Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το θέμα για το χαράτσι της ΔΕΗ θα μπεί στο Δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου την Παρασκευή

Πέμπτη 10-11-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ» 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

     Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» με τους κκ Γρηγόρη Σωπάκη, Νίκο Γεωργιάδη και Γιώργο Μελέτη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ευθυμίου, ζητώντας να τεθεί στο αυριανό  Δημοτικό Συμβούλιο  (11/11/11) σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα : «Αντίδραση  του Δήμου στα χαράτσια της ΔΕΗ και  λήψη μέτρων αλληλεγγύης και προστασίας των κατοίκων»

Ο κ.Δήμαρχος δέχθηκε να θέσει το  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας ότι ήταν  στην πρόθεσή του να συζητηθεί, σύμφωνα με την αναφορά που είχε κάνει σε προηγούμενο συμβούλιο ανεξάρτητα από το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» θεωρεί ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη  αντισυνταγματικό μέτρο  που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΤΡΟΪΚΑ και πρέπει με ανακληθεί .

     Ο σίγουρος τρόπος είναι η  ανάπτυξη μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο με τη συστράτευση όλων  των δυνάμεων.

 Ο Δήμος μας πρέπει να συμπορευτεί με τους άλλους δήμους και να προχωρήσει σε  συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πολιτών που αδυνατούν  ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ .

    Καλούμε  τους κατοίκους να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στις 5.30 το απόγευμα (Κοραή 51 –Μοσχάτο-δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης. Οι άλλοι που είναι;μας έχουν φλωμόσει με τα λιπαντικά και με τον ΑΟΜ. Τα σοβαρά θέματα για τους απλούς πολίτες αυτά είναι. Μπράβο στον Σωπάκη. Μόνο αυτός κάνει ουσιαστική αντιπολιτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία.

    Σπύρος Βλαχούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mpravo kai pali mpravo οσοι-ες μπορουμε αυριο να ειμαστε εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα μεγάλο μπράβο στο Life χωρίς να θέλω να σας καλοπιάσω. Ειστε αντικειμενικοι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής ) και έχετε βοηθησει όσο περνάει βέβαια από τα χέρια σας σε πολλά πράγματα για την προβολή πολλών θεμάτων και πιέσεων την Δημοτική Αρχή. Συνεχίστε έτσι.

    Φιλικά
    Χάρης Δερμεντζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιδέα είναι του Στέφανου του Μπιζάνη και την φώναζε βδομάδες τώρα στου Κοσμάτου, πολύ πριν την Νέα Ιωνία. Οι εκεί κατασκοποι αυτή την φορά καλά εκαναν και τα σφύριξαν στον Δάμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλοι οι κάτοικοι να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5.30 το απόγευμα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MAKARI NA GINEI KATI TA POSA EINAI POLY MEGALA ALLA ANFIBALO AN TO FEREFONO TOY PASOK UA KANEI KATI.POLY KALI PROTOBOYLEIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 405 ΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΑΡΗΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΑΛΛΑ... ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΑΠΑΘΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΠΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζώταλης Δημήτρης.Σύμβουλος δημ.κοινότητας συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ10 Νοεμβρίου 2011 στις 7:48 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι η κριτική σας προς την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ πάντα είναι ευπρόσδεκτη και μας βοηθά στο να γίνουμε πιο επικοινωνιακοί πράγμα στο οποίο όντως υστερούμε.Στο δια ταύτα όμως, εμείς βάλαμε πρώτοι το θέμα κοινωνικής πολιτικής προς όλες τις κατευθύνσεις,αναδειξαμε πάρα πολλά θέματα,δυστυχώς μόνο εντός δημοτικού συμβουλίου και αυτό είναι και το υστέρημά μας. Μας λείπει η μέθοδος και η τακτική.Το θέμα των χαρατσιών και ειδικά αυτό για το οποίο μιλά ο κ.Σωπάκης΄είναι στην ατζέντα του συνδυασμού μας πρώτο για το συμβούλιο της Παρασκευής.Τελειώνω λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ δεν έχει κανένα κόμμα από πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται και λογικό είναι να μην έχει την οργάνωση άλλων συνδυασμών.Πάντως οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ σας ευχαριστούν για την κριτική σας γιατί αυτή την λαμβάνουμε με στόχο την καλυτέρευσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Ζώταλη δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά σας έχω διαβάσει πολλές φορές. Είστε ένα καλό κομμάτι του Δήμου Μοσχάτου και θα πρέπει να πιέσετε όπως και πιέζετε σε κάποια θέματα την δυστοιχώς άφαντη θεωρώ παράταξη πολίτες μπροστά να πάνε επιτέλους μπροστά. Αν και ψηφοφόρος σας πιστεύω πως όντως επικοινωνιακά χάνεται πολύ. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι μέσα στους Πολιτες Μπροστά με δυνατές ιδέες που δεν τους αναδυκνείεται ούτε εσεις οι ίδιοι. Δεν θα ήθελα να μπω στο θέμα του αρχηγού σας που ψηφισα εγώ και η οικογένεια μου γιατί δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση μέσα στο blog. Το μόνο που θέλω να σας πω είναι οτι νιώθω ακέφαλο τον συνδυασμό που πίστεψα και με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό. Φιλικά και με εκτίμηση στο πρόσωπο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. bouliazoyme!!!!!! prepei na plhrosoyme!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψηφοφόρος της Παράταξης.10 Νοεμβρίου 2011 στις 10:57 μ.μ.

    Κύριε Δήμαρχε,
    Σας εξέλεξε η πλειοψηφία των κατοίκων Μοσχάτου-Ταύρου και όχι ο βραχίονας του κ. Τσίπρα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε το Κίνημα <>
    Με μεγάλη ευκολία αποδέχεσθε τέτοια αιτήματα και μάλιστα χωρίς να υποβάλλονται όπως προβλέπεται στο κανονισμό λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου από ένα ελάχιστο αριθμό Δημοτικών συμβούλων. Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ παρακαλείσθε να εφαρμόσετε το κανονισμό. Ο ασκών Διοίκηση πρέπει να έχει άντερα και να υπερασπίζεται τους θεσμούς. Όσο για κάποια παράταξη χωρίς ιδεολογικό έρμα, που σπεύδει να πλειοδοτεί και να δηλώνει ότι πρώτη αυτή το έθεσε και λέει ναι σε όλα, θα τούς θυμηθούμε την κατάλληλη στιγμή.
    Μην πανικοβάλλεσαι Κ. Δήμαρχε. Να θυμάσαι πάντοτε ποίοι σε στήριξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ψηφοφόρος της παράταξης.10 Νοεμβρίου 2011 στις 11:23 μ.μ.

    Εννοώ το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο ανωέερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε "ψηφοφόρε της παράταξης",
    τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.
    Μη μιλάμε για πλειοψηφίες γιατί
    ο κ. δήμαρχος γνωρίζει καλύτερα.
    Αλλά το θέμα δεν είναι ο δήμαρχος
    οι βραχίονες και τα μοχλοβραχιόνια!
    Αλλά τα χαράτσια που δεν έχουμε να
    τα πληρώσουμε. Ας δηλώσει λοιπόν
    τη συμπαράστασή του συνολικά το
    δημοτικό συμβούλιο, εκτός και αν
    πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι δίκαια
    και συνταγματικά. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν
    ας δούμε επί της ουσίας ποιοί είναι
    οι τοπικοί "άρχοντες" και τι κάνουν.
    Τέρμα τα λόγια, πράξεις θέλουμε.
    Δημότης Μοσχάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ, ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΚΑΥΣΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ,ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ,ΠΛΑΤΑΝΑ ΚΛΠ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΧΤΗ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.Η ΠΛΑΣΤΗΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΑΚΡΙΤΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΗ ΒΡΟΜΑ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ[ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΦΕ]ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΑΡΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9,30ΠΜ ΨΕΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ BUENO.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ψηφισε ομοφωνα το δημοτικο συνβούλιο οτι θα στηρίξει την καθε οικογενεια που δεν εχει να πληρώσει τουλαχιστον σε νομικό επιπεδο.κατι ειναι και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H Δημοτική αρχή έχει συνάντηση την Τρίτη με το Νομικό επιτελείο του Πειραιά για να δει πως μπορεί να κινηθεί. Το θέμα είναι καθαρα νομικό και κάποιες προτάσεις του στυλ μην πληρώσουνε καθολου οι Δημότες ειναι βλακείες. Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη καοι ο Δήμος θα το στηρίξει όπως μπορεί( πάντα νομικα)ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com