Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκή διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Πρώτη ύλη» που γυρίστηκε στον Ταύρο.

Τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει για το ντοκιμαντερ το οποίο τρυπώνει στις φαβέλες μεταναστών που ζουν σχεδόν κάτω από τη μύτη μας, στον Ταύρο. ( πατήστε εδώ )

Μπορεί η παρουσία του Ρομάν Πολάνσκι να έκλεψε την παράσταση στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, από το οποίο ο σκηνοθέτης αποχώρησε με ένα βραβείο συνολικής προσφοράς, αλλά να που και μια ελληνική ταινία έφυγε με διάκριση προχθές.

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη «Πρώτη ύλη» απέσπασε την Ειδική Μνεία της Επιτροπής. Εχει κάνει ήδη μια καλή πορεία σε ξένα φεστιβάλ που συνεχίζεται σε Λισαβόνα και Ολλανδία.

Το θέμα του άλλωστε είναι πραγματικά αποκαλυπτικό και δυνατό. Αξίζει την «τουρνέ» στους κινηματογραφικούς θεσμούς.

Η κάμερα τρυπώνει στις φαβέλες μεταναστών που ζουν σχεδόν κάτω από τη μύτη μας, στον Ταύρο, και στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας χάλυβα στη χώρα μας.

4 σχόλια:

  1. Ναι, συμβάλλουν και στην ανακύκλωση. Πρώτα του μετάλλου από τα καλώδια που καίνε και μετά του λιγοστού οξυγόνου της ατμόσφαιρας σε καρκινογόνα νέφη. Είναι τόσο εργατικοί δε, που αυτή την δουλειά την κάνουν μετά τις 10 το βράδυ. Όχι γιατί είναι κάτι παράνομο, όχι όχι. Αλλά γιατί είναι τόσο εργατικοί που δουλεύουν όλο το 24ωρο. Μήπως να τους ευχαριστήσουμε κιόλας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ντε. Να φύγουν. Είναι ότι χειρότερο στην πόλη μας. Το ντοκιμαντερ δείχνει πολλά πράγματα. Αξίζει να το δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να φύγουν αλλά ποιος να τους διώξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φασιστες δεν καταλαβατε τιποτα για αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com