Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Άναψε φωτιές στο δημοτικό συμβούλιο το γηπεδάκι του μπάσκετ στην Πλατεία Λαού στον Ταύρο


Άναψε φωτιές  στο δημοτικό συμβούλιο το γηπεδάκι του μπάσκετ στην Πλατεία Λαού στον Ταύρο

Την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια που έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον Ταύρο, κυρίως της μειοψηφίας, οι οποίοι καταλογίζουν στον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και την διοίκηση του, πως ευνοεί το Μοσχάτο και υποβαθμίζει διοικητικά τον Ταύρο στις αποφάσεις του, έφερε στην επιφάνεια η συζήτηση του θέματος για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης με τίτλο : 

“ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο” στο δημοτικό συμβούλιο του Μοσχάτου -Ταύρου την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.

Εδώ να τονιστεί ότι την περασμένη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Μοσχάτου – Ταύρου συνεδρίασε τρεις φορές μέσα σε επτά ημέρες.

Ιεραρχώντας τα θέματα που επέφεραν τις έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου, θα ξεκινήσουμε την καταγραφή των γεγονότων από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και την συζήτηση του θέματος για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης με τίτλο : “ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο”. 

Είναι άξιο αναφοράς ότι και στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2011, είχαμε εντάσεις και εσωτερικές έριδες κυρίως στην παράταξη της πλειοψηφίας για την μισθοδοσία των προέδρων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των προέδρων των σχολικών επιτροπών. 

Επίσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών, όπου σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας το κλίμα ήταν ενωτικό και υπήρξαν και μειώσεις σε δημοτικά τέλη. Και για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στις τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου, η εφημερίδα μας, θα σας ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο της.

Ας επιστρέψουμε όμως στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε για την ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο που αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί σε πολλές περιοχές – και στην δική μας φυσικά – η εσπευσμένη διοικητική ένωση μεταξύ δήμων που επέφερε η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Δράση Τώρα” Γρηγόρης Σωπάκης ήταν εκείνος που  άναψε την σπίθα που έφερε την “πυρκαγιά” στο δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την περασμένη Τρίτη το απόγευμα.

Ειδικότερα ο κ. Σωπάκης ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα “ Ειλικρινά δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Δεν περίμενα να δω μια τέτοια μελέτη. Πρώτον γιατί όταν συζητάγαμε το τεχνικό πρόγραμμα και είχε ειπωθεί για την πλατεία λαού, αναφέραμε ότι θα πρέπει να τη δούμε τη μελέτη όλες οι παρατάξεις και ο κ. δήμαρχος μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα μας ενημερώσει κάτι που δεν έγινε. 

Δεύτερον δεν έχει ερωτηθεί ούτε καν η τοπική κοινωνία. Και επειδή μιλάμε για αρχιτεκτονική, η αρχιτεκτονική έχει πάντα και μια ιστορία. Εκεί, στην πλατεία λαού που υπάρχει και γήπεδο μπάσκετ, δεν έγινε γήπεδο 5x5 που ήθελε τότε η δημοτική αρχή Ταύρου του κ. Σούτου, γιατί καταργούσε κοινόχρηστο πράσινο. 

Υπήρξαν υπογραφές κατοίκων, αν θυμάμαι καλά 150 περίπου, που κατατέθηκαν στο τότε δημοτικό συμβούλιο Ταύρου που ζητούσαν να μείνει το γήπεδο μπάσκετ ως έχει και να αναβαθμιστεί ο χώρος της πλατείας Λαού. 

Η πλατεία απαξιώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Ταύρου, δεν υπήρχαν χρήματα να συμφωνήσω, γι' αυτό έχει γίνει αυτός ο εγκαταλελειμμένος χώρος που βλέπετε σήμερα. Γιατί παλιότερα η πλατεία λαού ήταν ένα στολίδι του δυτικού Ταύρου. Όταν θέλεις να αναπλάσεις έναν χώρο, μιλάς με τους ανθρώπους που μένουν εκεί. 

Μαθαίνεις τις ανάγκες του. Συνδιαλέγεσαι με τις υπόλοιπες παρατάξεις, δεν φέρνεις μια μελέτη που προβλέπει ένα αρχιτεκτόνημα που φέρνει τα πάνω κάτω. Γιατί πρέπει να καταργηθεί το γήπεδο μπάσκετ που έχει ηλεκτροδοτική υποδομή που έχει και αποδυτήρια κάτω από τις εξέδρες; Πόσο εύκολα φτιάχνεται ένα γήπεδο μπάσκετ; Τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι για πέταμα; Δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αλλού και καταργούμε το γήπεδο μπάσκετ; Βεβαίως να γίνει παιδική χαρά και πράσινο στην πλατεία λαού, βεβαίως όμως να μείνει το γήπεδο μπάσκετ, να εξοικονομηθούν τα μισά χρήματα και να δοθούν σε κάποιο άλλο έργο στον Ταύρο που βαρυγκωμάει κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Για όνομα του Θεού. Την τελευταία στιγμή σας καλώ κύριε δήμαρχε να αποσύρουμε το θέμα να τροποποιήσουμε τη μελέτη και να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία. Είναι έγκλημα αυτό που πάει να γίνει. Έγκλημα για το λαό του Ταύρου”. 

Από την δημοτική κίνηση “Πολίτες Μπροστά” ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μελίστας τόνισε για το θέμα μεταξύ άλλων τα εξής

“Θα συμφωνήσω με τον κ. Σωπάκη ως προς το πρώτο σκέλος. Έτσι το 2009 όταν έγινε η πλατεία δημαρχείου η τότε δημοτική αρχή έφερε τα δικά της σχέδια και ποτέ δεν συζήτησε με κανένα για το τι θέλουμε να γίνει στην πλατεία και πως θα είναι η μορφή της και τελικά έγινε αυτό το πράγμα το οποίο σε κανέναν δεν αρέσει. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και εδώ. 

Καλό είναι να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο πριν από μια τέτοια ανάπλαση να έρχεται στο δημοτικό και να γίνεται μια διαβούλευση. Έχει δίκιο ο κ. Σωπάκης, ας το αποσύρουμε το θέμα για να δούμε τι θέλει η τοπική κοινωνία”. 

Από την δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Μοσχάτου Ταύρου η κα Στέλλα Βαλαβάνη τόνισε με την σειρά της μεταξύ άλλων για το ζήτημα : “Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από αυτά που είπαν οι δύο πρώτοι συνάδελφοι. 

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εμείς ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι πολιτικές οι ευθύνες. Μας λένε επειδή δεν έχουμε χρήματα από την Ε.Ε. “Πάρτε αυτά τα λεφτά και χτίστε έτσι όπως το θέλουμε εμείς, στην περιοχή που το θέλουμε εμείς” καθαρά για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Γιατί επειδή ζω σε αυτή την γειτονιά, δεν πιστεύω ότι κανείς από εδώ δεν γνωρίζει τις ανάγκες της νεολαίας του Μοσχάτου και του Ταύρου. 

Δηλαδή θα είναι σαν να εθελοτυφλούμε αν δεν πούμε ότι χρειάζονται περισσότερα αθλητικά γήπεδα στην περιοχή και περισσότεροι χώροι πρασίνου. Και βέβαια συμφωνώ με τον κ. Σωπάκη. Δεν χρειάζεται καν να διαβουλευτούμε με τους κατοίκους της περιοχής. Χρειάζονται όχι ένα αλλά πέντε γήπεδα μπάσκετ”.  

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου απαντώντας στις αιτιάσεις αυτές ανέφερε μεταξύ άλλων : “Έχουμε μια πλατεία ανοικτή που δεν έχει καμία ιδιωτική χρήση, όχι ότι έχω τίποτα με τον ιδιώτη ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εκεί παραείναι. Ήρθε ας πούμε ο κακός καπιταλισμός και οι τεχνοκράτης της ΕΕ και είπαν θα φτιάξουμε τρεις λαχανόκηπους εκεί πέρα, θα φτιάξουμε και μια παιδική χαρά και διαφθείραμε την ταξική συνείδηση του κόσμου. 

Όταν έχουμε τέτοια μυαλά άμα δείτε εσείς έργα, να μου το πείτε και μένα...Τα έργα γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες του κόσμου. Κανένα σχέδιο δεν μας έχουν επιβάλει. Εμείς δίνουμε τις κατευθύνσεις. Να σας δώσω και το ιστορικό. Εμείς έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση από την περιφέρεια ότι θα ενταχθούν κάποιοι χώροι για αναβάθμιση στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου. Και εμένα δική μου θέληση είναι η πλατεία λαού, που είναι ένας εξαιρετικός χώρος να φτιάξουμε μια πλατεία και μια παιδική χαρά. Εγώ θα έλεγα να το ξαναδούμε το θέμα, να το αποσύρουμε και στο επόμενο συμβούλιο να το συζητήσουμε”.

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Γιώργος Δημηλάκος που διατύπωσε αντίθετη άποψη από αυτή της αναβολής του θέματος. Ειδικότερα ο κ. Δαμηλάκος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : “Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο ταλανίζει τον δυτικό Ταύρο, μια περιοχή ένα οικόπεδο, πάρα πολλά χρόνια. Άκουσα πολύ προσεκτικά τους συναδέλφους από τον Ταύρο, θεωρώ ότι αυτό που κάνουν είναι μια κραυγή αγωνίας ως προς τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους, όμως εγώ δεν θα το τοποθετήσω έτσι. 


Να θυμίσω στην κα Βαλαβάνη ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είχε παραχωρηθεί από τον δήμαρχο Βακαλόπουλο στην ομάδα Αίας Ταύρου. Και το είχε μόνο η ομάδα Αίας του πρώην δήμου Ταύρου. Αυτή η ομάδα ατόνησε με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το γήπεδο και να μπουν εκεί διάφορα “στοιχεία”. Και βέβαια ατόνησε και η πλατεία. Αυτό δεν πάει να πει ότι και η επόμενη δημοτική αρχή Σούτου που κι εγώ ήμουν μέλος δεν έδειξε ενδιαφέρον για την περιοχή. 

Έρχεται η δημοτική αρχή του Ανδρέα του Ευθυμίου η οποία βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση της πλατείας λαού, κατόπιν διαβούλεσης, το λέω και το εννοώ αυτό και αναφέρομαι στον κ. Σωπάκη που είπε για 150 υπογραφές και 500 να υπάρχουν, έχει σημασία πως τίθεται το ερώτημα. Η δική μας δημοτική αρχή έδωσε σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να κάνει μια μελέτη σε σχέση και με τους γειτονικούς χώρους με το συγκεκριμένο οικόπεδο, την πλατεία δηλαδή. 

Για μένα λοιπόν η λογική της αρχιτεκτονικής μελέτης πρέπει να προχωρήσει. Έχουμε χώρους για να αξιοποιήσουμε σε ανοιχτά γήπεδα ή γήπεδα μπάσκετ, αλλά ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να παραμείνει όπως λέει η μελέτη”.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση του δήμου, Βασίλης Σπανάκης σε παρέμβαση του επί της διαδικασίας συζήτησης του θέματος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : “Είμαστε σε αυτή την αίθουσα από τις 6:30 το απόγευμα και συζητάμε το θέμα της ημερήσιας διάταξης. Συζητάμε ένα θέμα μία ώρα και δέκα λεπτά για να αποφασίσουμε να αναβάλουμε ένα θέμα. 

Αυτό δεν είναι σοβαρότητα διαδικασίας. Εάν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από μια δημοτική παράταξη προς αναβολή θέματος, μπορεί πολύ όμορφα να πει ότι εμείς γι' αυτό το λόγο ζητάμε αναβολή του θέματος. Κι εμείς να ψηφίσουμε αν θα δεχτούμε το αίτημα αυτό ή αν θα το απορρίψουμε. Αν συζητάμε ένα θέμα μία ώρα και δέκα λεπτά για να το αναβάλουμε, αυτό υποβαθμίζει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτή την στιγμή δεν προκύπτει λόγος αναβολής του θέματος. Δεν δέχομαι δε και η δημοτική μας παράταξη δεν θέλει να ακούει τέτοιες λέξεις και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχουν κατευθύνσεις και προτάσεις από τεχνικά γραφεία. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές. Και μάλιστα τέτοιες εκφράσεις πρέπει να διαγραφούν και από τα πρακτικά. 

Εκτός κι αν μας πει ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη μελέτη. Δηλαδή να αναβάλουμε ένα θέμα για να το φέρουμε ακριβώς το ίδιο την επόμενη εβδομάδα, την ίδια δηλαδή μελέτη, τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας”.  

Κατόπιν της παρέμβαση του κ. Δαμηλάκου και μετά από διευκρινήσεις του κ. Παπαθωμά από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αλλά και την τοποθέτηση του κ. Σπανάκη, ο δήμαρχος συμφώνησε να συζητηθεί κανονικά το θέμα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. 

Η απόφαση του δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και ειδικά των δημοτικών συμβούλων Κυριαζίδη, Βαλαβάνη και Σωπάκη. 

Ο κ. Κοντεκάκης από την παράταξη “Πολίτες Μπροστά” στην τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων : “Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία ανοικτά γήπεδα στον Ταύρο. Αν θέλετε πραγματικά τις ανάγκες του λαού του Ταύρου, γιατί δεν πάτε μια βόλτα στην πάνω μεριά του Ταύρου να δείτε την επισκεψιμότητα των γηπέδων μπάσκετ. 

Πιστεύω ότι θα έπρεπε χωρίς εγωισμούς η μελέτη αυτή να ξανακοιταχθεί. Εγώ είμαι υπέρ και της μελέτης αλλά και η τροποποίηση για να μείνει το γήπεδο μπάσκετ. Θα πρέπει τέλος να εξετάσετε την κοστολόγηση αυτού του έργου. Αν δείτε πόσο λιγότερα είναι τα χρήματα αν το κάνετε τμηματικά θα δείτε ότι θα είναι πολύ φθηνότερα”.  

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πέτρου Δημητρίου ήταν αυτή που πυροδότησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, όταν μιλώντας, σε ήπιους τόνους η αλήθεια και χωρίς διάθεση να ανάψει τα πάθη, αναρωτήθηκε αν είναι συμβατό το γήπεδο μπάσκετ με το χώρο της πλατείας λαού και της παιδικής χαράς που θα γίνει εκεί, ενδεχομένως και ενός αναψυκτηρίου, λόγω της έντονης ηχορύπανσης που θα προκαλείται από το γήπεδο μπάσκετ και αναφέρθηκε με παράδειγμα λέγοντας ότι για παράδειγμα ένα γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο δεν θα ήταν συμβατό. 

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Σωπάκη ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε πως στην πλατεία λαού υπήρχε και γήπεδο μπάσκετ και πλατεία και παιδική χαρά και πράσινο. “Μην μας πάτε να μας τρελάνετε εδώ μέσα” φώναζε ο κ. Σωπάκης.

Η αντιπαράθεση ήταν έντονη και η κα Βαλαβάνη και ο κ. Κυριαζίδης συμφωνούσαν στους ίδιους τόνους με τον κ. Σωπάκη.

Ο κ. Σωπάκης παίρνοντας το λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων : “Η τοποθέτηση του κ. δημάρχου με έχει εκπλήξει. Αυτή η ταλάντευση. Η τοπική κοινωνία δεν έχει συζητήσει τίποτα, η επιτροπή διαβούλευσης δεν έχει συζητήσει τίποτα. Έχετε τραγική ευθύνη με αυτό που κάνετε σήμερα. Δίνετε εντολή να γκρεμιστεί ένα γήπεδο μπάσκετ για να γίνει παιδική χαρά. Να γίνει μια διαβούλευση, να καλέσουμε τους πολίτες. Δεν έχετε τη δημοκρατία να ρωτήσετε τους πολίτες; Εγώ πιστεύω ότι την έχετε. Ακούστε τους πολίτες του Ταύρου”.

Εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο πρώην δήμαρχος Ταύρου Δημήτρης Σούτος ανέφερε με τη σειρά του μεταξύ άλλων : 

“Ο κ. Δαμηλάκος έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του Αία Ταύρου τα πρώτα δύο χρόνια της δικής μας δημοτικής αρχής. Εκείνο που θέλω να πω εκείνο που προέχει είναι το κάλλιστο. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο χώρος ήταν ελεύθερος. Τα τελευταία δύο χρόνια εγκαταλείφθηκε ο χώρος. Πήρε την κατιούσα. Ήρθαν οι Ρομά και κατέστρεψαν τα πάντα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δούμε και το γήπεδο μπάσκετ”.

Η κα Βαλαβάνη στη δευτερομιλία της τόνισε : “Στην περιοχή εκεί κοντά υπάρχει το πάρκο ενόπλων δυνάμεων. Άρα μεγαλύτερη ανάγκη για αθλητικούς χώρους”

Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε με μικρή του παρέμβαση ότι στο Μοσχάτο υπάρχουν τόσα γήπεδα μπάσκετ και στα περισσότερα η συμμετοχή είναι μικρή. Αυτό προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση του κ. Κοντεκάκη και του κ. Σωπάκη και του κ. Κυριαζίδη που σε έντονο ύφος απευθυνόμενοι στο δήμαρχο έλεγαν “Γιατί δεν ρωτάτε για τον Ταύρο”.   

Στο σημείο αυτό επικράτησε μεγάλη οχλαγοή και αναστάτωση με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας που εκλέγονται στον Ταύρο να φωνάζουν πως ο κόσμος αισθάνεται διακρίσεις ανάμεσα στις αποφάσεις για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο. Και πως η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να αφουγκραστεί τους πολίτες που κατοικούν στον Ταύρο, που είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα, έχουν αυτό το αίσθημα της αδικίας. 

Ο δήμαρχος Μοσχάτου κλείνοντας το θέμα πριν την ψηφοφορία λέγοντας πως αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος του Ταύρου είναι πλατείες και ανοικτούς χώρους.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Αντώνη Μπούτση να ψηφίζει με την επιφύλαξη πως αν μπορεί να διατηρηθεί το γήπεδο του μπάσκετ, να διατηρηθεί.

Η στάση αυτή του κ. Μπούτση προκάλεσε τη νέα αντίδραση του κ. Σωπάκη που απευθυνόμενος στον κ. Μπούτση του τόνισε ότι θα έπρεπε να ψηφίσει την δική του πρόταση για αναβολή του θέματος.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πρόταση του κ. Σωπάκη για αναβολή του θέματος ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας πλην του κ. Σούτου που ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας. 

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 στο δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου ήταν αρχική τοποθέτηση του δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011. 

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής : “Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση αναφερόμενος στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Θα ήθελα να σας πως ότι βρισκόμαστε σε μια μάχη. Μία μάχη που δίνει και η χώρα αλλά και οι δημοτικές αρχές. Μια μάχη που πιστεύω ότι δίνουμε κι εμείς σαν δημοτική αρχή αλλά και σαν δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο να ενοποιήσουμε τις δύο περιοχές, αλλά μια μάχη για να διατηρήσουμε ένα ελάχιστο κοινωνικό στάτους, να βοηθήσουμε τους αδύναμους και να κάνουμε και κάποια έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της πόλης. 

Θεωρώ ότι στη προηγούμενη συνεδρίαση, αυτά τα οποία έγιναν είναι απαράδεκτα, δεν τιμούν το δημοτικό συμβούλιο, δεν τιμούν την πόλη μας, δεν τιμούν την ιστορία μας. Εγώ το έχω δηλώσει και το δείχνω έμπρακτα ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάτι διαφορετικό από ενιαίος πολίτης του καινούριου δήμου. Ενός δήμου που θα πρέπει να δούμε σε αυτό τον χρόνο να δούμε πως θα ονομάζεται, λαμβάνοντας υπόψη και τα ιστορικά δεδομένα, ώστε να αναπτυχθεί και να προσφέρει αυτά που πρέπει να προσφέρει στους πολίτες. 

Είναι η τελευταία φορά και δεν θα ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές κύριε πρόεδρε, τουλάχιστον από τη δική μας την παράταξη, μπορεί να είναι λάθος φράση, μπορεί να είναι θέσεις της στιγμής, όμως θεωρώ ότι όλοι μας και ειδικά εμείς, να βάζουμε την ενότητα των κατοίκων πάνω από όλα. Γιατί θεωρώ ότι σε αυτήν την εποχή και τον αιώνα που ζούμε, δεν υπάρχουν δημότες ενός συγκεκριμένου δήμου αλλά υπάρχουν πολίτες αυτού του κόσμου. 

Εγώ πιστεύω αν ήμουν δήμαρχος σε οποιαδήποτε περιοχή, από όπου και αν προερχόμουν θα είχα την ίδια συμπεριφορά και θα προσπαθούσα για το καλό του τόπου και των ανθρώπων. Θα ήθελα να παρακαλέσω η ιστορία αυτή να τελειώσει εδώ και να έχουμε ένα κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης από όλους τους δημοτικούς συμβούλους”.

Δημήτρης Μπίζας
ΜΑΧΗΤΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ;ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ;ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι αν γκρεμιστεί το γηπεδάκι του Ταύρου και στην θέση του φτιαχτεί παιδική χαρά. Ας αποφασίσει μιά φορά και ο Δημότης. Ακούστε τον ΜΙΑ ΦΟΡΑ επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν αφήνετε το γηπεδάκι και να κάνετε και την παιδική χαρά. Τόσα στρέματα είναι το οικόπεδο. ΟΧΙ στο γκρέμισμά. Μπράβο Σωπάκη για την αναβολή. Να ρωτησετε τους κατοίκους πρώτα. Κύριε Δημητρίου ξέρω οτι είστε καλός άνθρωπος αλλά σταματήστε να ασχολείσθε με θέματα που δεν γνωρίζεται ειδικότερα για θέματα του Ταύρου. Το Μοσχάτο δεν σας φτάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Δημητρίου είναι επικίνδυνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα λόγια ο δήμαρχος είναι πρώτος.Στις πράξεις είναι ανύπαρκτος.Άλλα λέει άλλα σκέφτεται,τίποτα δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΠΑΚΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ: Να γίνει μια διαβούλευση, να καλέσουμε τους πολίτες. Δεν έχετε τη δημοκρατία να ρωτήσετε τους πολίτες; Εγώ πιστεύω ότι την έχετε. Ακούστε τους πολίτες του Ταύρου”.
    Επιτέλους και ένας Ταυριώτης που μιλάει εκ μερους των πολιτών του Ταύρου και όχι του Μοσχάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε μάζεψέ τους πριν πάθεις πανωλεθρία στον Ταύρο.
    Έχεις τον Δαμηλάκο που με παραγοντισμούς και ρουσφέτια νομίζεις πως σου ανοίγει πόρτες αλλά η κοινωνία θέλει Σωπάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ!!!! ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!!! ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ!!!! ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ταύρος εκτιμάει τον Δαμηλάκο και θα δώσει πάλι υην νίκη στον Ταύρο. Ο Ψήλλας; που είναι; αν αποφασίσει να έρθει με Ευθυμίου του αξίζει μια θέση καλή για τον Ταύρο. Είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παράγοντες της ντροπής πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι του ταύρου, τα ίδια παντελάκη μου,τα ίδια παντελή μου....τίποτα δεν μάθατε???κάνοντας μόνο ρουσφέτια ??τίποτα δεν καταλάβατε έτσι που έφτασε η κοινωνία ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com