Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έσπασε το αήττητο του Π.Κ.Δ Ταύρου!

Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών. Στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής, που δικαιολογημένα ανέμεναν με τεράστιο ενδιαφέρον όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Α.Σ Πέρα Αθηνών έκαμψε το Π.Κ.Δ Ταύρου με 4-3 και του έσπασε το αήττητο!

Η ομάδα του Ταύρου κατέκτησε την 1η θέση στην ισοβαθμία, επειδή είχε επικρατήσει με 4-2 στον πρώτο αγώνα, όμως η ουσία είναι ότι το Πέρα έκανε το 1-1 στις νίκες κι εφόσον συναντήσει ξανά το Π.Κ.Δ.Τ. στον τελικό των πλέι οφ τα πάντα θ' αρχίσουν από το...μηδέν με απόλυτη ισορροπία.

Η έξτρα διαδικασία αρχίζει στις 12 Μαρτίου και στα ημιτελικά των γυναικών το Π.Κ.Δ.Τ. του Νίκου Κωστόπουλου θ' αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του Ταύρου, τον Δ.Α.Ο.Τ., που τερμάτισε στην 4η θέση. Το άλλο ζευγάρι αποτελούν το Πέρα και η Αθηνά Μαγκουφάνας, Τα σκορ στις νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι 2-0 υπέρ Π.Κ.Δ.Τ. και Πέρα, που θα χρειαστούν μία ακόμα νίκη για να περάσουν στον τελικό.

Από κει και πέρα, οι Φοίνικες Πάτρας και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ, ενώ ο Α.Ο. Ταταύλα, που δεν πέτυχε νίκη, υποβιβάστηκε με την...ίδια ευκολία, με την οποία είχε κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα στην Α2.

Στους άνδρες ο Α.Ο. Ταταύλα του Χρήστου Λάμη έφτασε στην πρωτιά αήττητος και φυσικά έχει σοβαρό πλεονέκτημα με 2-0 στις νίκες απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο, τον Α.Σ. Πέρα. Στα ημιτελικά των πλέι οφ θ' αναμετρηθεί με τον 4ο της βαθμολογίας ΑΟ Πεύκης, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κοντραριστούν με το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που τερμάτισε στην 3η θέση. Και εδώ υπάρχει πολύ σημαντικό προβάδισμα για Ταταύλα και Πέρα, καθώς έχουν νικήσει και στους δύο γύρους τους προσεχείς αντιπάλους τους και επιζητούν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Στα μπαράζ με τις ομάδες της Α2 πηγαίνουν ο Ολυμπιακός και ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Το ντέρμπι του Πέρα με το Π.Κ.Δ. Ταύρου ήταν γεμάτο σασπένς από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθαν αρκετά αποτελέσματα, που πριν από την έναρξη των αγώνων δεν θεωρούνταν τα πιο πιθανά. Στο εναρκτήριο ματς η Φίλη κατέβαλλε τη Φενγκ, με την οποία δεν έχει καλή παράδοση (η Κινέζα τοποθετήθηκε δεύτερη παίκτρια). Επίσης, η Όλγα Γεωργοπούλου στο 1-1 και η Κατερίνα Αντιοπούλου στο καθοριστικό 7ο παιχνίδι νίκησαν το βασικό μέλος της εθνικής γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη. Να σημειωθεί ότι στον τελευταίο αγώνα δεν επιτράπηκε στην αθλήτρια του ΠΚΔΤ να παίξει με τη δική της ρακέτα της, επειδή σ' ένα σημείο τής είχε σκιστεί το λάστιχο.

Στους άνδρες είχε ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο αγώνας του ΑΟ Ταταύλα με το ΠΚΔ Ταύρου. Οι πρωτοπόροι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και συνάντησαν δυσκολίες μέχρι να φτάσουν στην επικράτηση με 4-2. Ο Στέφανος Μανουσώφ και ο Γιώργος Φραγκούλης πέτυχαν από δύο νίκες στο απλό, ενώ για τον Ταύρο τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν από τον Σπύρο Κιούφη και τον ίδιο αθλητή με τον Γιάννη Γεωργαντά στο διπλό.

πηγή: httf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com