Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Εκπαιδευτικό παιχνίδι στα σχολεία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

« Το μονοπάτι της γνώσης - προορισμός Ελληνική Ιστορία» είναι ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, που καλεί τους παίκτες να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική ιστορία μέσα από μια διαδρομή στο μονοπάτι της γνώσης. Μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου κάθε παίκτης απαντά σε ερωτήσεις και στη συνέχεια μετακινεί το πιόνι του στην τρισδιάστατη επιφάνεια του παιχνιδιού με σκοπό να τερματίσει πρώτος.

Αποτελείται από δύο ξεχωριστούς δίσκους. Ο πρώτος περιλαμβάνει ερωτήσεις από την Εποχή του Λίθου μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους και ο δεύτερος από την Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο μέχρι και την Ελλάδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά περιλαμβάνει πάνω από 1.500 ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση, ο παίκτης καλείται να επιλέξει τη σωστή ανάμεσα σε τρεις πιθανές απαντήσεις με σκοπό να μετακινήσει το πιόνι του στην τρισδιάστατη επιφάνεια του παιχνιδιού, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της ερώτησης. Κάποιες «κάρτες-έκπληξη» που εμφανίζονται κάνουν το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό και απρόβλεπτο.

Στο τέλος, κάθε παίκτης μπορεί να έχει συνολική εικόνα των ερωτήσεων που του έτυχαν αλλά και των σωστών απαντήσεων. Μπορεί, επίσης, να αντλήσει περισσότερες ιστορικές πληροφορίες για οποιαδήποτε ερώτηση επιλέξει, μέσω μιας πλήρους ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας της ελληνικής ιστορίας, η οποία περιέχεται στο δίσκο. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί την εγκυκλοπαίδεια ανεξάρτητα από το παιχνίδι και, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αρκετών χιλιάδων ηλεκτρονικών σελίδων, να βρει γρήγορα την πληροφορία που αναζητά.

Για την ολοκλήρωση της εγκυκλοπαίδειας έχουν εργαστεί περισσότερα από 60 στελέχη του ΙΜΕ(ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) σε διάφορα αντικείμενα: ανάλυση και οργάνωση πληροφορίας, συγγραφή ιστορικών και αρχαιολογικών κειμένων, οπτική τεκμηρίωση, ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών, φωτορεαλιστική απεικόνιση και κατασκευή τρισδιάστατων αναπαραστάσεων.

Γλώσσα: ελληνικά
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Windows Macintosh
Επεξεργαστής Pentium 233MHz
Επεξεργαστής PowerPC
Λειτουργικό Windows 98 ή νεότερο Λειτουργικό MacOS 8.1 ή νεότερο
Μνήμη RAM 64 MB Μνήμη RAM 64 MB
CD-ROM 8x ταχύτητας CD-ROM 8x ταχύτητας

Ανάλυση οθόνης 800x600 και εκατομμύρια χρώματα Ανάλυση οθόνης 800x600 και εκατομμύρια χρώματα

Ο ψηφιακός δίσκος διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ «Ελληνικός Κόσμος», σε εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα ηλεκτρονικών τίτλων και πολυμέσων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου» (τηλ.: 212 254 0000, εσ. 2010) ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Δείτε πως αξιοποιούν σε σχολείο της Νέας Ιωνίας τη διαδραστική εφαρμογή, παραγωγής ΙΜΕ, «Το μονοπάτι της γνώσης - προορισμός Ελληνική Ιστορία» στο μάθημα της Ιστορίας.


πηγή: IME
foto:ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com