Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

H κ. Αλιφιεράκη μιλάει για την HELLAFOAM


Για να φτάσει να γίνει αυτό το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ αλλά και τα δύο προηγούμενα που αφορούσαν την υφιστάμενη κατάσταση στον καταυλισμό με την καύση καλωδίων και σκουπιδιών, επισκεφθήκαμε αρκετές φορές με τον δημοσιογράφο και τον φωτογράφο του, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ, τις περιοχές που άπτονται των προβλημάτων.

Η HELLAFOAM βρίσκεται στην καρδιά του Βοτανικού, πάροδος Ορφέως 164 βόρεια του καταυλισμού.

Εκείνη όπως και όλες οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες της περιοχής, σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, έχουν λεηλατηθεί από τους ROMA και είναι ζήτημα χρόνου να ξανασυμβεί.

Οι εργαζόμενοι γύρω από το εργοστάσιο νόμιζαν ότι τα βαρέλια με τα τοξικά υλικά είχαν απομακρυνθεί από εκεί (δεν υπάρχει οπτική εικόνα από το δρόμο) γιατί ο εισαγγελέας και η αστυνομία εκείνο το απόγευμα του 2010 τους διαβεβαίωσαν ότι θα φύγουν!!!

Έχει περάσει ένας χρόνος. Εισαγγελέας και Αστυνομία έφυγαν. Τα τοξικά όμως καλά κρατούν.
Σε επιστολή του δημάρχου κ. Α. Ευθυμίου, αναρτημένη στο διαδίκτυο αναφέρεται: 

<<… αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση του εργοστασίου HELLAFOΑM που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων >>. 

Όμως, θα μπορούσατε να είχατε συνεργαστεί με την Αθήνα και τον κ. Λιακόπουλο για να τον πείσετε και να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας και να τους έχετε πιέσει να βρουν τους κωδικούς για να εκμαιευθούν  τα χρήματα που χρειάζονται για την απομάκρυνση των τοξικών.

Η HELLAFOΑM χωροταξικά δεν ανήκει στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, όμως τόσο εσείς όσο και εμείς γνωρίζουμε τον κίνδυνο που υπάρχει από την αποθήκευσή τους στον χώρο και το τι πρόκειται να συμβεί αν ξανά επιχειρηθεί  καινούργιο πλιάτσικο. 

Ανατολικά βρίσκεται η κατοικημένη περιοχή του Βοτανικού. Νότια εμείς.

Γι αυτούς τους λόγους και μόνο δεν έχει το δικαίωμα κανείς που γνωρίζει να σιωπά.

Ευχή και θέληση όλων μας προς όλους σας να το προλάβετε. 


Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών,
Αλιφιεράκη Αναστασία

Η Φωτογραφία απεικονίζει τις δεξαμενές μέσα στην Hellafoam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com