Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διευκρίνηση για την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Μοσχάτου - Ταύρου

Αξιότιμοι ανώνυμοι «φίλοι» μου και όσοι μου γράψατε επώνυμα,

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα:  η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ( πατήστε εδώ ) βγήκε σε συνεργασία με τη γενικώτερη πολιτική του κόμματος σ’ ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει μέχρι τώρα και για να σταματήσουν ορισμένα σχόλια και ανησυχίες για τη συνεργασία με το Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου (που προς το παρόν δεν υπάρχει).

Διευκρινίζω ότι η απάντησή μας πέρα από τη γενική κατεύθυνση έλαβε υπ’ όψη της την Ανακοίνωση

– Δήλωση του Αντρέα Ευθυμίου που αφορά το Αγωγό Όμβριων, ειδικά τις παραγρ. 3 & 5 και τη συνάντηση/συζήτηση στην Πλατεία Μοσχάτου. Επίσης, τα Κυβερνητικά νέα και μέτρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καλλικρατικά), τα Διοικητικά του Δήμου μας και τα Οικονομικά των οποίων κάναμε μια αξιολόγηση.  Επίσης, αξιολογήσαμε πως οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου μας  αν έχουν τεθεί σε εφαρμογή.  Τα αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ενθαρρυντικό.

Η άποψή μας είναι ότι ο Δήμος θα πρέπει να βάλει τις Υπηρεσίες να δουλέψουν πραγματικά με νέες διαδικασίες για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

 Παράλληλα, οι Υπηρεσίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι κομματικός μηχανισμός και θα πρέπει να διευκολύνουν το έργος της νέας Δημοτικής Αρχής και κατ’ επέκταση την προσφορά τους στους πολίτες. 

Εξ άλλου, σαν Δημοκρατική Αριστερά έχουμε ξεκαθαρίσει πριν, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και μετά, τις θέσεις μας και έχουμε κάνει αναπροσαρμογές προς το βέλτιστο.  Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στον δικτυακό τόπο της Δημοκρατικής Αριστεράς και εάν θέλετε μπορείτε να παρέμβετε για να διορθώσουμε τις θέσεις μας.

Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα στηρίξουμε κυβερνητικές πολιτικές παρά μόνον όταν έχουμε καταλήξει σε προγραμματικές συμφωνίες.  Σε καμμία περίπτωση δεν θα απολογούμαστε για ομάδες, ομαδούλες και προσωπικές φιλοδοξίες που επιβιώνουν μέσα από τις κομματικές διαδικασίες που θέλουν να επιβάλουν μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας, σαν νέο κόμμα είμαστε ανοικτοί στην κριτική και σε προτάσεις, αν αυτές υπάρχουν, για να συνεργαστούμε και να βελτιωθούμε.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Δημήτρης Ναυπλιώτης

2 σχόλια:

  1. εδώ ο κόσμος και καίγεται και..η αριστερά χτενίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μας κάτσει και καμιά θεσούλα...
    Αριστερά;
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com