Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επιστολή Ανδρέα Ευθυμίου για το Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Μοσχάτο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Μοσχάτο, 19/5/11
ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
ΕΞΑΙΡ.ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθ. Πρωτ.: ……

12346……………………..

 
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με  Δημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά.

Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς Δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την ημοτική αρχή.

Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» τηςχαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στην περιοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών.

Όπως προκύπτει, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνέςσυγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη-επισκέπτες τους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης.

Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα.Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ΔημοτικήςΑρχής.

Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχική γνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το θέμα για το ξενοδοχείο Φοίβο στο Μοσχάτο

6 σχόλια:

  1. Μπράβο λαιφ και λαιβ. Ταρακουνήσατε την Δημοτική αρχή. Μπράβο σας. Το εννοω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχομαι να μην μείνουμε μόνο στις επιστολές. Πρέπει να είμαστε κοντά στο θεμα. Και εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο,μπραβο,μπραβο,μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχει τελειωσει τιποτα παιδια!! Το θέμα παραμένει στην πρώτη γραμμή. Προσοχή. Και εσεις τα μπλοκ από κοντα όπως λέει και ο φιλος. Και απο εμένα μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DHMARXE MAZI SOY !!! DEN UA TOYS AFHSOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eidi exei ksesikwthei ena kinima pou tha antistathei an telika i apofasi einai thetiki sti filoksenia twn metanastwn sto dimo tou mosxatou....den eimaste ratsistes kai to exoume apodeiksei...blepe sta sxoleia mas vlepe sta magazia t mosxatou vlepe sta bar stis kafeteries exoune apsogi antimetopisi sxedon san ellines...mathame na krinoume anthrwpous kai oxi ypikootites...min mas dokimazete kai min prospathite na allaksete tis theories mas peri metanasteysis.....o foivos me dimoiries ap exw den einai kai i kalyteri eikona gia ton dimo mas alla oute gia ta paidakia twn paidikwn stathmwn na exoune kathimerina brosta tous xaki moularia me krani kai aspides.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com