Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδιοκτήτες πρατηρίου βενζίνης και περιπτέρου περιγράφουν τις ληστείες που έζησαν στο Μοσχάτο

Ζουν υπό τη συνεχή απειλή των ληστρικών επιδρομών.

Αρκετές φορές αδίστακτοι κακοποιοί κόλλησαν τις κάννες των όπλων τους στον κρόταφό τους ή ακόμα και στων παιδιών τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα από το ταμείο ή το μεροκάματο.

Τα πρατήρια βενζίνης και τα περίπτερα αποτελούν πλέον τον νούμερο ένα στόχο των ληστών.

Ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με τον φόβο και προσεύχονται να επιστρέψουν σπίτια τους μετά το τέλος της εργασίας τους.

Μια πραγματικά τρομακτική ιστορία με πρωταγωνιστές δύο κουκουλοφόρους που τον απείλησαν με Καλάσνικοφ μας περιγράφει ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης στο Μοσχάτο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει βενζινάδικο που να μην έχει αποτελέσει στόχο ληστών» λέει και προσθέτει:

«Στη δική μας περίπτωση βιώσαμε τον απόλυτο τρόμο, αφού οι δράστες χτύπησαν νύχτα και εισέβαλαν στο μαγαζί με τα όπλα στραμμένα προς το μέρος μας!

Ηταν δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δεν αστειευόντουσαν.
Εκείνη την ώρα ήμουν μαζί με τον γιό μου και έναν υπάλληλο. Οι δράστες μας πλησίασαν με παρατεταμένα τα όπλα και ο ένας έβαλε την κάννη του περίστροφου στο στέρνο του παιδιού μου.

Εκείνη τη στιγμή πάγωσα! Τότε ο δεύτερος άνδρας με πλησίασε, με σημάδεψε με ένα Καλάσνικοφ και μου είπε να του παραδώσω ό,τι λεφτά είχα.

Φυσικά, υπάκουσα και δεν προέβαλα καμία αντίσταση αφού έτρεμα για το παιδί μου». Ο ίδιος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου των οδηγών που βάζουν βενζίνη και το σκάνε χωρίς να πληρώσουν, ενώ μας περιγράφει τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα και την περιουσία του.

«Από τη μέρα της ληστείας κλείνουμε το μαγαζί γύρω στις 9.00 το βράδυ.

Για μένα τα χρήματα δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή! Επιπλέον, πριν κλείσουμε φροντίζουμε να είμαστε τουλάχιστον τρία άτομα στο πρατήριο. Μαζί μας είναι και ο Κάρλος, ένα βέλγικο λυκόσκυλο που όταν μεγαλώσει θα γίνει… θηρίο!»

«Τον Αύγουστο πέσαμε θύματα ένοπλης ληστείας και μάλιστα δύο φορές» λέει αγανακτισμένη η κ. Νίκη Αρμάου που εργάζεται σε περίπτερο στο Μοσχάτο.

 «Η πρώτη ήταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η δεύτερη πριν από τρεις ημέρες! Καθόμουν μέσα στο περίπτερο όταν είδα δύο άτομα να με πλησιάζουν και να βγάζουν όπλο.

Μου ζήτησαν να τους δώσω λεφτά και φυσικά όταν υπάρχει ένα όπλο που σε σημαδεύει δεν μπορείς παρά να υπακούσεις.

Είμαι εξοργισμένη! Ή θα μας προστατεύσει η πολιτεία ή θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Δεν γίνεται να δουλεύουμε όλη μέρα και να μας αρπάζουν το μεροκάματο με το έτσι θέλω! Ερχόμαστε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε ζωντανοί στο σπίτι και τα παιδιά μας».

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com