Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Ταύρο ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Χτες γράψαμε για το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στον Ταύρο και χοροστάτησε στον Εσπερινό την παραμονή της γιορτής του Σταυρού, στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου.

Οι ειδήσεις όμως δεν σταματούν εδώ για την περιοχή, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην περιοχή του Ταύρου, συγκεκριμένα στην πλατεία Αττάλειας.

Η ίδρυση του Παντοπωλείου θα γίνει από την ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αποστολή, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο που βρίσκεται στον Ταύρο (ύστερα από κοινή απόφαση της Δημοτικής Αρχής με την Αντιπολίτευση).

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή Μοσχάτου - Ταύρου και τους κατοίκους, σε μια τέτοια εποχή κρίσης που ζούμε. Ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος τόνισε ότι προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων και σε άλλες περιοχές.

Σημαντικό ρόλο για τις εξελίξεις διαδραματίζει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Μοσχατιώτης και δείχνει ότι δεν ξεχνάει την περιοχή του, τιμώντας την με την προσφορά του, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του Αρχιμανδρίτη του Ι.Ν. Εσταυρωμένου π. Ισίδωρου Μπαϊρακτάρη.

Από την μεριά του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, οι δύο άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα είναι ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Βασίλης Σπανάκης, οι οποίοι ξεπερνούν τις πολιτικές διαφωνίες μπροστά στο κοινό καλό.

Οι τελευταίοι, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους Αντιδημάρχους Βασιλική Καραβία, Πέτρο Δημητρίου και Γιώργο Δαμηλάκο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου Απόστολο Σιώκα και τους Δημοτικούς Συμβούλους Κωνσταντίνο Πηνιώτη και Σταμάτη Καζαντζή επισκέφθηκαν το σημείο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η διαδικασία προχωράει γρήγορα και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για την επίσημη λειτουργία.

Μοσχάτο Live!

7 σχόλια:

  1. Οι υπόλοιποι αντιπολίτευση που είναι; Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχολούνται με την μικροπολιτική. Μονομαχία ΤΟΥΦΕΞΙΔΗ-ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑ
    Εδω τα βιβλια εκει τα βιβλια που ειναι τα βιβλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το γνώριζε κανένας για να έρθουν ακόμα και μέλη της δημοτικής αρχής δεν το γνώριζαν τι να λέμε τώρα. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να ενημερώσει τους πάντες να συμβάλλουν αλλά αυτό που ενδιαφέρει κάποιους είναι να βγαίνουν φωτογραφίες. Για λύπηση η κατάσταση ειδικά για ένα θέμα που πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδιά ο Κρεμμύδας διαμαρτύρεται γιατί δεν καλέστηκε στην εκδήλωση. Τι θέλει προσωπική προσκληση για να πάει. Κανένας δεν καλέστηκε προσωπικά. Είχε γιορτη η εκκλησία και όσοι πιστοί ακολούθησαν. Ο Αρης οραματίζεται εχθρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην κάνεις λάθος 6,24. Όχι ο Κρεμμύδας αλλά η ομάδα του, Που το μόνο που σκεφτεται είναι μόνο την πάρτη τους. Ο ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΖΑΝΗΣ κάνει κουμάντο. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν και ΑΝΤΙπασοκ. ΟΙ βολεμένοι βΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤ. κΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο τουφεξίδης από ότι γνωρίζω είναι άνεργος και ο μπιζάνης ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στην συμβολική κατάληψη των γραφείων του πασοκ λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης. τώρα αν βγαίνεις 6.37 και απαντάς στον εαυτό σου 6.24 και θεωρείς ότι όλη η ομάδα του κρεμμύδα είναι παρτάκηδες οπως λες είσαι άξιος της μοίρας σου. Αλλά τέτοια χολή μόνο κάποιος που έχει δεχθεί κριτική για κάτι την κάνει. πολιτιστικό κεντρο και υπάλληλοι απευθείας αναθέσεις μούφα ειδικοί σύμβουλοι κτλ σου θυμίζουν τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θεωρώ πως έχουν κάνει την ομάδα τους τόσο κλειστή και κατευθυνόμενη που καλά καλά ούτε ο Άρης δεν μπορεί να μιλήσει. Το πιστεύω. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Ειδικά τον Κρεμμύδα τον συμπαθώ και νιώθω πως είναι εγκλοβισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com