Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δράση Τώρα! :Εκτός ημερησίας στο Δημ. Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου το θέμα χαρατσιών


ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Σας  κοινοποιούμε το έγγραφο που κατατέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Σεπτεμβρίου και παρακαλούμε για την ανάρτηση και δημοσίευσή του.

Δυστυχώς παρά το ότι μετατέθηκε η συζήτησή του μετά το πέρας των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τελικά η δημοτική αρχή  δε δέχτηκε να συζητήσει το θέμα και παρά τις πιέσεις του κ.Σωπάκη προς τον Δήμαρχο κ.Ευθυμίου και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ.Ντερέκα δεν υπήρξε δέσμευσή  τους για να συζητηθεί σαν τακτικό θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας  δεν αποτελεί θέμα πρώτης  προτεραιότητας  για τη δημοτική αρχή του κ.Ευθυμίου.  

Το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα δεν έχουν τέλος. Οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Κυβέρνηση μαζί με την τρόικα ξεπερνώντας κάθε όριο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Επιδιώκουν να διασώσουν τα κέρδη των τοκογλύφων δανειστών, και όχι τη χώρα όπως ισχυρίζονται, αφού τα έσοδα από τα χαράτσια πηγαίνουν στην αποπληρωμή των επαχθών δανείων. Ούτε  ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην παιδεία, την υγεία, στην ανακούφιση των ανέργων ή σε αναπτυξιακές δημόσιες επενδύσεις!

Τρομοκρατούν τον λαό με την απειλή της χρεοκοπίας, την ώρα που έχουν οδηγήσει ήδη σε χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά.
Καταφεύγουν στον ωμό εκβιασμό απειλώντας πως αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια θα κόψουν το ρεύμα.
Αλήθεια, που θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν τα χαράτσια το ένα εκατομμύριο άνεργοι; Που θα βρουν τα λεφτά οι χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη;
Πώς μπορούν να πληρώσουν αυτοί που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους;
Πως μπορούν να πληρώσουν αυτοί που μέσα στην οικογένεια υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος σύμφωνα με τον «στόχο» του πρωθυπουργού;

-Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.
-Αυτά τα χαράτσια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν.

Στρεφόμαστε προς τους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης και τους καλούμε σε κοινή δράση, να τους σταματήσουμε.

Η Δράση Τώρα καλεί τη Δημοτική Αρχή να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτή η νέα επίθεση . Να δεσμευτεί ότι δεν θα βγάλει στην εφεδρεία και δεν θα απολύσει κανέναν εργαζόμενο του δήμου.

Καλούμε να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου, με την πρόσκληση όλων των μαζικών φορέων και του λαού της πόλης μας, για να παρθούν πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις, για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας  .

Σε ό,τι αφορά τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ», θα είμαστε δίπλα σε κάθε κίνημα αντίστασης στη λεηλασία της ζωής των συνανθρώπων μας συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση  " Κανείς δημότης μόνος του στην κρίση" .


ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
e-mail :drasitora@allidiastasi.gr

3 σχόλια:

 1. Σταματήστε επιτέλους να φέρνετε τα κομματικά σας στο δημοτικό συμβούλιο.
  Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι για τα χαράτσια. ΤΕΛΟΣ! Επικεντρωθείτε σε δράσεις που θα ανακουφίσουν τους δημότες και αφήστε τις κομματικές φιοριτούρες, κύριε Σωπάκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο πρασινοπασόκικος δήμος του Μοσχάτου με τα "τακτοποιημένα" σε δημόσιες υπηρεσίες κομματόσκυλά του,αλίμονο ,δεν μπορεί να κάνει κάτι για τα κυβερνητικά χαράτσια.
  Αλήθεια,ε;
  Μπορεί όμως να πάρει απόφαση- με πλειοψηφία κιόλας- να "πετάξει" ανερυθρίαστα χιλιάδες ευρώ μέσα στην κρίση για να τυπώσει σε φωτοτυπίες βιβλία του ΟΕΔΒ,που κουτσά στραβά η κυβέρνηση των γελοίων άρχισε να τα διανέμει και θα ολοκληρώσει την διανομή τους στα σχολεία κάποια στιγμή,οπότε τα 12 ή 20 χιλιάρικα του κόσμάκη, που τα πληρώνει τέλη και φόρους θα πάνε στα σκουπίδια σαν φωτοτυπίες αλλά βεβαίως πρώτα θα έχουν ζεστάνει την τσέπη ποιός ξέρει ποιανού δικού τους,που "πήρε" την δουλειά.... Οσο για τον κ.Σοπάκη αναρωτιέμαι, τόσο που του επιτίθεστε, μήπως έχει δίκιο και ακριβώς επειδή σας ξεμπροστιάζει κάθε τρεις και λίγο,δεν χάνετε ευκαιρία να ρίχνετε την πράσινη χολή σας.
  Αυτά την στιγμή που το Ωδείο για παράδειγμα-η μόνη καλή περίπτωση ίσως στο Μοσχάτο-και τα τμήματα δραστηριοτήτων του Πνευματικού κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν!Αλήθεια αποπληρώθηκαν τόσοι άνθρωποι που δούλεψαν πέρυσι στο Ωδείο και στο Πνευματικό,
  σεβόμενοι τον εαυτό τους και τους μαθητές τους αν και ο Δήμος τους είχε χωρίς να ντρέπεται στο περίμενε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 'Οπα,τι έγινε;Αληθεύει αυτό το περί φωτοτυπιών;Αίσχος!Ο ίδιος ο κύριος δήμαρχος έζησε μια εποχή σαν μαθητής που έπαιρνε βιβλία με το σταγονόμετρο,ως τα μέσα του Οκτωβρίου και βάλε.Δεν τον εμπόδισε αυτό ούτε να σπουδάσει ούτε να γίνει δήμαρχος και τώρα ξαφνικά με τέτοια κρίση πετάει λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ για να γλείψει την Διαμαντοπούλου;
  ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ.Σα δεν ντρέπεσαι εσύ προσωπικά καημένε,Θα φας μαύρο στις επόμενες δημοτικές εκλογές κύριε Ευθυμίου που θα είναι όλο δικό σου!Δεν ξαναβγαίνεις ούτε στα όνειρά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com