαία κίνηση σε αυτή την χρονική στιγμή.

Ο Σύλλογός μας καλεί τους συναδέλφους «αναπληρωτές ΕΣΠΑ» σε συνάντηση την Τρίτη στις 7.30΄ μ.μ. στο 5ο Δημ. Σχ. Μοσχάτου (Πλάτωνος και Χειμάρας) για να εκτιμήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να πάρουμε από κοινού αποφάσεις.

2) Μείωση ετήσιας συνδρομής

Κατά την Γεν. Συνέλευση του περασμένου Ιουνίου είχαμε προτείνει ως παράταξη να μειωθεί στο μισό η ετήσια εισφορά των μελών του συλλόγου μας προς τη ΔΟΕ και τα χρήματα να διατίθενται στο απεργιακό ταμείο του συλλόγου. Παρά το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση από τη Γ. Συν. και παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν εισακουστήκαμε και το θέμα αυτό δεν προχωρούσε. Στην τελευταία συνεδρίαση, ίσως και επειδή οι πιέσεις από πολλούς συναδέλφους έγιναν εντονότερες, αποφασίστηκε να παρακρατείται το ποσόν των 20 ευρώ (αντί 45 που ήταν μέχρι τώρα) από το μισθό κάθε συναδέλφου. Το θέμα είναι σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την υπάρχουσα κρίση που αγγίζει και τα δικά μας εισοδήματα.

Είχαμε πει και στη συνέλευση ότι θα πρέπει η ΔΟΕ να εξορθολογήσει την πολυδάπανη διαχείριση των οικονομικών της.

Γνωρίζουμε ότι η ΔΟΕ δαπανά ετησίως κάποια εκατομμύρια Ευρώ για να κάνει συνεδριακό τουρισμό, ταξίδια στο εξωτερικό, να δίνει ως αποζημίωση σε κάθε μέλος του Δ.Σ. σχεδόν ένα μισθό ακόμα, να διαθέτει κινητά τηλέφωνα με απεριόριστες κλήσεις στα μέλη του Δ.Σ, να κάνει συνέδρια και ολομέλειες χωρίς αντίκρισμα σε πανάκριβα ξενοδοχεία, να ασφαλίζει τους εκλεγμένους της με ασφάλειες ζωής για να «περιοδεύσουν» στους τοπικούς συλλόγους, να διαθέτει σχεδόν εκατό χιλιάδες ευρώ για το Διδασκαλικό Βήμα, το οποίο κι όταν ακόμα έρχεται στα σχολεία είναι σε ελάχιστα αντίτυπα και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, να διαθέτει χιλιάδες ευρώ για αλλαγή επίπλων, κ.ά. ενώ βασική αποστολή της είναι υποτίθεται η οργάνωση των αγώνων του κλάδου και η υποστήριξή τους με κάθε τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι το ΔΣ της ΔΟΕ έχει αποφασίσει τη δημιουργία αποθεματικού 250.000 €, κατ’έτος, για τη δημιουργία Κεντρικού Απεργιακού Ταμείου, με στόχο τη στήριξη των αγώνων του κλάδου και την καλύτερη προβολή των αιτημάτων μας.
Η απόφαση πάρθηκε, αλλά έμεινε και αυτή στα χαρτιά…

Ο σύλλογός μας και ο κλάδος μας δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες συνδικαλιστές, αλλά από εργαζόμενους που πρώτα απ’ όλα θα εμπνέουν με το προσωπικό τους παράδειγμα στο σχολείο και στη ζωή. Ο συνδικαλισμός δεν είναι καριέρα ούτε εφαλτήριο για κρατικοδίαιτους καιροσκόπους.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι θέσεις μας αυτές να ερμηνευτούν ως επιθυμία κατάργησης του δευτεροβάθμιου σωματείου μας (έχουμε ταχθεί μάλιστα υπέρ της συγχώνευσης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ). Υποστηρίζαμε και θα υποστηρίζουμε πάντα ότι, πέρα από τις γραφειοκρατικές συνήθειες, η βάση του κλάδου θα πρέπει να καθορίζει, να δρομολογεί τις εξελίξεις και να αντιδρά κάθε φορά που διακυβεύεται η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία του κλάδου.

Συνάδελφοι,
όλοι στη γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου

πηγή:hellasedu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com